USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

Pazar günü gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesi Sivas'ta toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, LGS'nin il genelinde sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için gereken tüm tedbirlerin alındığını ifade etti.

Tüm Hazırlıklar Tamamlandı
02-06-2023 10:30
SİVAS
Google News

Erdem TAHILLIOĞLU 

Milli Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi ( LGS) kapsamında pazar günü  gerçekleştirilecek merkezi sınav uygulaması için alınan tedbirler il merkezindeki okulların müdürlerin katıldığı toplantıda ele alındı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü B Blok Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, Şube Müdürleri Hülya Bozbıyık, Mesut Kaş ve Muhammed Alpaslan Ünal, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

LGS'nin il genelinde sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için gereken tüm tedbirlerin alındığını belirten Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için sahada olacak tüm görevlilerden gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.

ASLAN, SORUNLARA YAPICI ÜSLUPLA YAKLAŞILMASINI İSTEDİ

Okul müdürlerinden öğrencilerin moral ve motivasyonlarını üst seviyeye çıkaracak bir yaklaşım sergilemelerini, karşılaşılabilecek sorunlara yapıcı bir üslupla yaklaşılmasını, öğrencilerin hata yapabileceği hususlarla ilgili gereken bilgilendirmelerin yapılmasını isteyen Aslan, hem görevlilerin hem de sınava katılacak olan öğrencilerin alınan tüm tedbirlere ve sınav kurallarına uymaları noktasında gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI

Toplantıda; güvenlik tedbirleri, bina sınav komisyonunun yapacağı işler, salon görevlilerinin yapacağı işler, yedek gözetmenin görevleri ve dikkat edilecek hususlar, sınav görevlilerinin güvenlik personeli tarafından aranması, sınav binasına telefon vb. ile giriş kesinlikle yapılmaması, yapılacak çeşitli etkinliklerle öğrencilerin moral ve motivasyonunun yüksek tutulması, öğrencinin kitapçık ve optik grubu bilgilerinin kontrollerinin yapılması, öğrencilerin salondan sınav soru kitapçığı ve optik ile çıkmaması, bina ve sınıfların sınav kurallarına uygun olarak hazırlanması, sınavda görev alacak öğretmenler ile sınavdan en az bir saat öncesinde toplantı yapılması, telefon vb. cihazlarla sınav binasına giriş olmaması, sınav görevlilerinin sınav esnasında görevli olduklarını gösterir yaka kartlarını takmaları konuları üzerinde durulurken bu hususlar ilgili gereken hassasiyetin gösterilmesi istendi.

ASLAN, İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİYLE DE TOPLANTI YAPTI

Aslan; LGS öncesi  ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri ile de toplantı gerçekleştirdi.  Aslan, sınav öncesinde, sınav süresince ve sınav sorasında yapılacak iş ve işlemler ile alınan tedbirlere sınavın sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için hassasiyetle uyulmasını istedi.  Şube Müdürleri Hülya Bozbıyık, Mesut Kaş ve Özkan Çamcı'nın sınav uygulama sürecine yönelik bilgi paylaşımında bulunduğu toplantıda ilçe milli eğitim müdürleri de görüş, öneri ve taleplerini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!