Gündem

Tarlada havuz keyfi

Tarlada havuz keyfi

Tarlada havuz keyfi
16-07-2013 16:52

KEMAL ÇAĞLAYAN

Sular altında kalan tarla çocukların havuz alanı oldu. Aşırı sıcaklardan bunalan çocuklar tarlayı havuz olarak kullandılar

Suşehri ilçesi, Avculu Mahallesinde Devlet Su İşlerine ait sulama kanalının bazı bölgelerinde yaşanan çökme su taşkınlarına neden oldu. Çökme sonucu  akan sular  bölgedeki tarlaları gölete çevirdi. Sular altında kalan tarla çocukların havuz keyfi yaşamasına neden oldu

BARAJ YERİNE TARLAYA

Su taşkınları sonucunda gölete dönen tarlalar  mahalleli çocukların havuz alanı oldu.Tarlalarda su birikintilerini gören çocuklar,aşırı sıcaklardan biran olsun kurtulmak amacıyla Kılıçkaya barajı yerine tarlaları tercih etmeye başladı.Mahallelerindeki tarlaları  havuz olarak kullanan çocuklar’ Baraj gölünde yüzmek tehlikeli. Fırsatı değerlendirmek istedik.Sıcaklardan böyle kurtuluyoruz’dediler.

KUŞLARLA BİRLİKTE YÜZÜYORLAR

Tarlaları yüzme havuzu olarak kullan çocukların davetsiz misafirleri de var. Sıcaklardan bunalan Leylek,Ördek ve Angut türü kuşlar  gölet halini alan tarlada çoçuklarla birlikte  yüzüyor. Çoçuklar  tarlada yüzmenin  keyfini yaşarken mahalle muhtarı Mürsel Şen  ise 4 yıldan beri alınmayan tedbirlerle ilgili yetkilileri uyardı.

TARLALAR GÖL OLDU

Mahalle muhtarı  Mürsel Şen,dört yıldan beri aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ve konuyu yetkililere bildirmelerine rağmen bu güne kadar  hiçbir çözüm üretilmediğini dile getirdi. Muhtar Şen ‘Mahallemiz içerisinde bulunan Çirmiş mevkiinden geçen  Devlet Su İşlerine ait sulama kanallarında bazı bölgelerinde çöküntüler meydana geldi ve bu çöküntülerle birlikte akan taşkın sular ekili alanlarımızı kullanamaz duruma getirdi. Tarlalar gölet oldu. Bazı tarlalarda suyun derinliği 1 metreye kadar yaklaştı. Taşkınların önlenmesiyle ilgili olarak resmi başvurularımız yapmamıza rağmen hiçbir çözüm üretilmedi, 4 yıldan beri aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Her sene bahar aylarında kanal sularının çoğalmasıyla birlikte tarlalarımız sular altında kalarak gölet haline geliyor.Biran önce tahliye kanalları yapılmalı. Tahliye kanalı olması halinde taşkın suları tahliye kanalıyla birlikte dere yatağına akacak. Yaklaşık 12 tarlamız şuan sular altında mahalle sakinlerimizin zararı büyük, su göletine dönüşmüş ekili olup da biçilemeyen tarlalar öyle beklemekte su çekilse bile bir dahaki sene bu tarlalara ekim yapılamaz. Yetkililere seslenerek bize bir an önce yardım etmelerini ve 4 yıldır karşılaştığımız bu sorunun tahliye kanalı yapılarak çözüme kavuşturmalarını istiyoruz. Yaklaşık 4 senedir tarlalarımız sular altında kalıyor bizim bu zararımız nasıl karşılanacak.’dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER