İSO prestij listesini açıkladı: Sivas’ın gururu tek başına devler liginde!

İSO prestij listesini açıkladı: Sivas’ın gururu tek başına devler liginde!
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2025 yılı "Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesine Sivas'tan Fimar Mermer girmeyi başardı.

Türkiye sanayisinin en prestijli ekonomik göstergelerinden biri kabul edilen ve her yıl İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından titizlikle hazırlanan devler ligi raporlarına bir yenisi daha eklendi. Haziran ayında açıklanan ilk 500 sanayi kuruluşu verilerinin ardından, sanayideki orta ve büyük ölçekli aktörleri mercek altına alan 2025 yılı “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasının sonuçları bugün düzenlenen resmi duyuruyla kamuoyunun bilgisine sunuldu. Ülke üretim kapasitesinin röntgenini çeken listede, bu yıl da Anadolu sermayesinin gücü ön plana çıktı.

ekran-goruntusu-2026-07-20-150410.jpg

Sivas’ın Listede Tek Temsilcisi Var

Açıklanan listede Sivas’ın sanayi gücünü ve üretim potansiyelini temsil eden tek bir firma yer aldı. Mermerden madenciliğe, tarımdan gıda sektörüne kadar çok geniş bir yelpazede faaliyet yürüterek Sivas ekonomisine ve istihdamına yön veren Fimar Mermer Madencilik İnşaat Akaryakıt Turizm Tarım Seracılık Hayvancılık Gıda Ürünleri Tic. San. A.Ş., bu yıl da Sivaslıların göğsünü kabarttı. Kentten listeye girmeyi başaran tek marka olan şirket, üretim ve finansal performansıyla liderliğini bir kez daha tescilledi.

Devler Liginde 232. Sırada Yer Aldı

İSO tarafından açıklanan resmi verilere göre Sivas merkezli üretim devi Fimar Mermer, “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” sıralamasında 232. basamakta kendine yer buldu. Şirketin Türkiye genelindeki yüzlerce büyük fabrika ve sanayi kuruluşu arasında üst sıralarda yer bulması, Sivas iş dünyasında da büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Kaynak:Elif Elmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.