Sivas'ta öğrenciler ses yükseltti: "Biz okula öğrenmeye gidiyoruz, ölmeye değil!"

Şarkışla 15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri öğretmenlere yönelik şiddete tepki gösterdi. Öğrenciler ellerindeki pankartlara "Biz okula öğrenmeye gidiyoruz, ölmeye değil, "Öğretmene şiddet geleceğe ihanettir" diye yazdı.

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta eğitim camiasını yasa boğan üzücü olayların ardından, Sivas’ın Şarkışla ilçesinden anlamlı bir tepki geldi. Şarkışla 15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladıkları duygu yüklü videoyla büyük takdir topladı.

677919190-1552291386899662-5489942133359220916-n.jpgPankartlarla Şiddete "Dur"

Dediler Öğrencilerin hazırladığı çalışmada, son dönemde yaşanan saldırılara dikkat çeken çarpıcı mesajlar yer aldı. Videoda; "Biz okula öğrenmeye gidiyoruz ölmeye değil", "Öğretmene şiddet geleceğe ihanettir", "Öğretmenime dokunma" ve "Öğretmene el kalkamaz, elleri öpülür" yazılı pankartlar taşıyan çocuklar, okulların huzur ve güven ortamı olması gerektiğini vurguladı.

İşaret Diliyle "Benim Adım Öğretmen"

Farkındalık çalışmasının en dikkat çekici bölümünde ise öğrenciler, Müzik Öğretmeni Emine Serra Budak koordinesinde bir araya geldi. Aysel Cihan Karaman’ın hafızalara kazınan "Benim Adım Öğretmen" eserini işaret diliyle seslendiren öğrenciler, öğretmenlerine duydukları sevgi ve saygıyı tüm Türkiye’ye izletti.

678920636-1552291390232995-7359379645717781859-n.jpg

"Okul Güvenli Bir Yuvadır"

Okulun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta hayatını kaybeden meslektaşları ve öğrenci arkadaşları için taziye mesajı yayımlandı. Paylaşımda, öğretmenlerin geleceğin mimarları olduğu hatırlatılarak, okulların çocuklar için her zaman güvenli bir yuva kalması gerektiği mesajı verildi.

Okul yönetimi, bu anlamlı çalışmada emeği geçen öğretmen Emine Serra Budak ve tüm öğrencilere teşekkür ederek, şiddetin her türlüsüne karşı durmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak:Elif Elmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.