Gündem

Levhalanıyoruz

Levhalanıyoruz

Levhalanıyoruz
14-06-2013 18:46

HABER MERKEZİ

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü levha atölyesi ekipleri, tasarım çalışmalarını tamamladıkları, tahrip edilen levhaları onararak montajını yapıyor.

Levha atölyesini ziyaret eden Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Atölyedeki üretim kapasitesinin artırılmasını isteyen Ayhan, geniş coğrafyaya sahip Sivas'ta levhaların yenilenmesinin bölgede yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliği açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

Ulaşım ağında hızlı ve etkin bir çalışma gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Ayhan, 'Köy yollarındaki asfaltlamanın ardından çizgi çalışması yapacağız. Trafik ve bilgi işaretleri levhalarını da tamamlayarak, yol ve ulaşım hizmeti verdiğimiz kırsalda ki vatandaşımıza çağın gerektirdiği her türlü hizmeti sunmuş olacağız' ifadesini kullandı.

Levhaların trafik kazalarının önlenmesinde de son derece önemli olduğunu vurgulayan Ayhan, kırsalda yaşayan vatandaşlardan bu levhalara sahip çıkmalarını ve zarar vermemelerini istedi.

Yol Ulaşım Hizmetleri Müdürü İsmail Güner de 2012 yılında 7 bin adet trafik ve bilgi işareti levhası üretildiğini ifade ederek, hedeflerinin 2013 yılında 10 bin trafik ve bilgi işareti levhası üretmek olduğunu bildirdi.

Güner, 7 kişilik ekiple Sivas'ın en ücra köşesine hizmet götürdüklerini belirterek, 'İlimiz kırsalında yazıları çıkarılan, cıvataları sökülen ve silahla tahrip edilen çok sayıda levha bulunmaktadır. Çeşitli nedenlerle tahrip olan levhalar kurumumuza maddi yük getiriyor. Bu paranın boşa gitmemesi ve köylümüze hizmet olarak dönmesi için herkesin duyarlı olması gerekir' değerlendirmesinde bulundu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER