Sivas'ta o işletmeye kayyum an meselesi!
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Mart ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Osman Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda gündem, Sivas Demir Çelik Fabrikası’nin durumu, yeni teşvik paketleri, uluslararası projeler ve organize sanayi bölgelerinin son durumu oldu.

Hayatını kaybeden STSO Meclis Üyesi Mustafa Kemal Yıldızdağı’nı rahmetle anan STSO Başkanı Zeki Özdemir, konuşmasının devamında yürütülen çalışmalar ve gündemdeki konular hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.
Atıl Vaziyetten Kurtulma Ümidi Doğdu
Başkan Özdemir, Sivas kamuoyunun yakından takip ettiği SİDEMİR’in Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredildiğini ve kayyum atama aşamasında olduğunu belirtti. Hukuki sürecin devam ettiğini vurgulayan Özdemir, fabrikanın atıl vaziyetten kurtulması için bir ışık doğduğunu ifade etti.

Sivas’ın sanayi altyapısını güçlendirmek amacıyla başlatılan “Yerel Kalkınma Hamlesi” için başvuru sürecinin başladığını duyuran Özdemir, destek kapsamına alınan yeni sektörler hakkında bilgi verdi. Özdemir, havacılık, raylı sistemler ve otomotiv endüstrisi mekanik bağlantı elemanlarının destek kapsamına alındığını belirtti.
Ayrıca ASELSAN’ın varlığıyla güçlenen optik sanayisinin de savunma sanayinin yan kolu olarak programa dahil edildiğini aktaran Özdemir, yapı malzemeleri desteğinin genişletildiğini ve tüm ulaşım araçları için döküm parça üretiminin de desteklenecek sektörler arasına girdiğini söyledi.
Üniversite mezunu ve girişimci adayı gençlere yönelik yeni bir destek programı başlatıldığını belirten Özdemir, gençlerin yurt dışındaki KOBİ’lerle eşleştirilerek Avrupa’da staj ve iş öğrenme imkânı bulacağını ifade etti.

“Savaş Bir An Önce Sona Ersin”
Doğaltaş sektörüne yönelik Katar ve Suudi Arabistan gezilerinin oldukça verimli geçtiğini aktaran Özdemir, bölgedeki gelişmelerin tüm dünyayı olumsuz etkilediğini vurguladı. Özdemir, savaşların bir an önce sona ermesini temenni ettiklerini belirtti.
Meslek gruplarıyla ilgili çalışmaların Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne gönderildiğini belirten Özdemir, listelerin onaylanmasının ardından hızlıca tebligat sürecine geçileceğini ve en kısa sürede sürecin tamamlanacağını ifade etti.
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan meclis üyeleri de sektör ve gündeme ilişkin görüşlerini paylaştı.
Kaynak:Elif Elmalı

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.