Gündem

Esnaftan Veresiye İsteyen Müşteriye İlginç Çözüm

Esnaftan Veresiye İsteyen Müşteriye İlginç Çözüm

Esnaftan Veresiye İsteyen Müşteriye İlginç Çözüm
06-11-2013 23:40


KEMAL ÇAĞLAYAN

Vatandaşların geçim sıkıntısı nedeniyle ya kredi kartıyla ya da veresiye olarak alış veriş talebine Göze Eczanesi çalışanları ilginç bir ilanla cevap verdi.

İşyerindeki bankonun üzerine ‘Hazin Son’ başlıklı yazısıyla veresiyenin öldüğünü duyuran işyeri çalışanları müşterilerinin bu tip talepte bulunmamasını istiyor.

Eczane sahibi  İsmihan Göze, günümüzde vatandaşların ekonomik durumları nedeniyle esnaflara veresiye talebinde bulunduklarını, esnaflarında sundukları ürünü karşılayabilmek için nakit girdiye ihtiyacı olduğunu belirterek, ekonominin her iki tarafı da zor durumda bıraktığını söyledi.

Sağlık sektöründe hizmet verdikleri için bugüne kadar birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Göze , vatandaşların ilaç ihtiyaçlarını gidermeleri konusunda yardımcı olduklarını, bazen acil ilaç talebi bulunan ancak üzerinde parası olmayan veya parası yetmeyen vatandaşlara sağlık sorunu olduğu için müsamaha gösterdiklerini söyledi.

Acil ilaç isteyen vatandaşın ‘Yarın ücretini öderim’, ‘Kalanı birazdan bırakırım’ sözleri karşısında sağlık sorununu riske atmamak için iyi niyetle karşıladıklarını belirten Göze ‘Çoğu vatandaşımız bu şekilde değil, sözünü tutuyor ama birçok vatandaşımızda bir daha uğramıyor. Sonuçta bizde ticari bir kuruluş ve ticaretimizi sürdürebilmemiz için kazanca ihtiyacımız var. Her zaman zarar edersek ticari faaliyetimizi sürdüremeyiz’ dedi.

Vatandaşların direk veresiye talebinde bulunmamaları için sözlü uyarı yerine yazıyla uyarıda bulunmayı amaçladıklarını ve bu nedenle işyerindeki bankonun üzerine ‘Hazin Son’ başlıklı büyük boyutta bir yazı yazdıklarını söyleyen Dirlik, bu yazılarında veresiyenin iyilikten doğduğunu, iyiliğin suiistimal edilmesi nedeniylede öldüğünü anlattıklarını ifade etti.

Birçok insanın yazıyı görmemezlikten geldiğini, üzerine dahi alınmadığını, yazıya rağmen veresiye talebinde bulunduğunu söyleyen Dirlik, bazı insanların ise yazıyı gayet yerinde bir uyarı olarak bulduklarını belirtti. Dirlik, yazıyı en çok kendileri gibi esnaf olanların daha iyi anladığını söyledi.

İŞTE İLGİNÇ UYARI

Eczanenin bankosunda büyük boyutta yazılan ‘Hazin Son’ başlıklı yazı şu şekilde.

‘Hazin Son. İyi niyetli insanların yardımlaşma nedeniyle gönüllerinde doğan veresiye ölmüştür. Ölüm sebebi iyi niyeti suiistimal olduğu belirlendi ve bundan böyle ‘Yarın Uğrarım’, ‘Akşama Bırakırım’, ‘Dönüşte Veririm’, ‘Bozuğum Yok, Kredi Kartım Var’, ‘Yana Yattı, Çamura Battı’ gibi sebepler onu hatırlatacağı için bu gibi tekliflerde bulunmamanız rica olunur. Lütfen acımızı tazelemeyin.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER