USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Böyle Akademisyenler de Var! Eken: "Ünal Kılıç'ın Bu Etik Dışı Davranışını Şiddetle Kınıyorum”

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Eken, “Prof. Dr. Ünal Kılıç'ın bu etik dışı davranışını şiddetle kınıyorum” dedi.

Böyle Akademisyenler de Var! Eken: "Ünal Kılıç'ın Bu Etik Dışı Davranışını Şiddetle Kınıyorum”
05-03-2024 10:14
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Dün, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Torpil İddiası! Herkes Sakız Çiğner, Bazıları Tadını Çıkarır!” başlıklı haber ile  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç'ın kızının Kayseri Üniversitesi'ne torpil yoluyla atandığına ilişkin haberi kamuoyunun gündemine taşımıştık.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Eken, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ndeki haksız atamaları gündeme getirdiğimiz haberin ardından kınama mesajı yayımladı.

Eken, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç'ın kızının Kayseri Üniversitesi'ne torpil yoluyla atandığı haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Bir eğitimci ve akademisyen olarak, liyakat ve adil bir şekilde yapılan atamaların önemini her zaman vurgulamışımdır. Bu nedenle, Prof. Dr. Ünal Kılıç'ın yaptığı bu torpil hadisesi, kabul edilemez bir durumdur. Bu olay, sadece Prof. Dr. Ünal Kılıç'ın değil, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin ve Kayseri Üniversitesi'nin de saygınlığına zarar vermiştir. Ayrıca, liyakat sahibi gençlerin önünü kesmekte ve akademik camiada güvensizlik duygusu yaratmaktadır. Prof. Dr. Ünal Kılıç'ın bu etik dışı davranışını şiddetle kınıyorum. Kendisinin bu hatadan ders almasını ve akademik camiada liyakat ve adaletin önemini her zaman göz önünde bulundurmasını bekliyorum. Ayrıca, bu konunun ilgili makamlar tarafından araştırılmasını ve gerekli yaptırımların uygulanmasını da talep ediyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
İlahiii..
İlahiii.. 4 hafta önce
Ne adaleti.....Adaletin tarifi ülkemiz sınırları içerisinde farklı...Zenginsen,nüfuzluysan, torpil saadet zincirindeysen işlerin tıkırında. Değilsen pasta yiyeceksin... Millet olarak Allah'a emanetiz
Adalet
Adalet 4 hafta önce
Bu haberi ve yorumları okuyan etkili ve yetkili kişiler vardır illaki. Bu eczacılık fakültesini birinci bitiren, bitirdiği üniversitenin mülakatında hiçbir sıralamaya konmayan çocuğun hakı ne olacak. Ben burdan babasına sesleniyorum; mutlaka ulusal televizyonlardan birine haber yaptırsın. Bu adamın yaptığını yanına bırakmasın. Mutlaka ama mutlaka bir ulusal televizyona çıksın.
İlhami fırıncı
İlhami fırıncı 1 ay önce
Haksızdan hak aranır mı? Diye halk arasında bir deyişimiz var. Ne kadar net ifade ediyor değil mi sizlerin hak anlayışını? Sizin “hak” kelimesini telafuz etme hakkınız olmadığını eminim kendiniz de varsa yüreğinizin en derinlerinde hissediyorsunuzdur. Kendiniz ve eylemlerinden sorumlu olarak göreve getirdiğiniz ve desteğinizi ne olursa olsun çekmediğiniz yöneticilerinizin yaptığı haksızlıkları nasıl unutup da rahat bir şekilde Yaratanın huzuruna çıkabiliyorsunuz? Eylemlerimizden ve onların sonuçlarından sorumluyuz hepimiz. Siz de inşallah bir şekilde kendi yaptığınız ve yaptırdığınız her haksızlığın hesabını tek tek vereceksiniz. Bize açıklama yapmaya çalışmayın. Yediğiniz hakların hesabını vereceğiniz asıl Makam’ı düşünün.
Alim bozkurt
Alim bozkurt 2 ay önce
Ah sakallı namaz kılıyormuşta. Sen maun süresini bilirsin sanırım. Vay o namaz kılanların halıne diye başlar. Namaz kılan kul hakkı yemez sakallı. Düşük not alan oğlunun notlarını sisteme girip yükseltmez. Kızından daha yüksek puan alan birinin yerine kızını almaz. Diğer oğlunu sınavsız iktisat fakültesine geçmiş dönemde sınavsız aldırmaz. Birinin iki çocuğu, birinin gelini yeğenleri üniversite ye doluşmuş. Burası babanızın çiftliği mi. Diğer vatan evlatları na gelince hak hukuk kendi çocuklarınıza gelince hiç bir engel olmasın. Bunu Adalet ey sakallı. Bu yaptıklarının ve geçmişte yaptıklarının hepsi dosya halinde yök e de bildildi sakallı bu yaptığın yanına kalmayacak. Birde rektörlüğe heveslenmişin.senin tüm yaptıklarını eczacılık fakültesinde asistan alımında ki dahlini daha nicelerini yök e ve Sayın vekillere sunulmuştur. Üniversite bir 8 yıl daha kaybetmesin, hanedanlığa dönüşmesin diye sizin ve ekibinizin tüm hevesleri kursaklarında kalacak ilahi adelet tecelli edecek bağımsız üniversite yi akraba, hısım kayırmacılığından kurtaracak dışarıdan birisi rektör olacak sakallı hiç merak etme. Abdullah beyin açıklamaları tabiki sahibinin sesi olacak başka ne bekliyorsunuz.
ahmet alikarnes
ahmet alikarnes 2 ay önce
Yeni Çıkan sivas postasındaki habere bakar mısın bu haberin devamı...Ispat Delil Yapmışlar
Sivas sevdalısı
Sivas sevdalısı 2 ay önce
Allah bir kulundan utanma duyusunu alırsa artık o insandan herşey beklenir. Her türlü hukuksuzluğu yap,ondan sonra dön hiç birşeyin gizli olmadığı, her şeyi bilen Cenab-ı Allah'a dua et, yaptıklarından rahatsız olanlar için beddua da bulun. Utanmazlığın zirvesi. Biz de seni bu mübarek ayda Allah'a havale ediyoruz.
HALİM BOZOK
HALİM BOZOK 2 ay önce
bizi son 8 yılda malatya yozgat tokat ve kayseri ye muhtaç eden ünal ve alim hocaları kınıyorum.Siyasetçilere sesleniyorum...
Tarık Erdinç
Tarık Erdinç 2 ay önce
Bu Ünal bey ; yaptığı hukuksuz ve liyakatsiz işleri ile , Alim Beyi de çok zor durumda bıraktı; şu an Sivas ta hiçkimse bu iki şahsın yeni yönetimde olmasını istemiyor. Esas sıkıntının Ünal Kılıç kaynaklı olduğu aşikardır.
KÜBRA KELEŞ
KÜBRA KELEŞ 2 ay önce
Üniversitenin felaha kavuşması için Ünal Kılıç ın acilen o koltuktan indirilmesi şarttır. Sivas ın yeni siyasilerine de bu konuda sürekli bir yönlendirme yapılıyor zaten
Mehmet Akif
Mehmet Akif 2 ay önce
Eczacılık fakültenizin birincisini yedeğe dahi koymadınız. Yok şayet diyorsanız ki, bizim okulun birincisi lakin yedeğe dahi girebilecek bilgi ve beceri den yoksundu. Öyleyse idarecisi olduğunuz üniversitenin verdiği eğitim içler acısı durumda. Kaliteyi yükseltmek için 7 yılda niçin birşeyler yapmadınız. Vakit mi bulamadınız.
Yavuz Selim
Yavuz Selim 2 ay önce
Zatı muhterem çocuklarının onurundan bahsediyor. Peki Cumhuriyet Üniversitesi eczacılık fakültesini birinci bitiren ve yine aynı üniversitenin eczacılık mülakatında yedeğe dahi konmayan öğrencilerinin onuru ne olacak. Acaba kendi çocukları gökten zembille indide o kız çocuğunun anne-babası kızlarını işportadan mı aldı. Hayır merak ediyorum.
Kemal Güneş
Kemal Güneş 2 ay önce
Herşeyi boşverin Bu Ünal kılıç ın tıp fakültesini kapatmaya yönelik büyük çabası , tüm Sivas hastalarının Malatya ve Kayseri ye yönlendiriliyor olması bile , bu şahsın Sivas a adeta ihanetinin en büyük örneğidir. Çocuk , plastik , kalp damar tamamen kapandı , yazık Sivas’a
Ferhat Genç
Ferhat Genç 2 ay önce
Ünal kılıç hakkında ne yazılıp çiziliyorsa doğrudur. 40 yıllık namazlı niyazlı müslüman hocaları dininden imanından soğutup ; alkole başlatan bir kişidir. Ne yazık ki 7 yıldır o koltuktadır , bu da Sivas siyasetinin en büyük ayıbıdır.
Alim kılıç
Alim kılıç 2 ay önce
Kıymetli İrade gazetesi öncelikle sizi kutluyorum, böyle bir Alçaklığı haber yapıp dıyurduğunuz için, Ünal kılıç hakkında o kadar çok olumsuzluklar varki Üniversite değil Adeta hanedan,
Ahlak ın çukura dönüştüğü Üniversite yönetimi'nin, Bilim yerine kampüsü Tayland daki pattaya çevirdikleri gözler önünde değilmi, şimdi Ünal kılıç haksızlık yaparak ilahiyatçılığını kullanıp Hak yerken dini kullanması gayet normal bir şey onlara göre, Türkiye de yeni bir Din icat ettiler, bu ve bunun gibi gibi Din tüccarları, Bunlar fetö taktiğini iyi uyguluyorlar,, çocuğu düşük puan alınca Gizlice sisteme girip çocuğunun puanı yükselten e sizce ne denir...! Bizce ne denmez ki...! Bu Haksızlık yapan ayrıca şirketler kanalıyla yapancı öğrenci getirip oradan da pay alan (Rüşvet) ne denir sizler onu anladınız, Namaz kışıyormuş da Beddua ediyormuş, ilahıyatçı Zorba sen maun suresini okudun'mu hiç okursan işte o seni tarif ediyor.
Abdullah Mısırlıoğlu yazmışsın dedi kodu diyorsun fötö debşirmesi yalaka sen o Üniversiteye Nasıl geçtin Ahlak yoksunu Düzenbaz,
Ünal kılıç sen şeytanı Rab edinmiş bir münkirsin, burada kimlere ne haksızlık yaptığın varsa yazacağım
Bu yorum kısmından yorumlara devam edeceğim
Vahdeddin Sarıca
Vahdeddin Sarıca 2 ay önce
Beyefendi kızım Cumhuriyet Üniversitesi eczacılık fakültesini birinci olarak bitirdi. Bu zatın mülâkat komisyonu başkanı olduğu Cumhuriyet Üniversitesi tıp fakültesi eczacılık alımı mülakatında kendi üniversitelerini birincilikle bitiren öğrencilerini yedeğe dahi almadılar. Bu din tacirlerine güvenmeyin.
Abdullah Mısırlıoğlu
Abdullah Mısırlıoğlu 2 ay önce
Haber değeri olmayan dedikodu üzerine kaleme alınmış bir yazı. Aklı başında hiçkimsenin ciddiye alacağını sanmıyorum. Maksat nedir? Üzüldüğüm nokta akademik çalışma beklediğimiz kişilerin dedikodu üretmesi. Bunu gidip basınla paylaşması. Insan önce kendine bir bakar. Bizimde duyduğumuz bildiğimiz şeyler var. Biz de bu vatandaş için mi basına demeç verelim. Ama bize yakışmaz.
Ünal Kılıç
Ünal Kılıç 2 ay önce
Başı örtülü öğrencisine para verip alkol almaya zorlayan ve bu sebeple de medyanın diline düşen ve soruşturma geçiren birinin beni kınaması benim için şereftir. Taner bey üzerinizde hakkımın olduğunu düşünüyorum, zira ded’de defalarca size sohbetim oldu. Kişisel bir talebiniz için benimle defalarca ve saatlerce konuşurken hakkımda ortaya atılan bir tezvirat için, olayın aslını öğrenmeniz mümkünken bunu sormadan, araştırmadan gazetenize yer vermeniz gerçekten çok büyük haksızlık kendi çocuklarımıza şehrimizi ve üniversitemizi haram hale getirmişken başka yerlerde rızıklarını aramalarına da mı engel olmak istersiniz, rızıklarının peşinden koşmak için uzaya mı göndermemiz gerekir? “duyduğunuz bir haberi doğruymuş gibi anlatmanız size günah olarak yeter” diyen bir peygamberin ümmeti değil miyiz neden olayın aslını sormadan doğruymuş gibi yayılmasına neden oluyorsunuz? tabi karşınızda size saldırdığınız gazete vasıtasıyla cevap verebilecek kimseler olmadığından istediğiniz gibi saldırıyorsunuz. benim size verebilecek tek cevabım var beş vakit namazımın ardından benim ve çocuklarımın onuruyla oynayanlara Rabbim hak ettikleriyle muamele eylesin! yaptıkları iftiralar ayaklarında dolansın! Amin. Ünal Kılıç
Adızlı Mehmet
Adızlı Mehmet 2 ay önce
Kendi başınıza gelen “iftira”lar konusunda çok hassas olduğunuzu, hadis-i şeriflerle fikrinizi desteklediğinizi görmek hayretimi daha da artırdı. O halde ben de size birkaç hadis-i şerif hatırlatayım.

“Cehenneme girecek ilk üç sınıf insandan biri zalim âmirdir.” (İbni Hibban)

“Allahü Teâlânın en sevmediği kimse, zalim idarecidir.” (Tirmizi)

Bir yönetici, bir amir olarak adaletli davranmanız gerekirken onlarca personelin psikolojik taciz şikâyetlerini tek bir kişiden duyduklarınızla yok saymadınız mı? Olayların aslını sormadan bu çok sevdiğiniz yöneticinin söyledikleri doğruymuş gibi davranmadınız mı? İstediğiniz an ulaşabileceğiniz, şikayetleri birinci ağızdan dinleyebileceğiniz personeli adam yerine koyup bir kere bile dinlediniz mi? Ayrıca bu çok sevdiğiniz, uğruna tüm şikayetleri sümenaltı ettiğiniz yöneticinin de çok hassas olduğunuz alkol konusunda bağımlılığı yok mu?

Rabbim size de hak ettiğinizle muamele eylesin!

Mazlumun hakkı zalime helal olmaz…
Ahmet Mutlu
Ahmet Mutlu 2 ay önce
Sayın Ünal Kılıç size tek bir sözüm var ve ahirette hesaplasiriz elbet. ALMA MAZLUMUN AHINI, ÇIKAR AHESTE AHESTE
Aaron Bushnell
Aaron Bushnell 2 ay önce
Sadece duydukları hareket ederek, ortada somut kanıt olmadan ve gerçeği öğrenmeden gariban çalışanlara ceza verdirenler için de aynı bedduayı edebilecek misin?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!