Gündem

Yıkılan Dükkanlar Tehlike Oluşturuyor

Yıkılan Dükkanlar Tehlike Oluşturuyor

Yıkılan Dükkanlar Tehlike Oluşturuyor
28-01-2014 17:26


İRFAN ÖZŞEKER

Sivas Belediyesi’nin Eski Sanayi’de hayata geçirmeyi planladığı Turkuaz Projesi kapsamında kamulaştırarak yıktığı bir çok bina tehlike oluşturmaya devam ediyor.

1 Temmuz 2013’te, Eski Sanayi’de yıkılan dükkanların demir hurdalarını toplayan Ebubekir Özdemir (49) binanın tamamen yıkılmayan bölümündeki kolonun çökmesi sonucunda beton blok altında kalarak can vermişti. Yaşanan acı olay sonrasında beediyenin bölgedeki dükkanları tamamen yıkmaması eleştiri toplamıştı.

CEKETİNİ ASTI, YEMEK YEDİ

Gazetemiz objektiflerine yansıyan bir fotoğraf karesi, eski sanayideki yıkık dükkanların oluşturduğu tehlikeyi bir kez daha gündeme getirdi. Sokakta yaşayan bazı kişilerin eski sanayide yıkılan dükkanların kalıntıları arasında vakit geçirdiğini belirten esnaflar, ‘Burada bir çok dükkan yıkıldı. Ancak yıkım çalışmaları düzenli olarak yapılmadı. Bir çok binanım çeşitli bölümleri duruyor. Ama her an yıkılacakmış gibi duruyor’ dedi.

Bazı kişilerin, hurdacıların zaman zamanda çocukların bu alanlara girdiğini belirten vatandaşlar, daha önce yaşandığı gibi burada bir acı olayın daha yaşanmasından korktuklarını dile getirdi.

Belediyenin dükkanları tamamen yıkması ve sıkıntı oluşturan unsurları ortadan kaldırması gerektiğini belirten esnaflar, ‘Dükkan yıkılmış, bazı beton parçaları hala havada duruyor. Tamamen yıkımı gerçekleştirilmemiş. Vatandaş girmiş orada yemek yiyor. Bu kısımların da bir can kaybı daha yaşanmadan yıkılması gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER