Gündem

Sivaslı´nın Gözdesi ?Kaçak?

Sivaslı´nın Gözdesi ?Kaçak?

Sivaslı´nın Gözdesi ?Kaçak?
26-10-2013 10:24


Sivas’tan da çok sayıda oyuncunun yer aldığı dizide, Savcı rolüyle Sivaslı tiyatro sanatçısı ‘Murat Karakaş’ göz doldurdu.

ERSAN ARSLAN / ÖZEL HABER

İlk Bölümü Sivas’ın Divriği ilçesinde çekilen Gürkan Uygun’un başrol oynadığı Kaçak Dizisi, Sivaslıların gönlünü fethetti. Her Salı saat:20.00’de ATV ekranlarında seyirci ile buluşan dizide Sivas’tan da çok sayıda oyuncu yer aldı.

Dizide Savcı Karakteri’ni canlandıran Sivaslı tiyatro oyuncusu Murat Karakaş, 2 bölüme yakın kısmı Sivas’ta çekilen dizinin kentin tanıtımına da katkı sağladığını söyledi.

Sivaslı yeteneklerin de bu dizide rol aldığını belirten Karakaş, dizinin yapımcı ve yönetmenine Sivas’ı tercih ettikleri için teşekkür etti. Son Dönemde Sivas’ın diziler için tercih edilen bir şehir haline geldiğini belirten Karakaş, Sivas’ı tercih ederek kent halkının gönlünü fetheden ‘Düğün Dernek’ filminin yapımcı ve yönetmenine de teşekkür etti.

Dizilerin Sivas’ta çekiliyor olmasının kente büyük katkı sağlayacağını belirten Karakaş, Sivaslı idarecilerin de bu tür projelerin önünü açması ve desteklemesi gerektiğini söyledi. Sivas’ın, tanıtımına katkı sağlayan bu tür dizi ve filmlerin sayısının artması gerektiğini belirten Karakaş, kentte valilik, belediye, kültür ve turizm müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası gibi kuruluşların bir araya gelerek, yapımcıların Sivas’ı tercih etmesi için zemin hazırlaması gerektiğini, Sivas’ta gerçekleştirilen çekimler için de kolaylık sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

‘SİVASLI ÇOK SEVDİ’

Dizinin Sivas’tan başlamasının kent halkını gururlandırdığını dile getiren Karakaş, kent halkının diziyi yakından takip ettiğini, gitti her yerde vatandaşların kendisi ile dizi hakkında sohbet ettiğini söyledi.

Karakaş, ‘Sivas gerçekten bir kültür ve medeniyetler şehri. Dizinin yapımcı ve yönetmeninin de Sivas’ı tercih etmesi çok önemli. O yüzden kendilerine tüm Sivas halkı adına çok teşekkür ediyorum. İlk 4 haftada izleyiciyi ekrana kilitleyen Kaçak dizisinde Sivas’tan da çok sayıda arkadaşımız rol aldı. Ben de, savcı rolüyle ilk bölümde izleyici karşısına çıktım. Bu tür dizi ve filmlerin kentimizde çekilmesi Sivas’a değer katıyor. Sivaslı yeteneklerimiz de kendilerini ispatlama şansı buluyor’ dedi.

‘AJANS VASITASI İLE

DİZİDE ROL ALDIM’

Kaçak dizisinde bir ajans aracılığı ile rol aldığını belirten Karakaş, ajansın kendisinden başka oyuncular ayarlamasını rica ettiğini, kendisinin de bu vesile ile çok sayıda Sivaslının dizide rol almasına vesile olduğunu söyledi.

Filmin yapımcı ve yönetmeninin bazı roller için Sivas’taki oyuncularla çalışmak istediğini ve kendisi ile birlikte birçok kişi ile iletişime geçildiğini belirten Karakaş, ‘Tabi bunlar bazı ajanslar aracılığı ile oluyor. Anlaşma yapılan ajanstaki arkadaşlar bizi buldular. Dediler ki, ‘böyle bir karakter, oyun var’ bende kabul ettim. Ardından bana ‘başka arkadaşlara da ulaşabilir misiniz?’ dediler. Burada bizimde çok şey öğrendiğimiz bazı ağabeylerimizi davet ettik. Sağ olsun onlar da hiç çekinmeden bu oluşumun içerisinde yer aldılar. Divriği’de çekimler oldu. Yaklaşık 1 ay kadar 2 bölüme yakın çekim yapıldı.

Ben de dizide savcı karakteri ile rol aldım. Elbette ki eksik noktalarımız çok fazladır. Sinema ve dizi de biraz daha natürellik ön planda. Doğal olmanız gerekiyor. Seyirci sizi izlediği zaman evet bu bir savcı, doktor ya da öğretmen algısının oluşması gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

TİYATRO İLE 1989’DA TANIŞTIM

Tiyatro ile 1989 yılında tanıştığını belirten Karakaş, o dönemde Atatürk Kültür Merkezi’nde tiyatro eğitimi düzenlendiğini, kendisinin de bu eğitime katıldığını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği bu eğitimde eğitmenlik ve oyunculuk sertifikası aldığını belirten Karakaş, Sivas’ta 1989 yılından bugüne amatör olarak oyunculuk yaptığını ve 20’ye yakın oyunda rol aldığını ve tiyatrodan hiç kopmadığını söyledi.

KAÇAK DİZİSİ

Başrollerinde Gürkan Uygun, Berk Hakman, Mustafa Avkıran, Begüm Birgören ve Özlem Yılmaz'ın yer aldığı dizi ATV ekranlarında her Salı saat:20.00’da seyirci ile buluşuyor.

Yeraltı dünyasının en acımasız adamının oğlunu öldüren ve bu yüzden de kimliğini değiştirerek Anadolu'da ücra bir kasabada kahvecilik yapmaya başlayan eski bir polisin hikâyesinin anlatıldığı dizide Gürkan Uygun, 'Serhat Hakeri' karakterini canlandırıyor.

Yapımcılığını Süreç Film'in yaptığı dizinin senaryosunu Zülküf Yücel yazıyor. Yönetmen koltuğunda ise Volkan Kocatürk yer alıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Hasan Küçükçetin, İnanç Konukçu, Selda Özer gibi başarılı oyuncular da yer alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER