Gündem

Sevgililerin Gönlünde Çiçek Açtıracak

Sevgililerin Gönlünde Çiçek Açtıracak

Sevgililerin Gönlünde Çiçek Açtıracak
13-02-2014 17:33


OĞUZHAN SARZEP

Sevgililer Günü için bir ay öncesinden hazırlıklara başlayan çiçekçiler, bugünün en anlamlı hediyelerinden biri olan ve havaların ısınmasıyla çeşitlenen çiçekleri sevenlerin tercihine sunuyor.

14 Şubat Sevgililer Günü, uzun yıllardan bu yana kutlanılan önemli ve özel bir gün olarak biliniyor.

Bugünü birbirine çeşitli hediyeler alarak anlamlandırmak isteyen sevgililer, hediye olarak en çok çiçeğe ilgi gösteriyor. Çoğunlukla erkeklerin tercih ettiği çiçek, günümüzde bayanların da hediye tercihleri arasında yerini aldı.

Sevgililer Günü, çiftlerin yanı sıra çiçekçileri de heyecanlandıran bir gün olma özelliği taşıyor. Bugüne özel olarak hazırlanan çiçekçiler, en güzel, en kaliteli çiçekleri sevenlerle buluşturmak için bekliyor.

HAVA ŞARTLARI ÇİÇEKLERE BOLLUK GETİRDİ

Konuya ilişkin gazetemize açıklama yapan Uğur Çiçek evi İşletmecisi Salim Kuruçay, bu sene hava şartlarının sert olmaması nedeniyle bütün dükkanlarda çiçeklerin bol olduğunu belirtti. Sevgililer Günü'ne çiçekçilerin bir ay öncesinden hazırlandığını ifade eden Çimen, dükkanların müşteri beklediğini söyledi.

Bu Sevgililer Günü'nde de en çok gül satılmasını beklediklerini, orkidenin ve kazablankanın da gülden sonra en çok satılan çiçek olduğunu ifade eden Gül, 'Sevgiyi ve aşkı ifade eden çiçek 'gül'dür. Kadınlar bugünde en çok gül bekliyorlar. Hatırlandıklarını ve kendilerine değer verildiğini gördüklerinde bir demet çiçek bile onları mutlu ediyor' dedi.

ÇİÇEK ALIRKEN ANLAMINA DİKKAT

Sevenlerin birbirine çiçek alırken ''çiçek diline'' dikkat etmeleri de öneriliyor. Çiçeklerin ''aşk, hüzün, zerafet'' gibi çeşitli anlamları bulunuyor. Tüm dünyada oluşturulan ortak bir çiçek diline göre bazı çiçekler ve anlamları şöyle:

''Beyaz gül-masumiyet, kırmızı gül-aşk, pembe gül-gönlüm sende, sarı gül-sıcak sevgi, beyaz karanfil-temizlik, kırmızı karanfil-sevgi, orkide-mağrur, gururlu, lilyum-güven, kırmızı lale-seni seviyorum, frezya-suçsuzluk, sarı lale-gerginlik, menekşe-alçak gönüllü, beyaz krizantem-sadakat.''

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER