Fidanlık Amacı Dışında Kullanılıyor!

Fidanlık Amacı Dışında Kullanılıyor!

Gündem - 9 yıl önce



Amacı dışında kullanılan Fidanlığa artık gündüz saatlerinde girmek bile tehlikeli… Akdeğirmen Mahallesi Muhtarı Fevzi Mesci, ‘Orman İşletmesi Müdürlüğü bu alanı özel şahıslara verdi. Ancak burasının işletmesini alan kişiler başarılı olamadılar’ dedi. Seyrantepe Mahallesi Muhtarı Gülden Yalçın ise Fidanlığın artık tinercilerin, alkol kullananların ve farklı niyetlerde olan insanların mekânı haline geldiğini ifade etti.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Akdeğirmen Mahallesi Muhtarı Fevzi Mesci ve Seyrantepe Mahallesi Muhtarı Gülden Yalçın ağaçlık alanın temizlenerek daha güvenli hale getirilmesini istedi.

Akdeğirmen Mahallesi Muhtarı Fevzi Mesci ağaçlık alanın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından daha önce ihaleye çıkıldığını fakat bir sonuç alamadıklarını belirterek şunları kaydetti:

‘Fidanlık Akdeğirmen Mahallesi sınırları içerisinde yer alıyor. Fidanlık alanı 3-4 yıldır piknik amacıyla kullanılamıyor. Orman İşletmesi Müdürlüğü bu alanı özel şahıslara verdi. Ancak burasının işletmesini alan kişiler başarılı olamadılar. Burası Sivas’ın ilk mesire alanlarından bir tanesi… Bizim çocukluğumuz bu alanlarda geçti. Bütün mahalle halkı bu alandan gayet memnundu. Ancak Fidanlık şuanda atıl bir vaziyette bekliyor. Biz burada yaşananları geçtiğimiz yıllarda da gündeme getirdik. Biz burada yaşanan olayları Orman İşletme Müdürlüğü’ne giderek yetkililerle görüştük. Bize verdikleri cevaplarda bu alanın işletmesini ihaleyle şahıslara verdiklerini ancak başarısız olduklarını belirttiler. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında burasının yeniden ihale edilerek, mesire alanı olarak Sivas halkının hizmetine sunulacağını söylemişlerdi. Ancak aradan bir yıl gibi bir süre geçmesine rağmen, hiçbir ilerleme kaydedilemedi. Fidanlıkla ilgili kurumların burada yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek adına gerekli çalışmaları yaparak, burasının yeniden halkın hizmetine açılmasını istiyoruz. Fidanlığın Sivas’a kazandırılması gerekiyor.’

MADDE BAĞIMLILARININ

MEKÂNI OLDU

Seyrantepe Mahallesi Muhtarı Gülden Yalçın ise, Fidanlığın artık tinercilerin, alkol kullananların ve farklı niyetlerde olan insanların mekânı haline geldiğini ifade etti.

Burada yaşananları daha öncede gündeme getirdiklerini ifade eden Yalçın, ‘Burası Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde ve Sivas’ın kalbi diyebileceğimiz oksijen oranlarının yoğun olduğu ve yıllar önceden beridir ailelerimizle rahatça gelip, piknik yaptığımız bir yerdi. Yani bir nevi Sivas’ın eski Paşabahçe’si gibiydi. Ama şuanda Fidanlığın işletmesinin özel şahıslara verilmesinden dolayı, ilgisiz kaldı. Burası artık tinercilerin ve piknik amacı dışında her türlü kullanıma açık bir hale getirdiler. Şuanda benim mahalle sakinlerim ve bizler, artık Fidanlığın kapısından içeri giremiyoruz. Akşam saatlerinde alkol alan şahıslar ve başka amaçlı kullanımlardan dolayı mahalle halkı çok rahatsız oluyor. Burada ilk ağaçlar kesildiği zaman ve bu hale gelmeden önce biz gerekli yerlere bildirimlerimizi yaptığımız halde çok duyarlı davranmadılar. Burasının en kısa zamanda vatandaşlarımızın piknik ve sosyal amaçlı kullanılabilmesi için gerekli mercilerin daha duyarlı davranmalarını rica ediyorum. Buna benzer doğal yerlerin bundan sonraki süreçlerde korunarak, halkın hizmetine sunulmasını istiyoruz. Şuanda Fidanlığın bir işletmecisi var. Daha önce burasının işletmeciliğini alan arkadaşlarımız gerçekten de güzel şeyler yapmaya çalıştılar. Ama nedense alan kişiler çok zor durumda kalıyor. Orman Genel Müdürlüğü burasını işlettiği zaman vatandaşlarımız daha çok verim alıyordu. İstediğimiz saatte geliyor, istediğimiz saatte gidebiliyorduk. Fidanlığın en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını istiyoruz’ şeklinde konuştu.

KİMİN GİRİP

ÇIKTIĞI BELLİ DEĞİL

Mahalle sakinleri ise alana kimin girip, kimin çıktığının belli olmadığını sürekli kavga gürültü olduğunu belirterek, fidanlığın eski haline getirilmesini beklediklerini dile getirdi.

Seyrantepe Mahallesi’nde ikamet eden Tacettin Altuntaş,  ‘Fidanlık eskiden mahalle halkımız için çok güzel bir piknik alanıydı. Çocuklarımız bu alanda dilediği gibi oyun oynayabiliyorlardı. Sivas’ın adeta akciğerleri gibiydi. Geçtiğimiz yıllarda burada alanı düzenleyeceğiz bahanesiyle yüzlerce ağaçlarımız adeta katledildi. Fakat fidanlığımızı mahvettiler. Şuanda tinercilerin, sarhoşların mekânı haline geldi. Kimse artık piknik yapmaya gidemiyor. Burada yaşananlardan oldukça rahatsızız. Artık gündüz saatlerinde bile kimse gitmiyor, gidemiyor. Yetkililerimizden Fidanlığı tekrar Sivas halkının kullanımına açmasını istiyoruz’ dedi.

Yine Fidanlığın çevresinde dükkânları olan esnaflar ise, ‘Burası bizim çocukluğumuzdan beri çok güzel bir alandı, çok hareketli bir yerdi. Sivas’ın birçok yerinden insanlar gelip, burada piknik yapardı. Fakat şuanda gördüğünüz gibi burada çok sayıda ağaçlar kesildi. İçeriye kimin girip çıktığı belli değil. Biz burada esnaf olarak rahatsızız. Zaten memleketimizde doğru düzgün ağaçlık alan sayısı çok az. Burasının korunup değerlendirilmesi lazımken, şuanda buraya sahip çıkan yok’ şeklinde yaşanan sıkıntıları dile getirdiler.

20 yıldır Seyrantepe Mahallesi’nde oturduğunu belirten Akın Sönmez de ‘Bütün çocukluğumuz da burada geçti. Burası eskiden çok güzel bir mesire alanıydı. Şuan ki hali ise içler acısı… Artık madde bağımlılarının mekânı haline geldi, adeta fuhuş merkezi ve uyuşturucu merkezi haline getirildi. Bütün mahalle halkı burada yaşananlardan hoşnut değil. Buraya bir an önce çare bulunmasını istiyoruz’ dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Model Uçak´ta Sivas´ın Gururu Oldular

2015-10-16 09:31 - Gündem

Model Uçak´ta Sivas´ın Gururu Oldular

2015-10-13 10:01 - Gündem

Kütüphane´ye Yoğun İlgi

2015-10-13 10:00 - Gündem

?Hatır İçin Şehitlik Verilmez?

2015-10-14 17:28 - Gündem

Fidanlık Amacı Dışında Kullanılıyor!

2015-10-19 09:05 - Gündem

Sivas´ta AMATEM Açılacak

2015-10-14 17:27 - Gündem

Yeni Hastane´ye Yeni Seferler

2015-10-13 10:04 - Gündem

Sıcak Çermik Hayat Buldu

2015-10-14 10:03 - Gündem

Ölüm Tuzağı Kaldırıldı

2015-10-16 16:59 - Gündem

444 Adet Hediye Talihlilerini Bulacak

2015-10-16 09:33 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 15 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Türkiye "cep"ten konuşmada Avrupa'nın zirvesini bırakmıyor

16:30 - Gündem

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Sayısı Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivas’ta Üniversite Öğrencileri Okulu Bırakıp Bu İşe Yöneliyor

16:09 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti? 15 Mayıs 2024

16:36 - Yaşam

Mustafa Destici: Sivas'ın Sahibi Var!

16:21 - Politika

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Sayısı Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Tanrıverdi" Açıklaması

12:14 - Politika