USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Acil Çalışma Yapılmalı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan önceki dönem STSO Başkanı Mustafa Eken; uzun süredir gerçekleştirilmeyen İzmir-Sivas uçak seferlerinin yeniden başlatılması noktasında harekete geçilmesini istedi.

Acil Çalışma Yapılmalı
13-06-2023 17:00
Google News

Hayrullah AĞKAŞ 

Gündem maddelerinin okunması ile başlayan toplantıda konuşan Meclis Başkanı Osman Yıldırım milletvekilliği ve cumhurbaşkanı seçim sonucunun ülkemiz adına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Toplantıda konuşan Sivas TSO Başkanı Zeki Özdemir, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen TOBB seçimlerinde güven tazeleyen Başkan Hisarcıklıoğlu’na başarılar dileyerek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

İSTANBUL YATIRIMCI ÇEKİLMESİ İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEHRİMİZDİR

STSO olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler veren Özdemir, “Geçtiğimiz hafta Demirağ Organize Sanayi bölgesinde yer edinmiş ve üretime geçmiş olan firmalarımız ile dar bir çerçevede toplantı yaparak, İstanbul’da öncelikle hemşehrilerimizi, daha sonra yatırım yapabilecek herkesi davet etmenin ve İstanbul’da nasıl konuşlanmanın konuşulduğu, istişare edildiği bir toplantı gerçekleştirdik. Tabi öncelikle kendi sanayicimiz, kendi tüccarımızı önemsiyoruz. Onlarla paylaşarak, onların vesilesi ile de o toplantıda yatırım yapmak isteyen firmalarla da tanışma fırsatımız oldu. Bu bize şunu gösterdi: Her ne kadar Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin ilk yapıldığı günden beri teşvik kapsamı içerisinde olsun veya olmasın hangi dönemde yatırım yaptıysa bu firmalarımızın kendilerini örneklemeleri ve anlatmalarının bizim anlatımımızdan çok daha etkili olduğunu gördük. İstanbul bizim için yatırımcı çekilmesi için en önemli, yegâne şehrimizdir. Çünkü bizim Sivaslı olarak nüfus yoğunluğumuzun en yüksek olduğu il İstanbul. Maalesef bir deprem kaygısı yaşadıkları da kesin. Bunun yanı sıra ferdi yaşamda ekonomik koşulların İstanbul’da günden güne çok ağırlaşması bu insanların Sivas’a gelmelerini, burada yatırım yapmalarını veya burada yatırım yapılan sanayi tesislerinde iş edinmelerini sağlayacak bir ortam sağlayacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

OSMAN BEY TOBB YÖNETİMİNDE OLMALIYDI

Toplantıda söz alan önceki dönem Meclis Üyesi Mustafa Eken ise  “TOBB Başkanımız tekrar seçildi. Kendisine hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Sivas’ta da daha öncede Konsey Üyeliğini devam ettiriyorduk. Aynı şekilde Zeki beye bu görevi verdiler. Zeki beye de hayırlı olmasını diliyorum. Osman beye de Genel İdare Kurulu üyeliğini verdiler, ona da hayırlı olsun diyorum. Tabi burada bir haksızlık edildiğini de söylemeden geçemeyeceğim. Çünkü seçimler zamanında biz şunu duymuştuk: Osman beye en azından yönetim kurulunda bir görev sözü verildiğini ve bu yönetim kurulunda Sivas’ın Ankara’da temsil edileceğini duymuştuk, bu bizi mutlu etmişti. Burada verilen görevin aslında yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bu görev daha öncesinden söz verildiyse bu sözde durulmamasından dolayı gerçekten üzüldüğümü belirtmek istiyorum. Osman Bey bana göre yönetim kurulunda olması gerekirdi, tecrübeleri var” dedi.

Eken; konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Zeki beye özellikle sormak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız geldiğinde bir dosya ilettiniz. Orada 4 tane madde vardı. En önemli maddelerden bir tanesi Sivas’ın tamamının cazibe merkezi kapsamına alınmasıydı. Bu dosya Cumhurbaşkanı Yardımcısına iletilmişken Sayın Cumhurbaşkanı geldiğinde, bütün herkes orada iken Ticaret ve Sanayi Odamız neden Cumhurbaşkanımız ile görüşmede yok idi? Orada hiç kimse görüşemezse Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı görüşür. Başkanlar Kurulu başkanı görüşür. Zaten görüşmüyorsa, görüştürmüyorlarsa bir sıkıntı vardır. Cumhurbaşkanı Yardımcısı geldiğinde dosya verip cumhurbaşkanı geldiğinde dosya vermemek mümkün değildir. Biz Demirağ’ın ne kadar önemli olduğunu anlattığımızda bizi dinlemiyorlardı. Sivas’ın tamamının cazibe merkezi kapsamına girmesi için de hep beraber sesimizi yükseltmiştik. Tam seçim önü alınacak bir fırsat, biz zamanken bunun dile gelmemesi, bunun konuşulmaması sanayiciler açısından, Sivas açısından, odamız açısından bence hüzünlü” dedi.

UÇAK SEFERLERİ BAŞLAMALI

İzmir-Sivas uçak seferlerinin acilen başlaması gerektiğini dile getiren Eken, “Yatırımcı gelmesi lazım diyoruz ama İzmir uçak seferleri halen yok. Biliyorum ki heyet olarak gitti başkanlar, İzmir’i bırak Antalya’nın başlaması için çalışmalar yaptılar. Fakat Pegasus İstanbul uçağını sabahları da kaldırdı. İzmir’i beklerken Sabahları İstanbul da kalktı şimdi. Ben korkuyorum ki İstanbul tamamen kalkacak. İzmir ile ilgili acilen çalışma yapılması lazım. Bunun hızlanması lazım. İzmir Sivas’ın olmazsa olmazı. İstanbul seferleri de Pegasus’un sabahları kaldırılmış, çok sıkıntılı” şeklinde konuştu.

Eken’e cevap veren Başkan Özdemir ise güvenlikten geçemedikleri için Cumhurbaşkanına ulaşamadıklarını belirterek “Cumhurbaşkanımız ilk programda gelemeyince Cumhurbaşkanı Yardımcımıza dosyamızı iletebilmiştik. Çünkü oradaki güvenlik farklı oluyor. Cumhurbaşkanı gelince güvenlik sistemi çalışması farklı oluyor. Onun için orada ortam daha rahattı. O yüzden dosyamızı sadece Cumhurbaşkanı Yardımcımıza değil diğer genel başkanlara da iletme imkânı bulduk. Miting zamanında da hazırlığımız vardı. Dosyamızı sunmak istiyorduk. Tüm Sivas’ın cazibe merkezine alınması için tek konumuz vardı fakat cumhurbaşkanı her ne kadar miting alanı içerisine geçip fotoğraf çektirme imkânı olabiliyor ama bizim amacımız fotoğraf çektirmek değil. Bizim amacımız bu belgeyi kendisine ulaştırabilme imkânı idi. Biz bu imkânı sağlayabilecek ortamı ve durumu çok tahlil ettik. Milletvekillerimiz aracılığı ile il başkanı aracılığı ile tetkik ettik fakat AK Parti’nin il başkanı başta olmak üzere herkes güvenlik kısmına takıldı” dedi.

Sivasİrade

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!