Gündem

?Düğün Dernek? Muhteşemdi

?Düğün Dernek? Muhteşemdi

?Düğün Dernek? Muhteşemdi
10-12-2013 17:33


OĞUZHAN SARZEP

'Düğün Dernek' filminin yönetmeni ve oyuncuları söyleşiye katıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi. Söyleşi öncesinde sahneye çıkan halay ekibi ile birlikte Sivas Halayı çeken Ahmet Kural öğrencilerden büyük alkış aldı. Film oyuncuları daha sonra üniversite öğrencilerinin film hakkındaki sorularını cevapladı.

Yönetmen Selçuk Aydemir, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kültür Merkezi'ndeki söyleşide, Sivaslı olduğu için filmin çekimlerinin Sivas'ta yaptığını söyledi.

Aydemir, filmin senaryosunun 5 yıl önce hazır olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ‘Bir akrabamın düğününde Sivas halayını gördüğümde filmi yazdım. Nasıl oldu ben de anlamadım ama o halay filmi yazdırdı. İç Anadolu bölgesinde insanların birbirini koşulsuz sevmesi ve fedakarlıklar yapılabilmesi için aralarında kan bağı olmasına gerek yok. Film onları anlatıyor. Filmdeki dört kişi arasında bir kan bağı yok ama birbirlerini çok seviyorlar. Sivas'ın tanıtımına bir faydam olduysa çok mutluyum’ ifadelerini kullandı.

Oyuncu Ahmet Kural ise emeklerinin karşılığını görmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, Sivas'ın çok güzel bir şehir olduğunu söyledi. Ünlü sanatçılar Ahmet Kural ile Murat Cemcir söyleşi sonrasında üniversite öğrencilerinin alkışları eşliğinde Sivas yöresine ait 'Entarisi dım dım yar' şarkısını söyledi.

CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, yönetmen Aydemir ve oyunculara plaket verdi.

Söyleşinin ardından film ekibi, bir sinema salonunda öğrenci ve vatandaşlarla 'Düğün Dernek' filmini izledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER