Karayolu Projeleri Hızlandırılmalı

Karayolu Projeleri Hızlandırılmalı

Gündem - 9 yıl önce



MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Av. Mustafa Coşkun; ‘Sivas’ımız tarih boyunca önemli bir merkez olmuş. Mesela İpek Yolu Sivas’tan geçiyor. Sivas, Avrupa’yı Asya’ya bağlayan güzergâh üzerinde… Son yıllarda karayollarında yapılan önemli çalışma ve projeler var. İstiyoruz ki Sivas bu nimetlerden, yeni yol projelerinden hak ettiği ölçüde faydalansın. Şuan bu yol projeleri içerisinde halen yapımı devam eden Sivas-Malatya bölünmüş yol çalışması aciliyet gerektiriyor. Bu çalışmaların ödenek artırımı yoluyla hızlandırılmasını talep ediyoruz.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şube Başkanı Av. Mustafa Coşkun, Avrupa’yı Asya’ya bağlayan güzergâh üzerinde olan Sivas’ta, gündemden düşen ancak büyük önem taşıyan bazı yol projelerinin yeniden ele alınması gerektiğini söyledi. Devam eden, durdurulan ve gerçekleştirilmesi gereken yol projelerine değinen Coşkun, yol projeleri içerisinde halen yapımı devam eden Sivas-Malatya bölünmüş yolunun aciliyet gerektirdiğini belirterek, bu yolun ödenek artırımı da yaparak biran önce tamamlanması gerektiğini söyledi. Diğer taraftan, Karadeniz’i Akdeniz’e de bağlayacak olan Sivas-Ordu karayolu projesi ve bu hat üzerindeki tünel çalışmalarının hız kazanması gerektiğini belirten Coşkun, diğer taraftan yine büyük önem taşıyan Sivas-Fatsa yolunun da biran önce projelendirilerek hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Coşkun; ‘Sivas’ımız tarih boyunca önemli bir merkez olmuş. Mesela İpek Yolu Sivas’tan geçiyor. Sivas, Avrupa’yı Asya’ya bağlayan güzergâh üzerinde… Son yıllarda karayollarında yapılan önemli çalışma ve projeler var. İstiyoruz ki Sivas bu nimetlerden, yeni yol projelerinden hak ettiği ölçüde faydalansın. Burada da bir takım öneriler geliştirdik ve bunları ilgili makamlara da ilettik. Başta bakanlarımız, Meclis Başkanımız olmak üzere, milletvekillerimiz, milletvekili adayları, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve Başkanlar Kurulu’na bunları sunduk. Şuan bu yol projeleri içerisinde halen yapımı devam eden Sivas-Malatya bölünmüş yol çalışması aciliyet gerektiriyor. Bu çalışmaların ödenek artırımı yoluyla hızlandırılmasını talep ediyoruz. Biran evvel bu Malatya bölünmüş yolu hizmete açılmalıdır. Öbür taraftan Karadeniz-Akdeniz projesi olarak düşünülen çalışmalar özellikle Sivas-Ordu karayolu bölümündeki tünel çalışmaları biran önce neticelendirilmeli. Sivas Karadeniz’e bu yol ile şuan ki projeye göre; Hafik-Zara-Suşehri-Koyulhisar üzerinden Ordu’ya bağlanmış oluyor. Bu çalışmaların da biran evvel neticelendirilmesi lazım… Eskiden beri yani 30-40 yıldan bu yana Sivas için asıl Karadeniz’e bağlantı yolu Karaçayır üzerinden Yıldız Dağı kenarından, Almus Barajı kenarından geçen ve Fatsa’ya bağlanan yol. Yani geçmişte yarım bırakılan Sivas-Fatsa karayolu proje çalışmalarının tamamlanması, önümüzdeki yıllarda bu projenin de hayata geçirilmesi lazım. Biz bu projeye çok önem veriyoruz. Mesela şuan deniyor ki, ‘Yıldız Dağı Kayak tesislerine neden düzgün bir karayolu ile gidemiyoruz?’ Zamanında bu yapılsaydı. AK Parti’nin iktidar olduğu ilk yıllarda bir seçim vaadi olarak da bu dile getirilmişti. Zamanın Başbakan Yardımcısı da Sivas milletvekili olarak dile getirmişti. Bu yolun tekrar Sivas’ın gündemine alınması lazım. Böylece Yıldız Dağı’na, oradan Almus Barajına çok kısa sürede ulaşacağız. Oradan da Fatsa’ya ulaşabileceğiz. Diğer taraftan da Karadeniz bölgesi illerinden çok kısa sürede Yıldız Dağı Kayak tesislerine gelinmesi mümkün olacak. Hatta Sıcak Çermik-Yıldız Dağı arasında projesi yapılmış ve ihalesi yapılacak olan turizm karayolu da yapıldığında bu yol üzerinden çok kısa sürede Sıcak Çermik’e gelmiş olacak ve buradaki tesislerimiz de büyük cazibe kazanacaktır. Aynı zamanda havaalanına da bu yol üzerinden geçiş olacağı için Nuri Demirağ Havaalanı da daha fazla hizmet görür hale gelecek. Bu proje, Sivas’ı Karedeniz’e bağlayan dolayısıyla da Akdeniz’i Karadeniz’e bağlayan en kestirme yoldur. Ama her nasılsa bu projeden vazgeçilmiş ve yol önce Doğanşar, daha sonra da Zara v Suşehri üzerinden kaydırılmış.’ İfadelerini kullandı.

