Gündem

Kaplıcalarda Bayram Bereketi

Kaplıcalarda Bayram Bereketi

Kaplıcalarda Bayram Bereketi
18-10-2013 13:57


EMRE ELAGÖZ

Kaplıcalarda bayram bereketi.

Kurban Bayramında 9 günlük tatili fırsat bilenler, birçok kaplıcada doluluk oranını yüzde 80-90'lara ulaştırdı.

Kaplıca, Talasso ve Kür Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkan Yardımcısı Fuat Ünsal, yaptığı açıklamada, Türkiye'de 3 bine yakın sıcak su olduğunu, bunların 300'e yakınının sağlıklı olarak kullanıldığını söyledi.

Türkiye'nin maden yönünden son derece zengin olmasının suları mineralli yaptığını belirten Ünsal, ancak Türkiye'deki insanların bu zenginliği yeterince değerlendiremediğini savundu.

Ünsal, Türkiye'de birçok kişinin, kaplıcaların verdiği sağlığın bilincinde olmadığını dile getirerek, ''Dünyanın her yerinde insanlar, kaplıcalara hasta olmadan gidiyor ama Türkiye'de fizik tedavi veya cilt gibi rahatsızlıklar ortaya çıkınca kaplıcalar tercih ediliyor. Bu çok yanlış. Hastalanmadan önce sağlığı düşünmek gerekiyor. İnsanların ihtiyacı olmadan kaplıcalara gitmesi gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Her kaplıca suyunun ayrı bir özelliği olduğunu, bu nedenle her kaplıcaya gidilmesi gerektiğini aktaran Ünsal, Kurban Bayramı dolayısıyla ortaya çıkan 9 günlük tatilin, sezon sonunda kaplıcalarda yoğunluğu artırdığını kaydetti.

Ünsal, özellikle müzikli eğlence ve farklı organizasyonlar düzenleyen kaplıcalara ilginin fazla olduğuna dikkati çekerek, ''9 günlük tatil, birçok kaplıcada doluluk oranını yüzde 80-90'lara ulaştırdı'' dedi.

''GENÇLER DE GİTMELİ''

Kaplıcaları daha çok orta yaş ve üstü grubun tercih ettiğini dile getiren Ünsal, bunun yanlış olduğunu, gençlerin de mutlaka kaplıcalara giderek, minerali yüksek sıcak sudan istifade etmesi gerektiğini bildirdi.

Ünsal, oksijenin bol olması nedeniyle kış aylarında da kaplıcalara gidilmesini tavsiye ederek, şöyle konuştu:

''Tedavisi kaplıcada mümkün olan hastaların, kaplıcalara yönlendirilmesi ilaç sarfiyatını da önler. Böylece Türkiye'den ciddi miktarda döviz çıkması engellenir. Bu konuda doktorlarımıza da önemli görevler düşüyor. Hele hele sedef hastalarına, dünyada benzeri bulunmayan Sivas'taki balıklı kaplıcaya gitmelerini tavsiye ediyoruz. Dünya, burayı keşfetti. Yine Afyon, Kütahya ve Pamukkale'de kaplıca turizmi öne çıkıyor. Diğer illerimizde de önemli kaplıcalarımız var. Vatandaşlarımıza tüm kaplıcalarımızı öneriyoruz.''

Ünsal, bilim adamlarının ve doktorların kaplıcalara son yıllarda çok daha fazla önem verdiğini vurgulayarak, vatandaşlara kaplıcalara doktor tavsiyesiyle gitmelerini önerdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER