Kuraklık Sivas'ta bir gölü daha kuruttu!

Kuraklık Sivas'ta bir gölü daha kuruttu!
Sivas'ın Ulaş ilçesinde bulunan ve su tuttuğunda göçmen kuşlara ev sahipliği yapan Kellah Gölü tamamen kurudu. Kuruyan göl dron ile havadan görüntülenirken gölden geriye tuz tabakası kaldı.

Tüm yurdu etkisi altına alan sıcak hava dalgası sonrası ortaya çıkan kuraklıkla birlikte göller kurumaya başladı. Sivas'ın Ulaş ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kellah Gölü de, sıcak havalardan nasibini aldı.

aw513288-01.jpg

GÖLDEN GERİYE TUZ TABAKASI KALDI

Her yıl ilkbahar aylarında karların erimesiyle su tutan göl yaz aylarında ise tamamen kuruyor. 2014 yılına kadar bünyesinde bulunan suyu eksiltmeyen, Tecer Dağı'ndan gelen su kaynakları ve yağışlar ile beslenen Kellah Gölü'nden geriye tuz tabakası kaldı.

aw513288-07.jpg

Suyu tuzlu olması sebebiyle tarımsal sulamada kullanılamayan göl, kuruduğunda yerinde beyaz bir tabaka bırakarak adeta beyaz bir çöle dönüştü. Kuruyan Kellah Gölü, dron ile havadan görüntülendi.

aw513288-04.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.