Bebek Emzirme Odaları Yapılsın

Bebek Emzirme Odaları Yapılsın

Gündem - 9 yıl önce



Aslında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2013’te yürürlüğe giren yönetmeliğinin Sosyal Mekânlar başlığı Madde 40’a göre, ‘…milli park, tabiat parkı, bölge parkı, mesire alanı, piknik alanı, açık spor alanları gibi yerlerde, bebek emzirme yeri için gerekli mekân ayrılır’ ibaresi de yer almakta, Sivas Belediyesi bu konuyu uygulamaya koyarsa eğer bir ilke daha imza atmış olacak.

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

Sivas halkının, özellikle hafta sonları vazgeçilmez mesire ve dinlenme alanlarından olan Paşa Fabrikası ve Ethembey Parkı son yılların en kalabalık dönemini yaşıyor. Sivas Belediyesinin burada yapmış olduğu ve yapmaya devam ettiği yatırımlar ile cazibe alanı haline gelen bu alanlar, vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor.

Sivas halkı, bu alanlara çok özen gösteren Sivas Belediyesinden birde bebek emzirme alanları istiyor. Piknik yapmaya ve dinlenmek için bu alanları tercih eden bebek sahibi vatandaşlar, en çok bebek emzirme alanlarının olmamasından mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler. Bu alanların çok kalabalık olması ve bebek emzirmek için arabalarına gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, ‘Paşabahçe biliyorsunuz ki hafta sonları özellikle çok kalabalık oluyor. Aracınızı piknik yaptığını alana yakın bir şekilde park etme olanağınız genellikle olmuyor. Bebeklerimizi emzirmek için çok uzun bir yol giderek aracımıza ulaşmamız gerekiyor. Dinlenmeye ve piknik yapmaya geldiğimiz bu alanlarda bebek emzirme odasının olmayışı aslında bizleri biraz yoruyor. Bizim Sivas Belediyesinden isteğimiz en azından Paşa Fabrikasında belirli noktalara birkaç tane bebek emzirme odaları yapılması. Bu aslında belediyemiz için çok basit bir işlem. Buralarda bulunan güvenlik kulübeleri gibi bir kulübe koyarak çözüm bulunmuş olur. Bu bizleri rahatlatacağı gibi belediyenin de vermiş olduğu hizmetler arasında takdirle karşılanacaktır’ diyerek isteklerini dile getirdiler.

Vatandaşların istekleri aslında 1 Haziran 2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resmi gazetede yayımlamış olduğu yönetmeliğe göre, planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde değişiklik yapılması dair yönetmelik yayınladı.  Bu yönetmeliğin Sosyal Mekanlar başlığının madde 40’a göre ‘Emsale konu alanı 5000 m2’nin üzerinde olan alışveriş merkezi ve benzeri ticari kullanımlı binalarda, işhanı, büro, yönetim binası gibi umumi ve resmi binalarda, fabrika ve benzeri sanayi tesislerinde, düğün salonu, lokanta, gazino, sinema, tiyatro, müze, kütüphane ve kongre merkezi, yurt binaları, spor tesisleri gibi sosyal ve kültürel yapı ve tesislerde, eğitim yapılarında, hastane ve benzeri sağlık tesislerinde, havaalanı, liman, terminal, tren garı, metro istasyonu gibi ulaşım yapı ve tesislerinde, oteller ve benzeri turizm tesislerinde, kullanıcıların, çalışanların veya müşterilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla mescit, bebek emzirme yeri, çocuk bakım ve oyun alanı, yüzden fazla bağımsız bölümü bulunan konut parsellerinde mescit ve çocuk oyun alanı, milli park, tabiat parkı, bölge parkı, mesire alanı, piknik alanı, açık spor alanları gibi yerlerde ise mescit, bebek emzirme yeri ve umumi hela için gerekli mekan ayrılır’ ibaresi bulunuyor.

Aslında Sivas halkının, Sivas Belediyesinden bulunmuş olduğu bu istek resmi gazetede yayımlanmış ve yürürlüğe girmiş bir yönetmeliğe göre yapılması gereken konulardan biri. Sivas Belediyesinin bu alanlara yapmış olduğu yatırımların yanında bu ayrıntının unutulması küçük bir husus olsa da bebek sahibi aileler için çok önemli bir sorun haline gelmiş durumda.

Sivas Belediyesinin bu durum karşısında göstereceği hassasiyet merakla beklenirken, halk tarafından yapılması beklenen bebek emzirme alanlarının sadece Paşa Fabrikası, Ethembey Parkı ile sınırlı kalmaması, şehir merkezinde bir alan, Türkiye’de ikinci bir örneği bulunmayan Sıcak Çermik, Soğuk Çermik gibi kaplıcalara hatta ve hatta AKSU gibi vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu alanlara yönetmelik olmasa dahi uygulanabilir.

Haftanın Öne Çıkanları

Karateci Kardeşlerin Hedefi Büyük

2015-09-02 22:00 - Gündem

Masa Tenisçiler Bodrum Yolcusu

2015-09-08 09:28 - Gündem

?Halkımızın Huzur ve Güveni İçin Çalışıyoruz?

2015-09-02 22:03 - Gündem

?Karate Olimpik Spor Olsun?

2015-09-08 09:24 - Gündem

Bağımsız Yerel Hizmet-Sen´den Kayalı´ya Ziyaret

2015-09-08 10:32 - Gündem

Muratcan Sivas´ı Temsil Edecek

2015-09-08 09:29 - Gündem

Bebek Emzirme Odaları Yapılsın

2015-09-09 13:34 - Gündem

Antrenörlük Kursuna Yoğun Katılım

2015-09-09 10:04 - Gündem

09-09-2015 SİVAS MERKEZ ASIM ŞAHİN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ DPY ÖĞRENCİ 7 KALEM ET VE TAVUK ALIMI İHALESİ ANADOLU İMAM HATİP L-ASIM ŞAHİN-KIZ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜSTEŞARLIK

2015-09-09 09:18 - Gündem

Listeler Asıldı

2015-09-02 22:02 - Gündem

İlgili Haberler

Hamas'ın Kudüs Yetkilisi Sivas'a Geliyor

15:58 - Gündem

Sivaslı Engellilerin Askerlik Heyecanı

15:07 - Gündem

SGK Personeli Atatürk Anıtına Çelenk Sundu

14:12 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Başkan Uzun, İrade'ye Konuştu: Sorunlar Tek Tek Çözülecek

13:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Hamas'ın Kudüs Yetkilisi Sivas'a Geliyor

15:58 - Gündem

Sivaslı Engellilerin Askerlik Heyecanı

15:07 - Gündem

Hac Vizesi Olmayanlar Dikkat!

15:03 - Yaşam

Zanaat Öğrenme Ortaokuldan Başlayacak

14:50 - Eğitim