Yeniden Merhaba?

Aykut Özdoğan

5 yıl önce

Merhabalar, kıymetli okuyucular?

Uzun bir aradan sonra sizlerle buluşmak çok güzel? Bu yazımda ?Zayıflama ve Yürüyüş? konusunu ele alacağız.

Yürümek ve koşmak kilo vermek için yapılabilecek egzersizler arasında her zaman en iyisi ve tabii ki en popüleridir. Spor salonlarına, haftanın neredeyse yarısını kaplayan egzersiz programlarına gerek kalmadan rahatça kilo vermek için, haftada düzenli olarak yapılacak 4 saatlik yürüyüşler, kişinin sağlıklı ve formda kalmasına yardımcı oluyor.

Değerlendirmelere göre 18-30 yaş arasında, haftada en az 4 saat yürüyüş yapan kadınların, yapmayanlara oranla ilerideki 15 yılda kilo vermelerinin daha kolay olduğu tespit edildi. Yürümek, sadece ana konsantre bir egzersiz olmakla kalmayıp, kişinin ileriki yaşlarında da kilosuna rahatlıkla hükmedebilmesine yardımcı olmaktadır. Yürümek hayatımızda çok önemli bir yere sahiptir. 

Sağlıklı bir hayat için sihirli bir hale gelebilecek bu 240 dakikanın yürüyüşe nasıl ayırılacağı ise tabii ki kişiye bağlı. Ama bu süreden başarılı sonuçlar alınabilmesinin en önemli koşulu bunu düzenli yapmak. Düzenli yapılmadığı sürece, yürüyüşün pek bir faydası olmuyor. Düzenli yürüyüşe alışan vücudun kilo vermeye daha yatkın olduğu bilinen bir gerçek.

HAFTADA 4 SAAT YÜRÜYÜN!

Haftada, yürümek için belirlenen süre 4 saat ise, bu her güne eşit olarak bölünebilir ya da belirlenen 4-5 günde aynı saatte ve aynı uzunlukta tutulabilir. Hafta içi günler müsait ise, Pazartesi ve Pazar günleri boş bırakılıp, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri ortalama 50´şer dakikalık yürüyüşler yapılabilir.

TEMPO ÇOK ÖNEMLİ

Yürüyüşün düzenli olması kadar temposu da çok önemli. Uzun zamandır yürüyüş ya da koşu yapılmamışsa kasların bir anda yoğun tempoya ayak uydurması beklenemez. Bu beklenti kasların tamamen çökmesine bile neden olabilir. Bu yüzden başlangıç olarak yavaş tempoda yürüyüş yapılmalıdır. Yürüyüşten önce de kasların ısıtılması, yürüyüş yapılacağı haberinin vücuda aktarılması gerekmektedir.

HEDEFLER KOYUN

İster açık havada, ister koşu bandında olsun, kararlı olmak önemlidir. Siz kararlı olursanız, vücudunuz da zamanla size uyum sağlayıp kilolara veda etmeye hazırlanacaktır. Kararlılığınızı her zaman sürdürün. Günde koşulacak süreyi doldurduğunuzda kendinizi devam etmek için enerjik hissediyorsanız devam etmekten çekinmeyin.  Yürüyüş yaptığınız günler arttıkça enerjinizin de arttığınızı hissedersiniz. Bunu çok iyi bir şekilde fark edeceksiniz. Bu yüzden her seferinde kendinize daha büyük bir hedef koyun?

Her zaman diyoruz ?Spor hayattır, sporsuz hayat olmaz??

Diğer yazımızda görüşmek ümidiyle?

Sağlıcakla kalın kıymetli okuyucular?

YAZARIN DİĞER YAZILARI