Gündem

Trabzonspor İle 17. Randevu

Trabzonspor İle 17. Randevu

Trabzonspor İle 17. Randevu
18-10-2013 13:54


İRFAN ÖZŞEKER

İki takım arasında geride kalan 16 maçta Trabzonspor'un 7, Sivasspor'un ise 1'i hükmen olmak üzere 5 galibiyeti bulunuyor. Taraflar, 3 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'de son olarak geçtiğimiz sezon karşılaşan iki ekibin mücadelesinde taraftar 1'er galibiyet aldı. Sivasspor sezonun ilk karşılaşmasında deplasmanda rakibine 1-0 mağlup olurken, Sivas'ta ki karşılaşmada gülen taraf ise Hakan Arslan Ve Aatif Chahechouhe'nun golleriyle 2-0'lık skor ile Sivasspor oldu.

İki ekip arasında oynanan karşılaşmalarda toplam 43 gol kez taraftarlar gol sevinci yaşadı. Sivasspor 16 maçta rakip fileleri 21 kez havalandırırken, kalesinde ise 22 gol gördü.

Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Trabzonspor ile bugüne kadar 8 kez karşılaştı. Sivasspor bu karşılaşmalardan 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Sivasspor deplasmanda 6 gol atarken, kalesinde ise 14 gol gördü.

Sivasspor bu sezon deplasmanda 3 karşılaşmaya çıktı. Yiğidolar bu maçlardan 2 mağlubiyet 1 galibiyet alırken, Trabzonspor ise evinde oynadığı 3 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.

Sivasspor ile Trabzonspor arasındaki maçlar ve sonuçları şöyle:

2005-2006 Sezonu

Sivasspor -T rabzonspor 2-1

Trabzonspor - Sivasspor 0-0

2006-2007 Sezonu

Sivasspor - Trabzonspor 1-0

Trabzonspor - Sivasspor 2-0

2007-2008 Sezonu

Trabzonspor - Sivasspor 0-3 (Hükmen)

Sivasspor - Trabzonspor 2-0

2008-2009 Sezonu

Trabzonspor - Sivasspor 0-0

Sivasspor - Trabzonspor 3-0

2009-2010 Sezonu

Sivasspor - Trabzonspor 1-2

Trabzonspor - Sivasspor 3-1

2010-2011 Sezonu

Trabzonspor - Sivasspor 6-1

Sivasspor - Trabzonspor 2-3

2011-2012 Sezonu

Sivaspor - Trabzonspor 2-2

Trabzonspor - Sivasspor 2-1

2012-2013 Sezonu

Trabzonspor - Sivasspor 1-0

Sivasspor - Trabzonspor 2-0

Spor Toto Süper Lig 2013-2014 sezonunun 8. hafta karşılaşmasında Trabzonspor ile Sivasspor arasında oynanacak zorlu mücadele 20 Ekim 2013 Pazar günü saat 16:00'da Trabzon Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak.

-FIRAT AYDINUS'UN-

Zorlu mücadeleyi Fırat Aydınus yönetecek. Fırat Aydınus'un yardımcılıklarını, Serkan Ok (1. Yardımcı hakem) Aleks Taşçıoğlu (2. Yardımcı hakem) İsmail Şencan (dördüncü hakem) Murat Türker (5. Hakem) ve Deniz Ateş Bitnel (6. Hakem) yapacak. Fırat Aydınus bugüne Sivasspor'un 18 maçında düdük çaldı. Kırmızı-beyazlı ekip, bu karşılaşmalarda 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 10 mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. Aydınus, bu maçlarda Sivasspor'a 44 sarı kart, 6 kırmızı kart çıkarırken, rakiplere ise 39 sarı ve 2 kırmızı kart çıkarttı. Aydınus, Sivasspor lehine hiç penaltı kararı vermezken, rakiplere ise 3 kez beyaz noktayı gösterdi.

-PUAN DURUMU-

Sivasspor, Süper Lig'de geride kalan 7 haftada 4 galibiyet, 3 mağlubiyet alıp, rakip fileleri 14 kez havalandırarak Süper Lig'de en gol atan 2'nci takım olurken, kalesinde de 12 gole engel olamadı. Yiğidolar topladığı 12 puan ile 7'nci sırada yer aldı. Süper Lig'in 5'inci sırasında yer alan Trabzonspor ise 6 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde de ise 6 gol gördü.

-GOLCÜ İSİMLER-

Karşılaşma öncesi Sivasspor'dan Aatif Chahechouhe attığı 4 gol ile takımının en golcü ismi olurken, Manuel Da Costa'nın ise 3 golü bulunuyor. Trabzonspor'da Mustafa Yumlu ve Henrique ise attığı 2 gol ile takımının en golcü ismi oldu. Sivasspor'un Brezilyalı yıldızı Ciciho ise yaptığı 5 asist ile ligde en fazla asist yapan futbolcu olmayı başardı.Bordo mavili ekip de ise Adrian Mierzejewski'nin 3 asisti bulunuyor.

-MAÇIN HAVASI-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, karşılaşma günü Trabzon'da hava hafif yağmurlu, en yüksek sıcaklık değeri 11 °C, en düşük sıcaklık ise 8 °C olacak.

-KARŞILAŞMA LİG TV´DE-

Trabzonspor ile Sivasspor arasında oynanacak karşılaşma Digiturk Lig Tv´den canlı olarak yayınlanacak.

MİSAFİR TAKIM 30 TL

Trabzonspor ile Sivasspor arasında Trabzon Avni Aker Stadyumunda oynanacak karşılaşmada misafir seyirci bilet fiyatı 30 TL olarak açıklandı. Biletix’den satışa çıkan maçın bilet fiyatları ise şu şekilde:

Kale Arkası: 20.00.-TL

Maraton: 30.00.-TL

Kapalı Kenar (A-D-E-H): 50.00.-TL

kapalı orta (B-C-F-G): 60.00.-TL

VIP: 150.00.-TL

VIP Özel Sıra A ve B: 2000.00.-TL

VIP Özel Sıra C-I: 300.00.-TL

Misafir Seyirci Tribünü: 30.00.- TL

-MUHTEMEL 11'LER:-

Sivasspor: Korcan Çelikay, Kadir Bekmezci, Cicinho, Manuel Da Costa, Ziya Erdal, Ümit Kurt, Burhan Eşer, Aydın Karabulut, Mehdi Taouil, Aatif Chahechouhe, John Utaka (Rafik Zoheir Djebbour)

Trabzonspor: Onur Kıvrak, Bosingwa, Giray Kaçar, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Yusuf Erdoğan, Zokora, Malouda, Olcan Adın, Adrian, Henrique

-KADER ADAMLARI-

Zorlu karşılaşmada Yiğidolarda tüm gözler Korcan Çelikay'da olacak. Milan Borjan'dan kaleyi devraldığı günden beri taraftarlara ve camiaya güven veren başarılı eldivene Trabzonspor maçında çok iş düşecek. Evinde rakiplerine baskı yapan bir futbol oynayan Karadeniz Fırtınası bu maçta da hiç kuşkusuz Sivasspor kalesine ablukaya alarak 3 puana ulaşmanın hesabını yapacaktır. Korcan Çelikay'ın bu maçtaki performansı Sivasspor'un kaderini belirleyecek. Trabzonspor'un suskun golcüsü Henrique ise bu sezon attığı gollerle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Avrupa maçlarında 8 gole imza tan Henrique ligde de 2 gol atarak Trabzonspor'a hayat verdi. Henrique, Sivasspor maçında takımının en büyük kozu olacak.

-MİNİ YORUM-

Sivasspor, bu sezon oynadığı futbol ile büyük beğeni topladı. Yenildiği maçlarda daha iyi işler yapan Roberto Carlos'un öğrencileri ligde attığı 14 golle golcü kimliği ile ön plana çıkıyor. Deplasmanda Kayserispor ve Fenerbahçe'ye mağlup olan Yiğidolar son oynadığı deplasman maçında ise Elazığspor'u mağlup etmeyi başardı. Son yıllarda Trabzon'dan eli boş dönen Sivasspor bu şansızlığını kırarak ligde emin adımlarla ilerlemek isterken, Trabzonspor ise evinde bu sezon hiç puan kaybetmedi.  Evinde bu sezon Ç. Rizespor. K. Karabükspor ve T. Konyaspor'u mağlup eden fırtınalar bu maçlarda sadece 1 gol yedi. Zorlu mücadelede iki ekip de 3 puan alarak zirve yolunda iddiasını sürdürmenin peşinde. 3 ihtimalinde eşit olduğu mücadelede Sivasspor'un sürprizi kimseyi şaşırtmaz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER