Sivas'ta Konuta Güç Yetmiyor

Sivas'ta Konuta Güç Yetmiyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye'deki konut satışlarındaki verileri yayımladı. Yayımlanan verilerine göre Sivas’ta konut satışlarında gerileme devam ediyor.

Hayrullah AĞKAŞ 

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı.
Buna göre Sivas’ta 2022 Ağustos ayında 926 olan satılan konut sayısı bu yılın aynı ayında 879’a düştü. Satılan 879 konutun 120’sini ipotekli satışlar, 759’unu ise diğer satışlar grubu oluşturdu.

TÜİK satış durumuna göre satılan konut sayısına ilişkin verileri de paylaştı. Buna göre Sivas’ta Ağustos’ta satılan konutların 290’ını ilk el satış, 589’unu ise ikinci el satış teşkil etti.

TÜİK’ten yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde de konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 azalarak 122 bin 91 oldu. Konut satışlarında İstanbul 17 bin 408 konut satışı ve yüzde 14,3 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 11 bin 7 konut satışı ve yüzde 9,0 pay ile Ankara, 6 bin 504 konut satışı ve yüzde 5,3 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 39 konut ile Ardahan, 67 konut ile Hakkari ve 139 konut ile Artvin oldu.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

Kaynak:Fatih Tabur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.