Gündem

SEYYAR İSTEMİYORUZ!

SEYYAR İSTEMİYORUZ!

SEYYAR İSTEMİYORUZ!
01-08-2013 17:40


Yaklaşan Ramazan Bayramı önü açılan seyyar tezgahlardan Sirer Caddesi esnafı dertli.

İRFAN ÖZŞEKER / ÖZEL HABER

Caddemizde seyyar istemiyoruz.

Bayram önlerinde Sirer Caddesine kurulan seyyar satıcılardan dertli olan cadde esnafı imza topladı. Cadde üzerinde bulunan Arı Sitesi, Sağlık Sitesi, Sirer Pasajı ve diğer esnaflar kendi aralarında imza toplayarak bu imzalarla birlikte Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ten seyyar satıcılar konusunda yardım isteyecekler.

Arı Sitesi Site Yönetim Kurulu Başkanı ve imza kampanyasının öncülerinden Bahaddin Polatgil ile İçtenlik İç Giyim Mağazaları sahibi İlhan Karagül imza kampanyası hakkında gazetemize bilgi verdiler. Açılan seyyar tezgahların kendilerine, bölge esnafına ve devlete büyük zararlar verdiğini söyleyen Polatgil ‘Eskiden Bayramlarda satışlarımız daha iyi oluyordu zabıtanın seyyar tezgahlara izin vermesiyle birlikte büyük zarara uğruyoruz bizimle birlikte devlette zarara uğruyor. Vergi vermeyen seyyar satıcılar bizlerden daha iyi iş yapıyor ama vergi vermiyorlar buda devletimizi zarara uğratıyor. Vereceğimiz dilekçede Başkanımızdan isteklerimizi yazdık bizleri dinleyeceğini ve derdimize derman olmasını bekliyoruz’ şeklinde konuştu. İçtenlik İç Giyim Mağazaları sahibi İlhan Karagül ise bayram öncesinde seyyar satıcılar yüzünden iş yapamaz duruma geldiklerini ve seyyar tezgahlardan müşterilerinde şikayetçi olduğunu söyleyen Karagül; ‘Seyyar satıcılardan önce işlerimiz daha iyiydi zabıta seyyarlara izin verdikten sonra bizim işlerimizde büyük düşüşler oldu. Bu seyyarlardan sadece bizler değil müşterilerimizde oldukça şikayetçiler caddeyi çok pis kullandıklarını söylüyorlar ve onların yüzünden rahat alışveriş yapamadıklarını söylüyorlar. Başkanımızdan bu sorunumuza çözüm bekliyoruz’ dedi. Arı Sitesi Site Yönetim Kurulu Başkanı Bahaddin Polatgil, İçtenlik İç Giyim Mağazaları sahibi İlhan Karagül ile birlikte birkaç esnaf bugün hazırlanan dilekçeleri ve toplanan imzaları  bugün Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e iletecekler.

TEZGAHLARIN AÇILMAMASINI İSTİYORUZ

Cadde esnafının Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e vereceği dilekçede şu ifadeler yer alıyor:

‘Bayramlara yakın zamanlarda Sirer Caddesine tezgah açılmasına mesai saati dışında Belediye Zabıtaları izin vermekteydi. Sirer Caddesi Esnafları olarak mesai içi ve mesai dışında da bu tezgahların açılmamasını istiyoruz. Şehrimizin insanlarının ve gelen yabancı insanların rahat bir alışveriş yapabilmesi için bunun gerekli olduğunu düşünmekteyiz. Eğer açılması gerçekten önemli ise Bankalar Caddesi 1.2.3. Park Sokakları atıl bir vaziyette durmaktadır. Tezgahları oralarda açtırabilirsiniz tabiî ki mesai saati dışında.’ 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER