Eğitim

Sivas'ta Müdürler Toplandı! YKS Hazırlıkları Ele Alındı

Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, il merkezindeki liselerin müdürleri ile değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Sivas'ta Müdürler Toplandı! YKS Hazırlıkları Ele Alındı
12-05-2024 10:54
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ 

Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, il merkezindeki liselerin müdürleri ile YKS süreci değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Müdürlüğün A Blok toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, birim amirleri de katılım sağladı. Toplantıda 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık süreci değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, sürecin mümkün olan en iyi ve sağlıklı şekilde yürütülmesi için gereken hassasiyetin gösterilmesini istedi. Sivas Valiliği himayesinde yürütülen MİRAS Projesi kapsamında uzun süredir kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü, destekleme ve yetiştirme kursları ile öğrencilerin akademik başarısını yukarı taşındığını belirten Yener, Millî Eğitim Bakanlığınca öğretmen ve öğrencilerin istifadesine sunulan dijital eğitim platformlarının bu süreçteki önemine değindi. EBA, OGM Materyal, Öğretmen/Öğrenci Destek Sistemi (ÖDS) ve MEB Yardımcı Kaynaklarının çok önemli bir imkan olduğunu belirten Yener, "Hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin bu platformları etkin bir şekilde kullanmasını istiyoruz. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin sınav stresi yaşamaması için gereken desteği vermemiz gerekiyor. Öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu en üst seviyeye çıkarmalı, onlara en iyi şekilde rehberlik etmeliyiz." dedi.

Birim amirlerinin sorumluluk alanları ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda, okul müdürleri de görüş ve önerilerini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER