GETAT Ünitesine Yoğun İlgi

GETAT Ünitesine Yoğun İlgi

Gündem - 2 yıl önce



Adem Sabit NALBANT

Sivas Numune Hastanesinde yaklaşık 2 yıl önce hizmete giren GETAT Ünitesi, geleneksel yöntemleri güvenli bir şekilde vatandaşlara sunuyor.

GETAT Ünitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Hekimi Enis Hayrullah Doğramacı uygulanan tedaviler hakkında bilgiler verdi. Doğramacı, “Sivas Numune Hastanesinde; geleneksel, tamamlayıcı ve fonksiyonel Tıp ünitesinde iki seneye yakın bir zamandır faaliyet göstermekteyiz. Pandemi ile birlikte faaliyetimiz bir miktar azalmış olsa da gün geçtikçe halkımız daha da bilgi sahibi olarak bize başvurmaktalar. Burada modern tıbbi tedavilerle birlikte geleneksel yöntemleri entegre ederek hastalarımıza sunuyoruz. Modern tıbbı bir kenara bırakarak değil, kendi tıbbi bilgilerimizle birlikte geleneksel yöntemleri harmanlayarak tedavi uyguluyoruz” dedi.

HASTALIKLARDAN KORUYOR

Uygulamaların önleyici olarak da yapıldığını belirten Enis Hayrullah Doğramacı, “Burada, hacamat, kupa tedavisi, tıbbi sülük tedavisi, bitkilerle çalışıyoruz, ozon tedavisi yapıyoruz. Bununla birlikte mezoterapi ve proloterapi tekniklerini de geliştiriyoruz. Bunların içerisinde ozondan bahsedersek, 1915 yılında Almanya’da kullanılmış bir tedavi desteğidir. Hastanın kendi kanını 100-150 ml kadar alıyoruz, aynı miktarda ozon gazı üretip hemen uyguluyoruz. Ozonlanmış hastanın kendi kanını yine hastaya iade ediyoruz. Yaklaşık 15-20 dakikalık bir işlem ve en az 10-12 kez yapıyoruz. Bu yöntemler hiçbir hastalığı olmayan insanlarda da uygulanıyor. Ağacın köküne su vermek gibidir. Ozon hücreleri yerinden canlandırmak, hücreleri yenilemek, toksin maddelerden arındırmak için çok kuvvetli bir yöntem. Bağışıklığı güçlendirmek, zinde kalmak, genç kalmak ve sağlıklı yaşlanabilmek için bir tavsiye. Yine 200’den fazla hastalık türünde de kullanılabiliyor. Yine koronavirüs hastalığının ilk döneminde, hastalığı kolayca atlatmak açısından oldukça iyi bir destek. Ama ilerlemiş hastalık döneminde de kullanım yeri var. Yoğun bakım ile kullandığımız hastalarımız oldu. Ozon tedavisi, hem hiçbir hastalığı olmayan kişilerde uygulanır hem yoğun bakımdaki hastalarda uygulanır, geniş bir uygulama alanı bulunmaktadır. Ayrıca bilinen bir yan etkisi yoktur, vücut kendisi de üretmektedir. Oksijenden elde ediliyor, üç değerlikli oksijen atomudur. Yapmaya engel çok az bir durum vardır. Genellikle hemen herkese uygulayabiliriz. Maalesef henüz bu uygulamayı Sosyal Güvenlik Kurumu ödemiyor. Onun için ücretini hasta kendisi ödemek durumunda kalıyor. İnşallah kısa zamanda bunun da ödeme kapsamına alınmasını arzu ediyoruz.  Uygulama hem yeni hem ücretli olmasına rağmen büyük bir ilgi var. Hacamat için şuanda 2 ay sonrasına kadar randevular dolu. Salı ve Perşembe günlerini muayene günü olarak belirledik. Diğer günlerde de işlem uyguluyoruz.  Sivas’ta hacamat uygulamasını yapmaya yetkili birkaç tane hekim var. Sağlık Bakanlığı 2014 yılında geleneksel teknikler ile ilgili bir yönetmelik çıkardı, bunun usul ve esaslarını belirledi. Bu yönetmelik gereğince, yalnızca sertifika almış hekimlerin hacamat yapmaya hak yetkisi vardır. Bunun dışındaki kişiler suç işliyorlar. Sağlık Bakanlığının Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Daire Başkanlığının web sayfasında bu konuda bilgilendirme uyarıları bulunmaktadır. Vatandaşlar buradan bilgi edinebilirler” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Araştırmacılara Işık Tutuyor

2021-11-11 07:00 - Gündem

GETAT Ünitesine Yoğun İlgi

2021-11-15 07:00 - Gündem

Sivas’ta YEDAM Açıldı

2021-11-08 07:00 - Gündem

Sergi Açtılar --Video

2021-11-08 07:00 - Gündem

Kick Boks Aşkı 4. Kademe Antrenör Belgesi Aldırttı

2021-11-11 07:00 - Spor

Voleybolda Büyük Heyecan

2021-11-13 07:00 - Spor

Kayseri’ye 3-1 Yenildi

2021-11-09 07:00 - Spor

Zamlardan Mangal Kömürü De Etkilendi

2021-11-11 07:00 - Gündem

SP’den ‘Umut Ormanı’ Çağrısı

2021-11-09 07:00 - Gündem

Okullar Arası Halter Müsabakası Son Buldu

2021-11-12 07:00 - Spor

İlgili Haberler

Türkiye "cep"ten konuşmada Avrupa'nın zirvesini bırakmıyor

16:30 - Gündem

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Servisi Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivas’ta Üniversite Öğrencileri Okulu Bırakıp Bu İşe Yöneliyor

16:09 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

1 Kişinin Öldüğü Teleferik Kazasıyla İlgili Hazırlanan İddianame Kabul Edildi

11:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Mustafa Destici: Sivas'ın Sahibi Var!

16:21 - Politika

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Servisi Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Tanrıverdi" Açıklaması

12:14 - Politika

Mustafa Destici Sivas'ta Konuşuyor: Sivaslıları Mahcup Etmeyeceğiz

11:31 - Politika