Gündem

?Kutsal Bir Görevi Yerine Getiriyorsunuz?

?Kutsal Bir Görevi Yerine Getiriyorsunuz?

?Kutsal Bir Görevi Yerine Getiriyorsunuz?
11-01-2014 16:37


İRFAN ÖZŞEKER

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Sabah Kahvaltısı programı düzenledi.

Sendika yönetimi, programda şehit Gazeteci İsmail Güneş´i de unutmadı. Güneş´in, büyük bir fotoğrafını çerçevelettirerek, bulundukları masanın önüne koyan sendika yönetimi fotoğrafı karanfillerle süsledi.

Atatürk Caddesi´ndeki Sultan Sofrası´nda düzenlenen kahvaltıya Sivas´taki basın yayın kuruluşlarında çalışan basın mensupları, Kamu-Sen İl Temsilcisi Nurullah Albayrak, Türk Haber-Sen Şube Başkanı Birol Karataş, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Güner Akay, Sağlık-Sen Şube Başkanı Hamza Binici, Türk Enerji-Sen Şube Başkanı Akif Süt, Türk Diyanet-Sen Şube Başkanı Esat Yılmaz katıldı. 

?MAZLUMUN SESİSİNİZ?

Programda konuşan Kamu-Sen İl Temsilcisi Nurullah Albayrak, gazetecilerin zor ve kutsal bir görevi yerine getirdiklerini belirterek ?Sizler haksızlıklara dur diyerek, haklıyı tutup mazlumun sesi olmaktasınız? dedi.

Albayrak, ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle siz değerli basın mensuplarımızla bir arada olmak için böyle bir kahvaltı programı düzenledik. Gerçekten sizler ülkemizin olmazsa olmazlarısınız. Çok zor şartlar altında kutsal bir görevi ifa etmektesiniz. Göreviniz milletimizi ve tüm insanları doğru bilgilendirmektir. Bilgi kimde ise o güçlüdür. Sizler insanların doğru bilgilenmesini, milletimizin güçlü olmasını sağlıyorsunuz.

Demokrasinin üç temel direği vardır. Bunlar, Yasama, Yürütme ve Yargıdır. Ayrıca bu erkler kadar güçlü, hatta üçünü de etkileyen basın-yayındır. Basın görevini yaptığı zaman sorunlar çözülmektedir. Sizler haksızlara dur diyerek haklıyı tutup kaldırarak mazlumun sesi olmaktasınız. Çözülmeyen nice meseleler sizlerin sayesinde haber yapılınca çözülmektedir. Görevinizi hayatınız pahasına, kar-kış, buz demeden yerine getiriyorsunuz. Buna en iyi örnek hemşerimiz, basın şehidimiz İsmail Güneş´tir. Bu vesile ile İsmail Güneş´i de rahmet ve sevgiyle anıyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nüzü kutluyor, kutsal görevinizde başarılar diliyoruz? ifadelerini kullandı.

Albayrak ve diğer sendika başkanları daha sonra basın çalışanları ile sohbet etti. Kamu-Sen İl Temsilcisi Nurullah Albayrak, programın sonunda basın mensuplarına Sivas´a özgü el sanatı ürünlerinden olan kemik tarak hediye etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER