Gündem

Sivas İlgi Odağı Oldu

Sivas İlgi Odağı Oldu

Sivas İlgi Odağı Oldu
21-09-2013 15:08


OĞUZHAN SARZEP

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (KESK), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı'nın (BAGEV) desteğiyle EXPO Center Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, 60 ilden 200 standın yer aldığı 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler fuarında 4 gün boyunca Sivas’ın ait ürünler tanıtıldı

Sivas'tan 5 firmanın katıldığı fuardaki Sivas standını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya Sivaslılar Vakfı Başkanı Yavuz Akay ziyaret etti.

Sivas’ın tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra Sivaslı firmaların ürünlerini de tanıtma imkanı bulduğu 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler fuarı fuarında Sivas standına ilginin bir hayli fazla olduğunu söyleyen Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu fuarda 4 gün süresince Sivas’ın tanıtımını yaptıklarını ifade etti.

Fuarda Sivas standını ziyaret eden misafirler Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanırken stanttaki Kangal köpeği yavruları büyük ilgi gördü.

Türkiye'nin dört bir yanındaki yerel tatları tanıtmak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) girişimiyle düzenlenen, Türkiye'nin ilk yöresel ürünler fuarında, Sivas Ticaret Borsası  tarafından, Zara Balı, Sivas Sucuğu, tescilli ‘Sivas Köftesi, Sivas Bıçağı, Sivas Kangal Köpeği tanıtıldı. Sivas’ta üretilen ürünlerin sergilendiği stantta misafirlere Tescilli Sivas köftesi ikram edildi. Sivas, en çok beğeni ve ilgi toplayan stant oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER