Toplu Taşımaya Zam Yapılacak Mı?

Toplu Taşımaya Zam Yapılacak Mı?

Gündem - 9 yıl önce



Konu hakkında görüşlerini aldığımız Sivas Şoförler Odası Başkanı Şaban Yalman, konunun önümüzdeki süreçte Sivas Belediyesi yetkilileriyle görüşeceklerini belirtti. Yalman, ‘Toplanma merkezinin Üniversite olmasının ardından bizlerin sıkıntıları da artacak. Yani maddi anlamda biraz daha zarar edeceğiz. Ancak konu hakkında Belediye yetkililerimizle görüşeceğiz. Sonuç olarak araçlarımızın yakıt tüketimi artacak. İnşallah Belediye yetkililerimiz de konuya olumlu yaklaşır’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

İlimizdeki özel halk otobüslerinin toplanma merkezinin Cumhuriyet Üniversitesi’ne taşınması ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, bu konu ‘Ulaşım ücretlerine zam yapılacak mı?’ sorusunu akıllara getirdi. Sivas Şoförler Esnaf Odası Başkanı Şaban Yalman, toplanma merkezinin Üniversite’ye taşınmasıyla kendilerinin giderlerinin de artacağını belirterek, konunun Sivas Belediyesi yetkilileriyle görüşülerek, karara bağlanacağını ifade etti.

Bilindiği üzere Sivas Belediyesi, ilimizdeki ulaşım sorununu çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Üniversite ile şehir arasında öğrencilerin yaşadığı sorunlar sık sık gündeme geliyordu.

Bu sorunların önüne geçmek isteyen Belediye, halk otobüslerinin toplanma merkezinin Üniversite yerleşkesine taşınması için çalışma başlatmıştı. Geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu’nda gündeme gelen konunun ardından 10 dönümlük bir alanın Sivas Belediyesi’ne tahsis edilmesi kararı alınmıştı.

Sivas Belediyesi tahsis edilen bölgedeki hizmet binası, çevre düzenlemesi, yol ve güzergâh çalışmalarının ardından halk otobüslerini Üniversite yerleşkesine taşıyacak. Yapılacak bu çalışmayla birlikte ilimizdeki ulaşım sorunu en aza indirilmiş olacak.

Yapılacak olan bu çalışmalar akıllara ‘Ulaşıma zam yapılacak mı?’ sorusunu da getirdi. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Sivas Şoförler Esnaf Odası Başkanı Şaban Yalman, yapılacak çalışmanın çok verimli olacağını belirtirken, araçların giderlerinin artacağını bu konuyu önümüzdeki süreçte Sivas Belediyesi yetkilileriyle bir araya gelerek görüşeceklerini ifade etti.

Yalman, ‘Otobüslerin toplanma merkezinin Üniversite’ye taşınması konusu geçtiğimiz belediye döneminde de gündeme gelmişti. Ben o dönemde şunu söylemiştim. Toplanma merkezini Üniversiteye taşıdığımız zaman burada bizim maliyetlerimiz artacak. Onun haricinde Cumhuriyet Üniversitesi bildiğiniz gibi bir özerk kuruluş. Şuan ki yönetim halk otobüslerinin tamamı burada toplansın der. Bir başka yönetim gelir, hayır burada toplanamazsınız der. Yani biz öyle tabiri caizse göçebe gibi dolaşamayız, biz bu şehre hizmet ediyoruz. Benim oradaki alt yapının sağlam olması konusunda isteklerlim olmuştu’ dedi.

Üniversite’de verilecek toplanma merkezinin tapusunun tamamen Sivas Belediyesi’ne aktarılması gerektiğine dikkat çeken Yalman, ‘Yine burada Belediye’nin bir tesis yapması ve alt yapısını yapması, şoförlerimizin duracağı tesislerin yapılmasından sonra bu işin olabileceğini söylemiştim. Şuan ki Belediye yönetimi tarafından da çalışmalar sürdürülüyor. Belediye yetkililerimizin bizlere söylediklerine göre oradaki arazinin tapusunun Belediye tarafından alınacağını daha sonra oradaki tesislerin yapılarak bizlerin oraya gideceğini belirtiler ancak konu ile ilgili Belediyemiz ile oturup fikir alış verişinde bulunmamız olmadı. Bildiğimiz kadarıyla şuanda çalışmalar devam ediyor’ ifadelerini kullandı.

Araçların yakıt giderlerinin artacağına da değinen Yalman şunları kaydetti:

‘Toplanma merkezinin Üniversite olmasının ardından bizlerin sıkıntıları da artacak. Yani maddi anlamda biraz daha zarar edeceğiz. Ancak konu hakkında Belediye yetkililerimizle görüşeceğiz. Sonuç olarak araçlarımızın yakıt tüketimi artacak. Biz de bu konuyu masaya yatıracağız. İnşallah Belediye yetkililerimiz de konuya olumlu yaklaşır. Bu durum bizleri biraz zora sokacak ama vatandaşlarımız açısından çok verimli bir çalışma olacak.

Özellikler öğrencilerimiz açısından çok iyi olacak. Artık bütün öğrenciler istedikleri yerden Üniversite’ye tek araçla gidebilecek. Üniversite öğrencileri bu zamana kadar ulaşım masraflarını düşürmek için kent merkezine yakın yerlerde ev buluyorlardı. Bu duruk da kira ücretlerinin artışına neden oluyordu. Ancak artık öğrenciler şehrin her yerinden ev kiralayabilecekler. Bu çalışmayla birlikte öğrencilerimiz artık ev bulmakta zorlanmayacağı gibi kira bedellerinin de düşmesine yol açacak.’

Haftanın Öne Çıkanları

Tarihi Camiler İbadete Açılacak

2015-10-21 09:52 - Gündem

Toplu Taşımaya Zam Yapılacak Mı?

2015-10-27 09:54 - Gündem

?Kangal V1? Kocacık´ın Test Sürüşünden Geçti

2015-10-23 12:34 - Gündem

Şampiyondan Seri Ziyaretler

2015-10-22 17:30 - Gündem

Karayolu Projeleri Hızlandırılmalı

2015-10-22 17:32 - Gündem

Türkiye Büyük Erkekler Boks Şampiyonası Sivas´ta Gerçekleştirilecek

2015-10-22 17:28 - Gündem

Münevver Anne Hakk´a Yürüdü

2015-10-24 11:12 - Gündem

Belediyespor Altyapı Takımları Haftayı Galibiyetle Kapattı

2015-10-21 09:43 - Gündem

24-10-2015 SİDEMİR SİVAS DEMİR ÇELİK İŞLETMELERİ ANONİM ŞİRKETİ

2015-10-24 09:28 - Gündem

Baca Temizliği Şart

2015-10-23 12:31 - Gündem

İlgili Haberler

7 Bin Yabancı Hastaya Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verilecek!

14:02 - Gündem

TÜRASAŞ'tan TCDD Taşımacılık AŞ'ye 27 yük vagonu

12:38 - Gündem

Camilere Ücretsiz Minber ve Mihrap Yapıyor! Uluslararası Dünya İyilik Ödülü’ne Layık Görüldü

12:24 - Gündem

Proje okullarına öğretmen atama sonuçları açıklandı

11:49 - Gündem

Sivas'ta Çiftçilerin Talebi Dinlendi, Arazi Yolları Düzeltiliyor

11:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Meydana Gelen Feci Kazada 45 Gün Sonra Can Verdi!

14:58 - Asayiş

7 Bin Yabancı Hastaya Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verilecek!

14:02 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 11 Mayıs 2024

13:48 - Sağlık

Sivas'ta Bugün Aramızdan Ayrılanlar- 11 Mayıs 2024

13:43 - Yaşam

Sivas Eski Valisi İçin TBMM'de Tören Düzenlendi!

12:49 - Yaşam