?Cami Bizim Hayatımızın Temelindedir?

?Cami Bizim Hayatımızın Temelindedir?

Gündem - 9 yıl önce



Camilerin milli birliğin öğretildiği yerler olduğunu vurgulayan Yılmaz; ‘Camiler ibadethane olmakla birlikte toplumun aydınlatıldığı da yerlerdendir. Cami bizim toplumumuzun, hayatımızın temelindedir, ibadethanedir’ dedi

OĞUZHAN SARZEP

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, bir dizi açılışlarda ve temel atma törenine katılmak üzere ilimize geldi.

Başkan Yılmaz, bazı açılışlara ve temel atma törenine katılmak için geldiği memleketi Sivas'ta, ilk olarak Karşıyaka Mahallesi Başarı Villaları'na yapılan Dedeoğlu Şehit Hikmet Duman Camisi'nin açılışına katıldı.

Caminin açılışına TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Vali Alim Barut, AK Parti ve MHP Sivas milletvekilleri, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal ve il protokolü katıldı.

‘CAMİ BİRLİĞİMİZİ PEKİŞTİRECEK’

TBMM Başkanı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, şehide Allah’tan rahmet dileyerek, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Yılmaz, şu şekilde konuştu;

‘Bu caminin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum Sivas’ımıza, mahallemize. Şehidimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun, zaten cennettedir. Zaten ölmemiştir, diridir ama onu düşünen ailelerine ve kardeşlerine de teşekkür ediyorum. Cami kelimesi toplanmak bir araya gelmek anlamına gelen cem kelimesinden gelir. Bakın hepimizi bir araya topladı. Cami, birliğimizi pekiştirecek, vatan sevgisini aşılayacak, barış ve kardeşliğin temel değerler olduğunu öğretecek, insana hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu söyleyecek, hakkın rızasını kazanabilmek için de insanların duasının alınmasının gerektiğini söyleyecek.’

‘TOPLUMUN AYDINLATILDIĞI YERLERDENDİR’

Camilerin her şeyden önce ibadet edilen yer olduğunu söyleyen Yılmaz; ‘Camilerimizin her şeyden önce ibadet edilen mekânlardır. Allah’a kul olarak tek tek veya bir araya gelerek ibadet yapabiliriz. Camiler ibadethane olmakla birlikte toplumun aydınlatıldığı da yerlerdendir. Cami bizim toplumumuzun, hayatımızın temelindedir. İbadethanedir. Bir kültür merkezidir. Neden kültür merkezidir? Mevlidimizi burada okuttururuz, bayramlaşmaları burada yaparız bu da bir kültürel etkinliktir. Aynı zamana da bir eğitim kurumudur. Kur’an-ı Kerim, dini terminoloji öğretilir. Birde bizim Türk toplumunun eğitimin temeli olanda sohbet yapılır. Bizdeki genel kuralda odur. Bizim sohbetimizin konusu da Allah resulüdür. Bu caminin yapımında emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum. Camimiz hayırlı uğurlu olsun’ diye konuştu.

VALİ BARUT; ‘SİVAS’IMIZA HAYIRLI

OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM’

Sivas Valisi Alim Barut ise, caminin öneminden bahsederek; ‘Mescit demek cami demek, toplanılan yer demek. Bir anlamda biz Kâbe’nin kardeşini açıyoruz burada. Allah’a yapılmış evi açıyoruz. Artık burası hiç kimsenin değil, Allah’ın evidir. Şehitlik anlamına da çok uyuyor. Güzelliklerin yaşandığı yerde görev yapmakta güzeldir. Ben öncelikle şehidimize ve son günlerde verdiğimiz şehitlerimize, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu caminin Sivas’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyor.

KURDELE KESTİLER

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Vali Alim Barut, AK Parti ve MHP Sivas milletvekilleri, Belediye Başkanı Sami Aydın caminin açılışını gerçekleştirdi. Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra camide cuma namazı kıldı.

Cuma namazı sonrası verilen yemek ikramı ile program sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

?Hüsrana Uğrayacaklar?

2015-10-03 09:53 - Gündem

Mevlana Tüneli İle Trafik Rahatlayacak

2015-10-08 10:26 - Gündem

Kılıç, Gülsüm´ü Tebrik Etti

2015-10-03 15:34 - Gündem

Şampiyonlara Müdürden Altın

2015-10-09 18:02 - Gündem

?Cami Bizim Hayatımızın Temelindedir?

2015-10-09 18:06 - Gündem

?Devlet Büyüklerimizden Yardım Bekliyoruz?

2015-10-03 09:49 - Gündem

Dünya Ruh Sağlığı Günü Kutlandı

2015-10-09 18:04 - Gündem

08-10-2015 T.C. SİVAS 3. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ

2015-10-08 09:26 - Gündem

Köksal Güreşçiye Başarılar Diledi

2015-10-07 11:53 - Gündem

Belediye Set Çekti

2015-10-06 10:12 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Karaca'lardan Türkiye'de Bir İlk! Yerli ve Milli

15:10 - Gündem

Eczacılar Günü Kutlu Olsun

15:06 - Gündem

Genç Girişimci Sivas İrade'ye Konuştu

14:51 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Alacak- Verecek Davasında Öldürülen Vatandaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

16:09 - Yaşam

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

1 Kişiyi Öldürdü 1'ini de Ağır Yaraladı Mahkemede Sustu!

15:54 - Asayiş

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?- 15 Mayıs 2024

15:43 - Yaşam