Canla Başla Çalışacağız

Canla Başla Çalışacağız

Gündem - 1 yıl önce



Hayrullah AĞKAŞ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle yeniden Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Kul, üniversite bahçesinde öğrenciler ile akademik ve idari personel tarafından çiçeklerle karşılandı.

Karşılama programında konuşma yapan SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul; “Tek kişi ile başladığımız noktadan geldiğimiz noktaya baktığımızda artık Kampüsümüzde öğrencilerimizle birlikteyiz. Laboratuvarlarımız kuruldu. Lisans eğitimimiz başladı ve en önemlisi başarılı öğrenciler bizi tercih etti. Akademisyenlerimiz genel olarak başarılı ve başarıları da her geçen gün büyüyor. İdari personellerimiz de yoğun çaba ve gayretle çalışmalar yürütüyor. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı şehirle bütünleştirerek yoğun bir gayretle sürdüreceğiz. Başarılı projelerimizi devam ettirecek, üniversitemize ve şehrimize yeni projeler kazandıracağız. Hedeflerimize ulaşmak için ara vermeden, daha süratle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

BAŞARI EKİP ÇALIŞMASININ ÜRÜNÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür eden Rektör Kul; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar beyefendi çalışmalarımızı görüp takdir ettiler. İkinci dönem için de bizi tekrar görevlendirdiler. Onlara da teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca; Valiliğimiz, Milletvekillerim, Belediye Başkanlığımız, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğümüz, Cumhuriyet Teknokent; İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere doğal paydaşımız olan tüm kamu kurumlarımıza, sivil toplum örgütlerine, basın kuruluşlarımıza, adını sayamadığım resmi ve özel tüm kurum ve kuruluşlara, üniversitemizin bugüne gelmesinde katkısı olan tüm Sivaslı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bu başarı bir ekip çalışmasının ürünüdür. Önümüzdeki dönemde yeni başarılara imza atmak için, akademik ve idari personelimizi, kaliteden taviz vermeden daha da güçlendirerek, canla başla çalışacağız. Üniversite öğrencilerle güzel. Başarılı öğrencileri de bünyemize katmaya devam ederek Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini gerçek manada Anadolu'nun yükselen yıldızı haline getireceğiz inşallah” ifadelerine yer verdi. 

MEHMET KUL KİMDİR?

02.04.1970 yılında Kahmramanmaraş/Elbistan'da doğan Prof. Dr. Mehmet Kul, ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü'nden 1995 yılında lisans, 1997 yılında yüksek lisans ve 2003 yılında doktora derecesini almıştır. 1995-1996 yılları arasında Türk Standartları Enstitüsü'nde çalışmıştır. 1996 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Üretim Metalurjisi Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Cumhuriyet Üniversitesi tarafından lisansüstü eğitimi için öğretim üyesi yetiştirme programı kapsamında ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü'ne Araştırma Görevlisi olarak görevlendirilmiştir. 1996-2003 yılları arasında ODTÜ'de bulunduğu sürede Ferrous Extractive Metallurgy, Nonferrous Extractive Metallurgy, Advanced Thermodynamics, Extractive Metallurgy Laboratory gibi derslerin asistanlığını yapmıştır. ODTÜ'de çalıştığı sürede germanyum ve nadir toprak elementlerinin üretimi gibi savunma sanayi açısından önemli olan stratejik malzemelerin üretimi projelerinde yer almıştır. Yardımcı Doçent olarak 2004-2011 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü'nde çalışmıştır. Nisan 2011'de Doçent unvanını almıştır. 2016 yılında aynı bölümde Profesör olarak görev yapmaya başlamıştır.

Prof. Dr. Mehmet Kul, 6 adet TÜBİTAK tarafından desteklenen sanayi odaklı projede yer almıştır. ODTÜ ve Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenlerinin de araştırmacı olarak yer aldığı TÜBİTAK Mühendislik Araştırma Grubu tarafından desteklenen bilimsel 2 adet 1001 projesi yürütmektedir. Bu projeler ile 2'si doktora, 4'ü yüksek lisans bursiyeri ve 6'sı akademisyenden oluşan 12 kişilik bir bilimsel araştırma grubu oluşturmuş ve bilimsel-teknik çalışmalarına devam etmektedir. Toplamda 9'u TÜBİTAK, 2'si DPT, 1'i Sanayi Bakanlığı (SANTEZ) ve 4'ü CÜBAP tarafından desteklenen 16 bilimsel-teknik projede Yürütücü veya Araştırmacı olarak görev almıştır.

