Gündem

Aşık Veysel´in Atatürk´e yazdığı ağıtı ozanın sazıyla okudu

Aşık Veysel´in Atatürk´e yazdığı ağıtı ozanın sazıyla okudu

Aşık Veysel´in Atatürk´e yazdığı ağıtı ozanın sazıyla okudu
13-11-2017 05:00


SÄ°VAS

Kentteki 4 Eylül Sanayi Sitesi´ndeki atölyesinde geleneksel yöntemlerle bağlama üreten İyidoğan, ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu´nun bağlamasını da muhafaza ediyor.
Bağlama ile sık sık Veysel´in türkülerini okuyan İyidoğan, bu kez de Atatürk´ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Aşık Veysel´in yazdığı, "Ağlayalım Atatürk´e/Bütün dünya kan ağladı/Başbuğ olmuştu mülke/Geldi ecel can ağladı" dizeleriyle başlayan "Atatürk´e ağıt" adlı eseri, ozanın bağlamasıyla çalıp söyledi.
İyidoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aşık Veysel´in Atatürk hayranı olduğunu ama tanışamadıklarını belirterek, "Atatürk, Aşık Veysel´in bir radyo programını dinlemiş, radyo programını dinledikten sonra ´Radyoda türkü söyleyeni yanıma getirin´ demiş. Aramışlar ama bulamamışlar. Aşık Veysel de Atatürk´le görüşmek için büyük çabalar harcamış ama bir türlü görüşememiş." diye konuştu.
İyidoğan, Aşık Veysel´in Atatürk´ün ölümü üzerine ona bir ağıt yazdığını anlatarak, "Zor bir ağıt, söylemesi de zor. Bugün Atamızın ölüm yıl dönümü ama biz onu her zaman hatırlıyoruz, o bizim ulu önderimizdir. Onun için de bugün Aşık Veysel´in Atatürk´e yazdığı ağıtı onun sazıyla okuyarak Atatürk´ü yad etmiş olduk." ifadesini kullandı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER