USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sivas Esnafı 2023'ten Umduğunu Bulamadı

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, 2023 yılını değerlendirdi. Başta akaryakıt olmak üzere kur artışı, elektrik, doğal gaz, kira, sigorta primi gibi girdilerde yaşanan artış nedeniyle 2023 yılının esnaf açısından iyi geçmediğini ifade eden Demirgil,  2024’ün esnafın sorun ve sıkıntılarını giderdiği bir yıl olmasını temenni etti.

Sivas Esnafı 2023'ten Umduğunu Bulamadı
02-01-2024 13:59
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ 

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, 2023 yılında piyasada yaşanan artışların esnafı mağdur ettiğini belirterek 2024 yılında esnaf ve sanatkarların sorunlarının çözüme kavuştuğu, fiyat ve kira artışlarının yaşanmadığı bir yıl olması temennisinde bulundu.

Acısıyla tatlısıyla, sorun ve sıkıntılarıyla 2023 yılını geride bıraktıklarını ifade eden SESOB Başkanı Hakan Demirgil, “Esnaf ve sanatkârlarımız 2023 yılını buruk bir şekilde geçirdi. Piyasada yaşadığımız artışlar, akaryakıt zamları başta olmak üzere artışlar, elbette esnafımıza da mağdur etti. Esnaflarımızın bazıları kira artışlarından mağdur oldu ve işyerini kapatmak zorunda kaldı. Vakıflar kiracılarına yüzde 400’le varan artışlar yaparak esnafımızı mağdur ederken, Sivas Belediyemiz kiracısı olan esnaflarımıza yüzde 40 oranında artış yaparak esnafımızın yanında yer aldı. Ülke genelindeki fiyat artışlarına son verilmeli, esnafımız ve vatandaşlarımız mağdur edilmemelidir” dedi.

TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK

SESOB Başkanı Demirgil, asrın felaketi olarak adlandırılan ve 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilde meydana gelen deprem sonrasında esnaf teşkilatı olarak seferber olduklarını ifade ederek  “Meydana gelen deprem sonrasında tüm teşkilat olarak yardım seferberliği başlattık. İlk olarak Sivas Valiliği tarafından gerçekleştirilen yardımlara katkıda bulunduk. Aynı ve nakdi yardımlarımızla depremzede vatandaşlarımızın yanında yer aldık. Sivas Valiliği tarafından başlatılan  ‘Kardeş Aile’ seferberliğine de depremzede ailelerimize aynı ve nakdi yardım yaparak destek verdik. Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan depremzede ailelerimizin saç sakal bakımlarının yapılmasını sağladık. Oda başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Malatya’nın Doğanşehir ilçesine giderek burada kuaförlerimiz depremzedelerimizin saç ve sakal bakımlarını yaparken, giyecek, yiyecek yardımlarında da bulunduk. Merkez ve ilçelerde bulunan odalarımız da deprem bölgesine yiyecek ve giyecek desteğinde bulundular. SESOB olarak depremzede vatandaşlarımız ve esnaflarımız için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Yerel esnafa sahip çıkmak, esnaflarımızdan alışveriş yapılmasını sağlamak amacıyla Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Bilgin ve ilimiz protokolünün ve teşkilat başkanlarımızın katılımı ile esnafımıza destek olmak amacıyla ‘Esnafına Sahip Çık Sivas’ kampanyası başlattık. Bu kampanya ile amacımız yerel esnafımıza katkı sağlamaktır” ifadelerine yer verdi.

ZAMLAR ESNAFIMIZI MAĞDUR ETTİ

SESOB Başkanı Demirgil, başta akaryakıt olmak üzere kur artışı,  elektrik, doğal gaz , kira, sigorta primi ve buna benzer girdilerin  maliyetlerin artması nedeniyle esnafın mağdur olduğunu , girdilerini karşılamakta zorlandığını dile getirerek, 2023 yılının esnaf açısından iyi geçmediğini vurguladı. Demirgil, 2024 yılı için de esnafın sorun ve sıkıntılarını giderdiği, fiyatların normale döndüğü, küçük esnafın desteklendiği bir yıl olmasını temenni etti.

SESOB Başkanı Hakan Demirgil, sicil kayıtları hakkında da açıklamalarda bulundu. Demirgil, 01.01.2023-29.12.2023 tarihleri arasında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Sicil Müdürlüğüne bin 764 kayıt yaptırıldığını, 826 esnafın da çeşitli nedenlerden dolayı kaydını sildirdiğini hatırlatarak, esnaf sayısının 22 bini geçtiğini dile getirdi.

800 YILLIK GELENEĞİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Merkez ve ilçelerde 32 mesleki odası ve 22 bini geçen esnafla hizmet vermeye devam ettiklerini vurgulayan SESOB Başkanı Demirgil, “Esnaflarımızdan, başkan ve yönetim kurulu üyelerimizden aldığımız güç ve destekle ahilik kültürünün 800 yıllık geleneğini yaşatmaya çalışıyoruz. Her zaman esnafımızın ve teşkilatımızın emrindeyiz. Bu amaç doğrultusunda birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam ederek, hizmetlerimizle esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 SORUNLARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

SESOB Başkanı Demirgil, seçildiği günden itibaren her zaman esnafın yanında yer aldıklarını, sorun ve sıkıntılarıyla da yakından ilgilendiklerini vurgulayarak esnafın sorunları ile birlikte Sivas’ın sorunlarıyla da yakından ilgilendiklerini hatırlatarak, yerel sorunların yanı sıra Sivas’ın sorunlarını da gündeme getirmeye ve takip etmeye devam edeceklerini kaydetti. 

Demirgil, yeni yılın esnaf ve sanatkarlara hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek konuşmasını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!