‘ÇAMLIBEL TÜNELİ ÇOK ÖNEMLİ’

Sivas ve Tokat’ı birbirine yakınlaştıracak Çamlıbel Tüneli’nin de çok önemli bir proje olduğunu belirten MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Av. Mustafa Coşkun, bu projenin de hızlandırılarak biran önce hayat bulması gerektiğini söyledi.

Coşkun; ‘projeleri yapılmış olan ve bizim için çok çok önemli olan bazı tüneller var. Özellikle Sivas ve Tokat’ı çok fazla yakınlaştırılacak olan bir Çamlıbel Tüneli projesi var. Bildiğimiz kadarıyla bununda projesi yapıldı ama ihalesi yapılmadı. Çok kısa sürede Çamlıbel, Yağdonduran ve Kızıldağ tünellerinin yapılması ve hizmete verilmesini istiyoruz. Kuzey çevreyolunun hala çalışmaları başlatılmadı. İhalesi yapılmadı. Bunun da Sivas için büyük önemi var. Biran evvel karayolları tarafından yapılmasını istiyoruz.’ Dedi.

‘SOĞUK ÇERMİK İHMAL EDİLİYOR’

Sivas’ın en önemli değerlerinden bir tanesinin de Soğuk Çermik olduğunu belirten Coşkun, çermiğin hak ettiği konumda olmadığını, ihmal edildiğini söyledi. Coşkun; ‘Soğuk Çermiğin bizim için çok önemli olduğu halde ihmal edildiğini düşünüyoruz. Sivas tarihinde Sivas’ın çermiği Soğuk Çermik olarak bilinir ve şifalı bir su olmasına rağmen burayla ilgili turizm karayolu düşünüldüğü planlandığı halde halen projesi yapılmadı ve dolayısıyla burası da ihmal edilen bir bölge. Siyasilerimiz tarafından hiç dile getirilmeyen Soğuk Çermik turizm yolunun biran önce hayata geçirilmesi lazım.’ Dedi.

DİVRİĞİ’Yİ DÜNYAYA

AÇMAMIZ LAZIM

Hem karayolu, hem demiryolu projelerinde mutlaka Divriği bağlantısının göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Coşkun, bölgede planlanan karayolu ve demiryolu projelerinde mutlaka Divriği bağlantısı yapılarak, UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde bulunan Divriği Ulu Camii’ne ulaşımın kolaylaştırılması gerektiğini söyledi.

Coşkun, şu ifadeleri kullandı:

‘Biz, geçtiğimiz iki yılda özellikle Hafik-Koyulhisar-Doğanşar-Koyulhisar yolunu çok gündeme getirmiştik. Başlatılan bir proje çalışması durdurulmuştu. Gerek bölge halkının gerekse MÜSİAD’ın baskı ve dile getirmesiyle ihalesi yapıldı. En azından yarım kalan Doğanşar-Koyulhisar yolu yapılacak. Bunun da hızlandırılmasını istiyoruz. Aynı şekilde yapımı devam eden Karayün, Celalli, Divriği yol çalışmaları hızlandırılmalı. Kangal-Divriği karayolu biran evvel ödenek takviyesi yoluyla tamamlanmalı. Divriği-Arapgir yolu tünellerinin biran evvel tamamlanması lazım. Divriği’yi dünyaya açmamız lazım. Öbür taraftan Altınyayla’yı Şarkışla ve Ulaş’a bağlayan karayolunun da tamamlanması lazım. Altınyayla’nın gelişmesi açısından bunu şart görüyoruz. Bir diğer taraftan da henüz projesi yapılmayan Hanlı, Altınyayla, Kangal yani Halep Köprüsü üzerinden Kangal’a Hanlı üzerinden de Sivas-Kayseri yoluna diğer taraftan da aynı kavşak noktasında olan Direkli-Bedirli üzerinden Yıldızeli’ne bağlanan yolun da biran evvel projelendirilip yapılması lazım. Böylece, Altınyayla önemli bir ilçe olacak ve bu ilçenin geliştirilmesi hem Sivas’a hem Tokat’a hem Kayseri’ye hem de Kangal’a kısa sürede ulaşımı sağlamış olacak.’

Haftanın Öne Çıkanları

Tarihi Camiler İbadete Açılacak

2015-10-21 09:52 - Gündem

Model Uçak´ta Sivas´ın Gururu Oldular

2015-10-16 09:31 - Gündem

Şampiyondan Seri Ziyaretler

2015-10-22 17:30 - Gündem

Karayolu Projeleri Hızlandırılmalı

2015-10-22 17:32 - Gündem

Fidanlık Amacı Dışında Kullanılıyor!

2015-10-19 09:05 - Gündem

Türkiye Büyük Erkekler Boks Şampiyonası Sivas´ta Gerçekleştirilecek

2015-10-22 17:28 - Gündem

Belediyespor Altyapı Takımları Haftayı Galibiyetle Kapattı

2015-10-21 09:43 - Gündem

Talihliler Belirlendi

2015-10-19 09:07 - Gündem

Ölüm Tuzağı Kaldırıldı

2015-10-16 16:59 - Gündem

444 Adet Hediye Talihlilerini Bulacak

2015-10-16 09:33 - Gündem

İlgili Haberler

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 13 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Son Dakika: Sivas'ta Alacak Verecek Kavgasında Kan Aktı!

16:03 - Asayiş

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivasspor'a Genç Santrafor! Prensipte Anlaşıldı!

15:23 - Spor

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem