USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Lütfen Oyuna Gelmeyelim!

Belediye Başkan Vekili Turan Topgül; 14 Mayıs seçimleri öncesi AK Parti’nin açıkladığı 5 kişilik listeye tepki gösteren seçmene seslendi. Topgül; “Lütfen oyuna gelmeyelim, ‘Recep Tayyip Erdoğan'a veririm, bu listeden dolayı AK Parti'ye oy vermem’ demek, Cumhurbaşkanımızı tam manasıyla desteklemek manasına gelmez, kör topal seçtirmek olur” dedi.

Lütfen Oyuna  Gelmeyelim!
10-04-2023 11:10
SİVAS
Google News

Erkan YILDIZ

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi AK Parti’nin Sivas Milletvekili aday listesi açıklandı.

AK Parti’nin Sivas 1. sıra Sivas milletvekili adayı 2003-2015 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Abdullah Güler oldu.  2. sırada AK Parti eski İl Başkanı Hakan Aksu, 3. sırada Rukiye Toy, 4. sırada Rüstem Yüce, 5. sırada ise Serdar Öksüm yer aldı.

AK Parti’nin listesi bazı partililer tarafından tepki görünce Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a milletvekilliği seçimlerinde ise listeden dolayı AK Parti değil de başka partiye oy vermeyi düşünenlere seslenen Topgül,  “Lütfen oyuna gelmeyelim” dedi.

Topgül, yaptığı açıklamada;  “AK Parti'de aday adaylarının ve onların destekçilerinin adaylık mücadeleleri listeler açıklanana kadardır. Liste açıklandıktan sonra tüm adaylar bizimdir.  İstişare etmek sünnettir, istişareden çıkan her türlü karara uymak farz hükmündedir.  28. Dönem milletvekili adaylığı için Genel Merkezimiz tarafından gerekli istişari mahiyetteki çalışmalar yapılarak en ideal öngörülen listemiz YSK'ya teslim edilmiştir. Bunlar nasip kısmet işidir, Rabbimin imtihanlarıdır. Karara saygı duymalı ve her türlü şükretmeliyiz. Neyin hayır neyin şer olduğunu bizler bilemeyiz; hayır bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde hayır olabilir. Bundan sonra bize düşen hep beraber Reisimiz, partimiz ve adaylarımızın başarısı için gece gündüz demeden, dur durak bilmeden 14 Mayıs'a kadar çalışmaktır. Listelere tepki gösteren az sayıdaki partililerimizin de birkaç gün sonra kendilerine gelip çalışmalarına başlayacaklarına canı gönülden inanıyorum. Bizlere de bu yakışır. Hangi isimlerle liste yaparsak yapalım ona da farklı kesimlerin itiraz edebileceğini unutmayalım, en iyi liste Genel Başkanımızın onayladığı listedir. Lütfen oyuna gelmeyelim, ‘Recep Tayyip Erdoğan'a veririm, bu listeden dolayı AK Parti'ye oy vermem’ demek, Cumhurbaşkanımızı tam manasıyla desteklemek manasına gelmez, kör topal seçtirmek olur. Türkiye Büyük Millet Meclisinde çoğunluğu kaybetmiş bir iktidar ve hükümet çok büyük sıkıntılar yaşar ki tekrar seçime gitmek zorunda kalabiliriz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kaybedecek bir dakika boş zamanı yoktur. Aklımıza başımıza alalım, vebale ve sorumluluğa girmeyelim. Yarın pişman olabiliriz ama geri dönüşü olmaz, 20 yıllık kazanımlarımızı bir gecede kaybedebiliriz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!