Genç Yazarlardan İmzalı Kitap

Genç Yazarlardan İmzalı Kitap

Gündem - 9 yıl önce



Öğrencilere sadece okul içerisinde eğitim verilmeyeceğini kanıtlayan Sivas BİLSEM, kitapların yazarlığını yapan öğrencilerini stant başına geçirerek imzalı kitap dağıttırdı. Kitap fuarına gelen okurlar ise öğrencilere verilen bu destek ve imkânlara karşılık, genç yazarların kitaplarına yoğun ilgi gösteriyor.

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında hayata geçirilen Sivas Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) çalışmalarında hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’de faaliyet gösteren 72 Bilim ve Sanat Merkezi içerisinde yer alan Sivas BİLSEM, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmaları için büyük emekler sarf ediyor.

Öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek için verilen eğitimleri bir okul binası içerisinde bırakmayan Sivas BİLSEM, okul dışı geliştirmiş olduğu etkinlikler ile öğrencilerine birebir yeteneklerini sergilemek için imkân sağlıyor. Son olarak öğrencilerin yazarlığını üstlendiği ‘Hayal Dünyam ve Resimlerle Deyimler’ isimli kitaplar ile Sivas kitap fuarında yerini alan BİLSEM, öğrencilerine stant başında kitaplarını imzalayarak dağıttırma şansını tanıdı.

Kitap fuarında öğrencileri ile bir arada olan ve öğrencilerine bire bir destekte bulunan Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Refika Atahan çalışmaları hakkında gazetemize değerlendirmede bulundu. Kitap fuarına 2 kitap ile katılmanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizen Atahan şunları kaydetti:

‘2009 yılında eğitim ve öğretime başlamış olduğumuz Sivas Bilim ve Sana Merkezi öğrencileri ile yazdıklarımızı paylaşmaya devam ediyoruz. Bugünlerde Sivas’ta yazalar ve şairlerin olduğu çok özel paylaşımlar oluyor. Bizde Sivas BİLSEM olarak Eğitimde Sivasi Hareketi kapsamında öğrencilerimizle birlikte ‘Hayal Dünyam ve Resimlerle Deyimler’ olmak üzere 2 kitap hazırladık. Hayal Dünyam isimli kitabımızı 4 kız öğrencimiz ile birlikte hikâye üzerine hazırladığımız bir kitap. Resimlerle Deyimler kitabımız ise diğer öğrencilerimiz ile hazırladığımız bir kitabımız. Kitap fuarına bu 2 kitabımızla katılmanın mutluluğunu yaşıyoruz.’

Sivas BİLSEM öğrencisi ve ‘Hayal Dünyam’ isimli kitabın yazarlarından olan Özgenur Özyalçın ise kitap fuarına katılmanın mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Kitap fuarında kendi standına gelen okurlara yazarlığı yaptığı kitap hakkında tek tek bilgi veren Özyalçın, kitaplarını imzalayarak okurlarına vermesi kendisinde ayrı bir heyecan yarattı. Böyle bir imkânı kendisine tanıyan ve desteklerini üzerlerinden çekmeyen Sivas BİLSEM Müdürü Adem Uzun, Müdür Yardımcısı Refika Atahan ve Edebiyat öğretmeni Murat Türkyılmaz’a teşekkürlerini belirten Özyalçın sözlerine şöyle devam etti:

‘7 yıldız BİLSEM öğrencisiyim. Aynı zamanda Fen Lisesinde eğitimime devam ediyorum. Yazmaya ilköğretim yıllarında başladım. Yazmayı seviyorum her şeyden önce. Genel olarak öğrenciler arasında bir fobi halinde aslında kompozisyon yazmak ama ilköğretim yıllarımdan itibaren bende bu bir hobi halinde geldi. Özellikle kitap okumanın çok faydasını gördüm ve okumaya yazmaya başladığım günden bu yana günlük tutmaya başladım. Bununda beni çok geliştirdiğine inanıyorum. Kendimi bu sayede sözlü ve yazılı olarak ifade edebiliyorum. Bu kitabı çıkartmamızda başta BİLSEM Müdürümüz Adem Uzun, Müdür Yardımcımız Refika Atahan ve Edebiyat öğretmenimiz Murat Türkyılmaz’ın çok desteğini aldık. Hem manevi anlamda hem de hikâyelerimizi sözlü şekilde katkıda bulundular. Onların sayesinde şuan bu stantta oturuyorum ve kendi kitabımı imzalayabiliyorum.’

Haftanın Öne Çıkanları

Genç Yazarlardan İmzalı Kitap

2015-09-02 10:30 - Gündem

1 Altın, 1 Gümüş, 4 Bronz Getirdiler

2015-09-01 10:24 - Gündem

?Yaz Okullarında İlk 3 İçerisindeyiz?

2015-08-27 18:08 - Gündem

Yeni Dönem Başlıyor

2015-08-27 18:18 - Gündem

Eliş Şampiyon Oldu

2015-08-27 18:07 - Gündem

Yaya Geçitleri Yenileniyor

2015-09-02 10:28 - Gündem

Çimento Üretimi 3 Katına Çıkacak

2015-08-27 10:38 - Gündem

?Kupa Bizim İçin Önemli?

2015-09-01 14:49 - Gündem

Eski Vekil Sivas´tan Aday Adayı Oldu

2015-08-30 16:05 - Gündem

Kadın Açık Cezaevi Taşınacak

2015-09-01 10:29 - Gündem

İlgili Haberler

Jandarma ekipleri öğrencilere trafik eğitimi verdi

16:23 - Gündem

Akademisyenler ve öğrenciler birlikte İsrail’i protesto etti

16:12 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 10 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Öğretmenlerimize şiddeti kınıyoruz

15:53 - Gündem

Öğretmenlere Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

14:35 - Gündem

Günün Manşetleri

Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Kore Cumhuriyeti'nin Sivas Fahri Konsolosu oldu

16:17 - Politika

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?- 10 Mayıs 2024

15:57 - Yaşam

Öğretmenlere Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

14:35 - Gündem

Bülent Uygun Taraftara Seslendi: Bizi Yalnız Bırakmayın!

14:18 - Spor

Şiddet yasası acilen çıkarılmalı

14:08 - Gündem