Yerel Yönetimler Cömert Davranmalı

Yerel Yönetimler Cömert Davranmalı

Gündem - 5 yıl önce



Oğuzhan SARZEP

Bem-Bir-Sen Sivas Şubesi tarafından İtfaiye Haftası münasebetiyle Öğretmenevi´nde program gerçekleştirildi.

Programa Sivas Belediye Başkan Yardımcıları Kayhan Işık ve  Necmettin Yılmaz, Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürü Osman Yılmaz, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu, Şube Başkan Yardımcıları Hamdi Şeker, Hasan Hüseyin Korkmaz, İbrahim Turan, Bekir Gemici ve itfaiyeciler katıldı.

Programda selamlama konuşması gerçekleştiren Başkan Yardımcıları Kayhan Işık ve Necmettin Yılmaz, programın organize edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu ise programda yaptığı konuşmada, ?Belediyelerin en önemli birimlerinden olan itfaiye teşkilatı, gece-gündüz demeden günün 24 saati önemli görevleri yerine getiriyor. Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan tüm arkadaşlarımızın, 305 yıllık bu büyük teşkilatın, İtfaiye Haftası´nı kutluyor, tüm itfaiye personelimizin bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum? dedi.

?CÖMERT DAVRANMALARINI BEKLİYORUZ?

?İtfaiye teşkilatlarımızın gelişen modern teknolojiyle donatılması, teşkilat mensuplarımızın mesleki eğitimlerinin güncel tutulması, görev esnasında can güvenliğinin daha iyi sağlanması konusunda da yerel yönetimlerimizle birlikte belirli aralıklarda çalıştaylar yapılıyor? diyen Başkan Pakoğlu, ?Hangi meslek kolunda olursa olsun; sahip olunan en önemli avantaj, iyi yetiştirilmiş insan kaynağıdır. Bütün itfaiye teşkilatlarımız, ?Hakk´a hizmet, halka hizmettir´ anlayışıyla görev yapmaktadır. İtfaiyecilerimiz, ?Bir canı kurtarmak, bütün insanlığı kurtarmak gibidir´ düsturuyla hareket etmekte, şartları zorlayarak kendi canlarını tehlikeye atma pahasına insanımızın canını-malını kurtarmak için büyük fedakârlıklar yapmaktadırlar. Yangın ve afete maruz kalan insanlarımızın imdadına yetişen kahraman itfaiye çalışanlarımız, aldıkları  her kuruşun hakkını sonuna kadar hak etmektedirler. İtfaiye teşkilatlarını bünyesinde bulunduran yerel yönetimlerimizden, itfaiye çalışanlarımızın zor şartlar altında yaptıkları fedakârca hizmetin takdirinde olmalarını, itfaiye personellerimizin özlük haklarına yönelik iyileştirmeler konusunda cömert davranmalarını bekliyoruz? diye konuştu.

?İTFAİYECİLİK MESLEKTEN SAYILMAMAKTADIR?

İtfaiye teşkilatı açısından önemli saydıkları bir diğer sorunun da itfaiyeciliğin meslek olarak kabul görmemesi olduğunun altını çizen Başkan Pakoğlu, ?Meslek liselerinde itfaiyecilik bölümü bulunmasına, yüksekokullarından mezunlar verilmesine rağmen, itfaiyecilik halen kendi mesleki sınıfına kavuşmuş değil. Yani itfaiyecilik meslekten sayılmamaktadır. İtfaiye teşkilatı mensuplarının da tıpkı bir Silahlı Kuvvetler Mensubu, Polis teşkilatı mensubu gibi mesleki bir sınıfa kavuşturulmasını bekliyoruz? açıklamasında bulundu.

?SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ?

Başkan Pakoğlu, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Bütün girişimlerimize, ilgili tüm kurum ve kuruluşları bilgilendirmemize rağmen itfaiye personeline dönük yıpranma payı uygulamasında yaşanan sıkıntılar devam etmektedir. İlgili kanunda böyle bir hüküm olmamasına rağmen, çıkartılan keyfi bir genelge ile itfaiyeci arkadaşlarımıza sadece yangına müdahale ettikleri saatlerde yıpranma payı uygulanmaktadır. Oysa yapılan iş bir bütündür. Yangın çıkmasa da mesaide olan her itfaiyeci arkadaşımız teyakkuz halinde görevinin başındadır. Bem-Bir-Sen olarak kurulduğumuz günden bu güne kadar, itfaiye personelinin sorunlarını her platformda savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Bugün itfaiyeci arkadaşlarımızın çözülmemiş sorunlarının takipçisi de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bem-Bir-Sen olacaktır. İtfaiye Haftanızı yeniden kutluyor, ateşin yürekli kahramanlarını her zaman olduğu gibi Cenab-ı Hakk´a emanet ediyoruz.?

 

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas´ta Satılık Daire Fiyatları?

2019-10-03 11:08 - Yaşam

Sabah Fırıncı, Akşam Boksör

2019-10-05 07:00 - Spor

Pehlivanlar Türkiye 3.´sü Oldu

2019-10-02 07:00 - Spor

Off Road Nefes Kesti

2019-10-01 07:00 - Spor

Yem Fabrikasıyla Maliyetler Azalacak

2019-10-08 07:00 - Gündem

Yerel Yönetimler Cömert Davranmalı

2019-10-08 07:00 - Gündem

Takipçisi Olacağız

2019-10-02 07:00 - Gündem

Bilek Güreşi Yarışması Düzenlenecek

2019-10-04 07:00 - Spor

AK Gençlerden Yaramış´a Ziyaret

2019-10-03 07:00 - Gündem

Esnaf Zorda!

2019-10-04 07:00 - Gündem

İlgili Haberler

Hilmi Ataseven Neden İstifa Etti? Sivas İrade'ye Konuştu

12:25 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Evine Giren Hırsıza Böyle Seslendi

11:49 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa Günü mesajı

11:52 - Gündem

Sivas'ta Şehitler Unutulmadı

11:43 - Gündem

Doğadaki Şifa, "Karahandiba"

10:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Hilmi Ataseven Neden İstifa Etti? Sivas İrade'ye Konuştu

12:25 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Evine Giren Hırsıza Böyle Seslendi

11:49 - Gündem

Sivas'ta Şehitler Unutulmadı

11:43 - Gündem

Sivaslı Hastaya Umut Oldu

11:32 - Sağlık

OSB Sertifikalandı

11:17 - Ekonomi