Otobüs Durakları İşgalden Kurtuluyor

Otobüs Durakları İşgalden Kurtuluyor

Gündem - 9 yıl önce



Merkezi güzergâhlarda birçok durağın park yeri olarak kullanıldığı kentte, otobüslerin zorunlu olarak cadde üzerinde durup, yolcu indirme-bindirme yapmasının önüne geçilecek. Uygulama ile trafikteki aksamaların da önüne geçilecek.

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, kent içi ulaşımını rahatlatmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Kentte, toplu taşıma hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için harekete geçen Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, otobüs duraklarının sadece özel halk otobüsleri tarafından kullanılması için harekete geçti. Kent merkezindeki ana arterlerde yer alan otobüs duraklarının park yeri olarak kullanılması nedeniyle duraklara giremeyen otobüsler yolcu indirme-bindirmesini cadde ortasında gerçekleştirmek zorunda kalıyor, bu durum trafikte de aksamalara neden oluyordu. Bu tür sıkıntıların yaşandığı otobüs duraklarını yakın takibe alan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, otobüs duraklarına otobüs harici araçların giriş çıkışını önlemek için harekete geçti. Bu kapsamda, yoğunluğun yaşandığı İstasyon, Hikmet Işık, Atatürk, Saraybosna, Halil Rıfat Paşa Caddeleri üzerinde bulunan duraklarda çizgi, aydınlatma çalışması başlatıldı. İlk olarak Atatürk Caddesi Meydan Camii karşısındaki otobüs durağı modernize edilirken, İstasyon Caddesindeki otobüs duraklarında da çalışma başlatıldı. Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Kaynar’da ekiplerin gerçekleştirdiği çalışmaları yakından takip etti.

Çalışmalar kapsamında duraklarda çizgi çalışması ve ışıklandırma yapılacak. Otobüs durakları bu çalışma ile birlikte daha belirgin hale gelecek. Durak girişlerine, otobüs haricinde araçların giriş çıkışlarının yasak olduğunu belirten trafik levhaları yerleştirilecek. Belediye ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, durakların sivil araçlardan arındırılması için ortak çalışma yürütüyor. Bu kapsamda denetimler sıkılaştırılacak, şehir trafiğinin aksamaması ve aksaklıkların önüne geçilmesi için ortak hareket edilecek.

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, aynı zamanda Özel Halk Otobüsü işletmecileri ve araç sürücülerinin, esnaf ve vatandaşların, görüş, öneri ve şikâyetlerini de hassasiyetle değerlendiriyor.

DURAKLAR YENİLENİYOR…

Öte yandan Sivas Belediyesi, kentteki otobüs duraklarını daha modern bir görünüme kavuşturmak için harekete geçti. Bir süre önce akıllı durak uygulamasına geçerek, otobüs duraklarına yerleştirilen ‘Q Kod’larla vatandaşların, otobüs güzergâh, varış süreleri gibi bilgilere erişmesini sağlayan belediye, şimdi de kentteki tüm otobüs duraklarını yeniliyor. Edinilen bilgiye göre kentte özel halk otobüslerinin yolcu indirme-bindirme için dur-kalk yaptığı 688 otobüs durağı bulunuyor. Birçok noktada özellikle yağışlı havalarda otobüs bekleyen vatandaşlar üzeri kapalı otobüs durağı bulunmadığı için sıkıntı yaşıyor. Bazı noktalarda ise uzun yıllar önce yerleştirilen eski ve yıpranmış otobüs durakları bulunuyor. Şehri, her alanda modern bir görünüme kazandırmayı hedefleyen Sivas Belediyesi, bu doğrultuda otobüs duraklarını da hem halkın kullanımına en uygun hale getirmeyi hem de modern bir görünüme kavuşturmayı planlıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

ÖLÜM KAVŞAĞI MI?

2015-08-05 08:59 - Gündem

Düğün Dernek 2 Çekimleri Başladı

2015-08-04 09:39 - Gündem

SPOR CAMİASI YASTA

2015-08-07 17:11 - Gündem

Okul Temel Kazısından İki Adet Lahit Çıktı

2015-08-05 08:57 - Gündem

Otobüs Durakları İşgalden Kurtuluyor

2015-08-07 17:29 - Gündem

Elden Taksit Çılgınlığı

2015-08-03 12:51 - Gündem

Aksu´ya Yüzeysel Temizlik Şart

2015-08-05 08:56 - Gündem

DEMİRGİL; ?SİVAS´I BAYRAKLARLA DONATALIM?

2015-08-06 08:30 - Gündem

Köylülerin Kanalizasyonla İmtihanı

2015-08-07 17:28 - Gündem

Seyidinali Köyü Taşınacak

2015-08-07 09:51 - Gündem

İlgili Haberler

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 13 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Son Dakika: Sivas'ta Alacak Verecek Kavgasında Kan Aktı!

16:03 - Asayiş

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivasspor'a Genç Santrafor! Prensipte Anlaşıldı!

15:23 - Spor

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem