Kadınlarımız toplumun en değerli gücüdür

Kadınlarımız toplumun en değerli gücüdür
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda kadınların toplumun temel yapı taşı olduğunu vurgulayarak, kadınların her alandaki katkılarının ülkenin gelişiminde büyük rol oynadığını belirtti.

Vali Yılmaz Şimşek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şimşek, kadınların toplumun her alanında önemli bir rol üstlendiğini belirterek onların fedakârlıklarıyla milletin en güçlü dayanaklarından biri olduğunu ifade etti.

Vali Şimşek mesajında, kadınların toplumun temel yapı taşı olduğuna dikkat çekerek, “Hayatımızın her alanında varlıklarıyla bizleri güçlendiren, sevgileriyle yolumuzu aydınlatan ve toplumumuzun temel yapı taşını oluşturan kadınlarımız, tarih boyunca milletimizin ve devletimizin merkezinde yer almış, fedakârlıklarıyla her zaman örnek olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Kadınların çocukların yetişmesinde ve kültürel değerlerin yaşatılmasında büyük bir sorumluluk üstlendiğini vurgulayan Şimşek, “Sevgi, sabır ve azimleriyle çocuklarımızı geleceğe hazırlayan; kültürel değerlerimizi yaşatan, ahlaklı ve sorumlu bireyler yetiştirmek için özveriyle çalışan kadınlarımız, hayatın her türlü zorluğuna karşı gösterdikleri dirayetle toplumumuzun en değerli gücünü oluşturmuştur.” dedi.

Türk kadınının tarih boyunca önemli sorumluluklar üstlendiğini belirten Şimşek, Milli Mücadele döneminde kadınların gösterdiği fedakârlıkları da hatırlatarak, “Milli Mücadele döneminde, cephede ve cephe gerisinde büyük fedakârlıklar gösteren kadınlarımız, Sivas’ta 9 Aralık 1919 tarihinde kurulan Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti ile birlik ve dayanışmanın en güçlü örneklerinden birini ortaya koymuştur.” şeklinde konuştu.

Kadınların bugün de hayatın her alanında önemli başarılara imza attığını dile getiren Şimşek, “Kadınlarımız; eğitimden bilime, ekonomiden sanata, yöneticilikten üretime kadar hayatın her alanında üstlendikleri rollerle ülkemizin kalkınmasına katkı sunmakta, başarılarıyla hepimize gurur vermektedir.” ifadelerine yer verdi.

Şimşek mesajının sonunda ise, “Bu duygu ve düşüncelerle; hayatımıza değer katan, üreten, yetiştiren ve sevgiyle toplumumuzu aydınlatan tüm kadınlarımızın, özellikle şehit ve gazilerimizin anneleri ile eşlerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.

Kaynak:Adem Sabit Nalbant

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.