Gündem

Barajda Yasemin Bahçesi

Barajda Yasemin Bahçesi

Barajda Yasemin Bahçesi
21-08-2013 17:34


MUSTAFA IŞIK / ÖZEL HABER

Kılıçkaya Barajında yasemin bahçesi ilgi görüyor

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel,Akdeniz iklimindeki şehirlerimizde özellikle deniz kenarında dolaşırken hoş bir kokunun içinde kalıverirsiniz. Ister istemez kokunun kaynağını arar gözleriniz işte bu güzel manzarayı ve kokuyu Suşehri’nde su seviyesinin üzerinde Kılıçkaya Barajı Sosyall tesislerimizde özel tekne turu ile görebilme imkanına kavuşabilirsiniz’ dedi.

Kılıçkaya barajı sosyal tesislerinde su seviyesinin üzerinde kümelenmiş yasemin bahçelerinin ve doğada özgürce kendisine yuva yapan martı, leylekler, angut ve kara batak kuş çeşitleri ile doğa harikası bir alan inşaat ettiklerini belirten Belediye Başkanı Sedat Sel, Mütevazi ve narin görünüşlü yaseminler sevimli çehreleri ile kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlarlar. Yaseminlerle sembolleştirilen saflık duruluk ve masumiyet duyguları sarıverir bizleri. Değerli kokusunu meltemlerle esintilerle yeryüzüne yayan yasemin asırlardır aşıkların birbirlerine verdiği masum ama etkileyici bir hediye olmuştur. Kokusu ve güzelliği ile duyguları kelimelerden daha iyi anlatmıştır sonsuzluğu özleyen gönüllere ulaşır’dedi.

Sel, ‘Bazı kokular bazı renkler bazı sesler insanlarda algı değişikliklerine sebep olabilir bazı şeyleri hatırlamalarına algılamalarına yardımcı olabilir. Kokular ve öz yağlar duyuları güçlendirmek için yüzlerce yıldır kullanılagelmiştir. Yasemin kokusu doğamızın tatlı yumuşak duyarlı yönünü ortaya çıkarır’dedi.

Başkan Sel, ‘Anavatanı yeryüzünün en yüksek noktası olan Himalayalardır. Değerli ve nazik olan her şeyin en iyi şekilde korunduğunu görüp bildikten sonra narin ve gizemli bir çiçek olan yasemin için buna şaşmamak gerekir. Suşehri bu kadar güzellikleri bir arada barındıran Sivas’ın nadir bir ilçesidir bu özellikte bize gurur veriyor’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER