Sivas eski günlerine döndü

Sivas eski günlerine döndü
Sivas'ta dün sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu devam eden kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Dünyanın sayılı meydanlarından birisi olan Cumhuriyet Meydanı'nda masalsı görüntüler oluştu.

Sivas'ta dün sabah saatlerinde başlayan ve giderek etkisini artıran kar yağışı, şehri beyaza bürüdü. Aralıksız devam eden yağışla birlikte kent genelinde masalsı görüntüler oluştu. Sivas'ta bulunan ve 3 dönem eserlerini bünyesinde barındıran Tarihi Kent Meydanı da karlar altında kaldı. Kar yağışıyla birlikte şehirde oluşan manzaraları görüntülemek isteyen vatandaşlar, kent meydanında fotoğraf çekti. Son yılların en yağışlı kışının yaşandığı Sivas'ta Sivas Belediyesi ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürdü. Ekipler, gece saatlerinden bu yana şehir genelinde kar küreme çalışması yürüttü.
Vatandaşlar, uzun süredir böyle bir manzara görmediklerini belirterek kar yağışının sevindirici olduğunu ifade etti.

"Bu bizim için aslında bir nostalji"
Efe Aslan, "Geçen sene fazla kar yağışı olmadı. Sivas için bu farklı bir durum değil, yüz yıllardır devam eden bir durum. Tahminimce Türkiye'de karın en çok yağdığı yer Sivas'tır. Bu bizim için aslında bir nostalji; çocukluğumuz, ilkokul, ortaokul, lise zamanlarımız aklımıza geliyor. Sivas Kent Meydanı karla kaplandı, şükür her yer bembeyaz, çok güzel bir görüntü" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.