Otogarda Hareketlilik Başladı

Otogarda Hareketlilik Başladı

Gündem - 9 yıl önce



Kimi otobüs firmaları kurban bayramı öncesi yaşanan hareketlilikten memnun ve ek seferler düzenlese de, bazı otobüs firmaları ise geçmiş yıllardaki yolcu potansiyeline ulaşılamayacağını bayram sonrası artış olacağını savundu. Bunun nedeni olarak ise okulların açılış tarihinin kurban bayramı ile birleştirilmesi sebep gösterdi.

SERCAN ÇETİNEL

Kurban bayramına sayılı günler kala Sivas şehirlerarası otobüs terminalinde hareketlenmeler başladı. Otobüs firmalarından aldığımız bilgiler doğrultusunda her yıl olduğunu gibi bu yıl da Sivas’a en çok İstanbul ve Ankara’dan gelen bir yoğunluk var. Bayram öncesi yoğunluğun geçmiş yıllara göre biraz daha az olacağını ve bunun sebebi olarak da okulların açılış tarihinin uzatılarak bayramla birleştirilmesini savunan firma yetkilileri bayram sonrası biletler tükenme noktasına geldiğini ifade ettiler.

Gazetemize kurban bayramı sezonunu değerlendiren otobüs firma yetkililerinin görüşleri şu şekilde;

Öz Sivas Huzur Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Çağdaş Özata, kurban bayramı dolayısıyla şimdiden hareketlenmenin başladığını ve bayram sonrasına kadar bu yoğunluğun artarak devam edeceğini belirtti. Vatandaşları mağdur etmemek için şimdiden 50 ek sefer planladıklarının altını çizen Özata şunları kaydetti:

‘Kurban bayramına 1 haftadan kısa bir süre kaldı. Yoğunluk şuan artmış durumda. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için şimdiden ek seferler uygulamaya koyuyoruz. Tabi bu yoğunluk sadece bayram öncesi ile kalmayacak. Bayram sonrasında da daha bir hareketlilik yaşanacak. Okulların açılma tarihinin ileriye alınması ve kurban bayramı ile birleştirilmesi biraz durgunluk yaşatmıştı. Çünkü önceden Sivas’a gelmiş olan gurbetçi vatandaşlarımız böylece ikamet ettikleri illere geri dönüş yapmadılar. Ama şuan İstanbul ve Ankara’dan Sivas’a gelen aşırı bir trafik oluşmaya başladı. Bütün seferlerimiz tam dolu şekilde gelirken, ek seferlerimizde bile yer bulmak zorlaşıyor… Ayrıca bayram sonra kurban etlerini taşıyacak vatandaşlarımız bagaj konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyorum. Bizler zaten vatandaşlarımız mağdur olmasın diye bagaj konusunda elimizden geleni yapıyoruz… Şimdiden tüm halkımızın kurban bayramını kutluyoruz.’

Özel bir otobüs firmasında görev yapan Mustafa Veske ise, otogarda aşırı bir yoğunluk olduğu ve özellikle İstanbul hattının çok yoğun çalıştığını vurguladı. Ayrıca kurban bayramında yolcuların etlerini taşımak için bagaj konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğini belirten Veske şunları kaydetti:

‘Otogarda hareketlilik yavaş yavaş başladı. Yolcularımız Ankara’dan, İstanbul’dan Sivas’a bayram ziyarete gelenler baya bir artış gösterdi. Otobüslerimiz tıklım tıklım geliyor. Şuan en çok İstanbul’dan yolcu getiriyoruz.

Şimdi halkımız malum kurban bayramı yaklaşıyor, özellikle bizden bilet yolcularımızın istekleri bagaj kısmı oluyor yolculuktan ziyade. Halkımızdan bu konuda gerekli duyarlılığı istiyoruz. Biz zaten halkımızı mağdur etmemek istiyoruz ve elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz. Onlarda bagaj konusunda terminal içerisindeki firmalarımıza gerekli müsemma gösterirlerse çok memnun ederler. Takdir edersiniz ki kurban bayramında aşırı bir yoğunluk oluyor… Şimdiden herkesin yaklaşan kurban bayramını kutluyorum.’

Yine özel bir otobüs firmasında görev yapan Bünyamin Gülhan ise, şuanda aşırı bir yoğunluğun olmadığını ve asıl yoğunluğun bayram dönüşü olduğu belirtti. Bayram sonrası tarihlerde biletlerin tükenme noktasına geldiğini belirten Gülhan bunun sebebini ise okulların açılma tarihinin uzatılarak bayram ile birleştirilmesini savundu.

Gülhan şunları kaydetti:

‘Şuan için fazla bir yoğunluk yok. Sadece birkaç güne kadar sıkışmış bir yoğunluk var. O günlerde ayın 18’i ve bayram dönüşü ayın 26’sı, 27’si ve 28’ine tekabül eden bir tıkanma var. Diğer günlerde normal standartlarında devam ediyor şimdilik. Bu sene kurban bayramı geçmiş dönemlere göre yoğunluk bir hayli azaldı. Beklentilerimize şuan için ulaşamadık. Bunun sebebi de okulların açılmasının 1 hafta uzatılarak bayrama denk gelmesi. Bundan dolayı fazla bir yoğunluğumuz yok. Bayram dönüşü artış oluyor. Bayram öncesi Sivas’a gelenlerden ziyade bayram sonrası Sivas’tan gidecek vatandaşlarımızın yoğunluğu daha fazla. Bayram sonu son 3 gün yer yok denecek kadar az sayıda biletimiz kaldı.’

Haftanın Öne Çıkanları

Otogarda Hareketlilik Başladı

2015-09-18 11:37 - Gündem

Sivas Konuşur Kayseri Yapar

2015-09-16 16:21 - Gündem

Cezai İşlem Yok Park Etmeye Devam!

2015-09-13 15:53 - Gündem

?Öncelikli Amacımız, Kaliteli Bir Eğitim-Öğretim Sağlamaktır?

2015-09-17 12:10 - Gündem

Yürüyüş Yolları Unutuldu Mu?

2015-09-16 16:21 - Gündem

Bilardoda Kupalar Sahiplerini Buldu

2015-09-17 12:06 - Gündem

Sivas Konya Maçını Serkan Tokat Yönetecek

2015-09-18 11:36 - Gündem

Kasaplara Çelik Eldiven Şart

2015-09-16 16:20 - Gündem

Belediyespor Evinde Muhteşemdi

2015-09-15 17:06 - Gündem

Ceviz 25 Tl Olacak

2015-09-16 16:19 - Gündem

İlgili Haberler

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 13 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Son Dakika: Sivas'ta Alacak Verecek Kavgasında Kan Aktı!

16:03 - Asayiş

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivasspor'a Genç Santrafor! Prensipte Anlaşıldı!

15:23 - Spor

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem