?Halkımızın Huzur ve Güveni İçin Çalışıyoruz?

?Halkımızın Huzur ve Güveni İçin Çalışıyoruz?

Gündem - 9 yıl önce



ERSAN ARSLAN

Sivas Belediyesi Zabıta Müdürü Zekeriya Kayalı, Zabıta Teşkilatı’nın 189. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla gazetemize özel açıklamalarda bulundu. 1826 yılının Ağustos ayında yayınlanan 'İhtisap Ağalığı Nizamnamesi'yle birlikte İhtisap Nezareti’nin kurulmasının Zabıta Teşkilatının başlangıcı olarak kabul edildiğini belirten Kayalı, şu ifadeleri kullandı:

‘Zabıtaya tarihi gelişimi içerisinde önemli roller ve çeşitli hizmetler verilmiştir. Osmanlı döneminde subaşı rütbesiyle zabıta işlerinin yanında belediye işleri de yürütülmüştür. İslam Devlet teşkilatlanmasında Hz. Muhammed (S.A.V.) zamanında Hz. Ömer çarşı pazar gezip, ölçü tartı işlerine bakan ve yollarda gelip geçişi önleyen şeyleri kaldırtan ilk muhtesip olarak tayin edilmiştir.

1826 yılının Ağustos ayında yayınlanan 'İhtisap Ağalığı Nizamnamesi'yle birlikte İhtisap Nezareti kurulması Zabıta teşkilatının başlangıcı olarak kabul edilmiştir. Belediye Zabıtası günümüzde, beldede esenlik, huzur, sağlık ve düzenin sağlanmasıyla görevli olup, yetkili organların bu amaçla alacakları kararları uygulayan özel zabıta kuvvetidir.’

‘HALKIMIZIN HUZUR VE

GÜVENİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

189 yıllık bir geçmişe sahip olan Zabıta Teşkilatı’nın bugüne kadar hem gülümseyen hem de ceza veren bir yüz olarak tanındığını belirten Kayalı, ‘Bizler sadece ceza vermek için değil, yapmış olduğumuz işlerimizde halkımızın rahatı, huzuru, güveni ve hizmeti için çalışıyoruz.’ Dedi.

Kayalı, şu şekilde konuştu:

‘Bilindiği gibi şehir yönetimi bir ekip işidir. Sivas Belediyesi de bir ekip ruhu ile çalışmaktadır. Zabıta Teşkilatı da bu ekibin bir parçasıdır. Her birimiz Sivas ve Sivaslılar için titizlikle çalışmaktayız. Özellikle belediyelerin vatandaşa dönük yüzü olan Zabıta Teşkilatı, vatandaşla direkt iletişimde olarak belediyemizi sokakta ve tüm yaşam alanlarında temsil etmektedir. 189 yıllık geçmişi olan zabıta teşkilatımız bu güne kadar hem gülümseyen bir yüz hem de ceza veren bir yüz olarak tanındı. Ancak, Bizler sadece ceza vermek için değil, yapmış olduğumuz işlerimizde halkımızın rahatı, huzuru, güveni ve hizmeti için çalışıyoruz. Şehrimiz ne kadar düzenli, yaşanabilir ve havası teneffüs edilebilir bir şehir olursa bizler o kadar mutlu ve huzurlu oluruz. Buradan halkımıza, esnaflarımıza sesleniyoruz. Şehirde yaşamanın bedelleri var. Sizlerin ve bizlerin şehrimizin düzenini kendi hakkımızmış gibi koruyup kollamamız gerekmektedir. Onun içindir ki bizler sosyal belediyecilik anlayışı ile halkına hizmet etmeye çalışan, Zabıta Teşkilatı olarak her zaman kanunlar ve yönetmelikler içerisinde çalışmaktayız.’

BAŞKAN AYDIN’A ZİYARET

Zabıta Müdürü Zekeriya Kayalı ve ekibi Zabıta Teşkilatı’nın 189. kuruluş yıl dönümü ve 1-7 Eylül Zabıta Haftası nedeniyle Sivas, Belediye Başkanı Sami Aydın’ı da makamında ziyaret etti. Ziyarette Kayalı ve ekibine Zabıta Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan da eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Zabıta Teşkilatı’nın 189’uncu kuruluş yıl dönümünü kutlayan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ‘Zabıta; sivil bir kuruluş, halkla sürekli iç içe olan bir kuruluş, toplu yaşamanın, huzurlu yaşamanın önemli teminatlarından bir tanesi. Kaldırım işgalleri, seyyarlar, gürültü, dilenciler, şehir içinde hayvan beslemek gibi durumların diğer insanları rahatsız etmemesi adına ekiplerimiz bunları kontrol atına alıyor.’ Dedi.

Daha sonra zabıta personeli Başkan Aydın’a çiçek takdim etti. Başkan Aydın, mesai mefhumu gözetmeden, özveriyle çalışan Zabıta personeline teşekkür ederek, günün anısına kendisine verilen çiçeği kabul etti.

VATANDAŞA KARANFİL DAĞITTILAR

Zabıta Müdürlüğü personeli ziyaretin ardından Atatürk Caddesi ve İstasyon Caddesi’ndeki esnaflar ve vatandaşlarla tokalaşarak Zabıta Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle karanfil takdim etti. Karanfiller için teşekkür eden vatandaşlar da Zabıta Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, başarılı çalışmalar diledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Genç Yazarlardan İmzalı Kitap

2015-09-02 10:30 - Gündem

1 Altın, 1 Gümüş, 4 Bronz Getirdiler

2015-09-01 10:24 - Gündem

?Yaz Okullarında İlk 3 İçerisindeyiz?

2015-08-27 18:08 - Gündem

Yeni Dönem Başlıyor

2015-08-27 18:18 - Gündem

Eliş Şampiyon Oldu

2015-08-27 18:07 - Gündem

Karateci Kardeşlerin Hedefi Büyük

2015-09-02 22:00 - Gündem

Yaya Geçitleri Yenileniyor

2015-09-02 10:28 - Gündem

Çimento Üretimi 3 Katına Çıkacak

2015-08-27 10:38 - Gündem

?Kupa Bizim İçin Önemli?

2015-09-01 14:49 - Gündem

Eski Vekil Sivas´tan Aday Adayı Oldu

2015-08-30 16:05 - Gündem

İlgili Haberler

Jandarma ekipleri öğrencilere trafik eğitimi verdi

16:23 - Gündem

Akademisyenler ve öğrenciler birlikte İsrail’i protesto etti

16:12 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 10 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Öğretmenlerimize şiddeti kınıyoruz

15:53 - Gündem

Öğretmenlere Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

14:35 - Gündem

Günün Manşetleri

Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Kore Cumhuriyeti'nin Sivas Fahri Konsolosu oldu

16:17 - Politika

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?- 10 Mayıs 2024

15:57 - Yaşam

Öğretmenlere Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

14:35 - Gündem

Bülent Uygun Taraftara Seslendi: Bizi Yalnız Bırakmayın!

14:18 - Spor

Şiddet yasası acilen çıkarılmalı

14:08 - Gündem