Prof. Dr. Mehmet Kul, son 2 yılda TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı tarafından desteklenen projeler kapsamında, aralarında ülkemizin en büyüklerinin de olduğu 61 adet özel şirketin Araştırma-Geliştirme merkezini ziyaret etmiştir. Bu ziyaretlerde firmaların Ar-Ge merkezlerini ve projelerini incelemiş, karşılaşılan problemlerin çözümüne önerilerde bulunmuştur.

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı ve Garanti Bankası işbirliğiyle 2010 yılında düzenlenen 'Garanti Bilim Olimpiyatları' adlı organizasyonda, yürütülen Yüksek Lisans Tez çalışmasından üretilen yayınlar ile Fen Bilimleri alanında Lisansüstü Birincilik Başarı Ödülü kazanılmıştır.

Prof. Dr. Mehmet Kul'un 10 tanesi SCI/SCI-Expanded kapsamında olmak üzere toplam 11 tane uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makale, 24 tane uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş ve bildiriler kitabında basılmış bildiri ve 3 tane ulusal bilimsel toplantılarda sunulmuş ve bildiriler kitabında basılmış bildirisi olmak üzere toplam 38 tane yayını bulunmaktadır. Ayrıca, bir uluslararası kitapta bölüm yazarlığı yapmıştır.

2004-2012 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü'nde Bölüm Başkan Yardımcılığı, 2013 yılında ve 2016-2018 yılları arasında Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüştür. 2009 yılında başlayan Cumhuriyet Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Üretim Metalurjisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini 2018 yılına kadar sürdürmüştür. Bölüm Başkanlığı görevleri sırasında Mühendislik Fakültesi Fakülte Kurul Üyesi olarak ve Fen Bilimleri Enstitüsü Kurul Üyesi olarak görev almıştır. 2012-2014 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuştur. Temmuz 2017-2018 yıllarında son teknoloji bilimsel araştırma cihazının bulunduğu ve bilimsel araştırmaların yapılacağı 102 adet laboratuvara sahip Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin Müdürlüğünü yürütmüştür. 27.12.2018 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne Rektör olarak atanmıştır.

Prof. Dr. Mehmet Kul, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Beydilli Barajı Acilen Yapılmalı!

2022-12-27 07:00 - Gündem

Hemşirelikte Kariyer Fırsatları Anlatıldı

2022-12-23 07:00 - Gündem

Rektörlükte Bayrak Değişimi

2022-12-22 07:00 - Gündem

SCÜ Kadın Voleybol Takımı Adım Adım Süper Lig’e

2022-12-24 07:00 - Spor

Canla Başla Çalışacağız

2022-12-28 07:00 - Gündem

Kul, Yeniden Rektör Olarak Atandı

2022-12-26 07:00 - Gündem

Batarya Üretimi Projesine Destek

2022-12-23 07:00 - Gündem

Aşık Veysel’e Vefa Ödülü

2022-12-23 07:05 - Gündem

Çalımbay, Galatasaray Maçına İlişkin Konuştu: “Gücünü Biliyoruz”

2022-12-27 07:00 - Spor

Yiğidolar 4 Hafta Sonra Galibiyetle Tanıştı

2022-12-27 07:00 - Spor

İlgili Haberler

SON DAKİKA: Sivas Belediyesi'nde Eski Müdür Yeni Müdür Oldu

20:25 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 8 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Evlenecek Çiftlere İndirim Müjdesi

12:29 - Gündem

Sivas Tarım Müdürlüğü Teyakkuzda! Çiftçileri Uyardı!

11:10 - Gündem

Sivas'ta Kitap Okuyarak Teknolojinin Bilinçli Kullanılmasına Dikkat Çektiler!

11:05 - Gündem

Günün Manşetleri

SON DAKİKA: Sivas Belediyesi'nde Eski Müdür Yeni Müdür Oldu

20:25 - Gündem

Karabal Sordu, Aydın Yanıtladı! Aydın’dan Dobra Açıklamalar

14:41 - Politika

Uzmanından İlginç Sağlık Tüyosu! Güneşlenmek kalp krizi ve felç riskini azaltıyor

14:34 - Sağlık

Sivaslı Fırıncı Sosyal Medyada "Niye 3.80" Diyenlere 4 Metre Ekmek Üretti!

14:29 - Yaşam

Sivas'ta Evlenecek Çiftlere İndirim Müjdesi

12:29 - Gündem