Spor

SÜPER KUPA MAÇI SİVAS’A YAKIŞIR

Sivas İrade ailesi olarak, Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da değil, Türkiye’de Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir Sivas’ta oynanması için çağrıda bulunuyoruz. Spor kamuoyu ise Sivas Milletvekilleri ile Sivaslı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’yı konu ile ilgili girişimlerde bulunmak üzere göreve davet etti.

SÜPER KUPA MAÇI  SİVAS’A YAKIŞIR
09-11-2023 10:35
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ 

Süper Kupa finalinin nerede oynanacağı konusunda belirsizlik sürüyor. Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri karşılaşmanın Türkiye’de oynanmasından yana karar alırken Türkiye Futbol Federasyonu ise organizasyonun Suudi Arabistan'da yapılacağını açıklamıştı.

TFF’den konuyla ilgili yapılan son açıklamada “2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacaktır. Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda yapılacak maç saat 20.45'te başlayacaktır.” ifadelerine yer verilmişti.

GALATASARAY VE FENERBAHÇE’DEN TÜRKİYE’DE OYNAYALIM ÇIKIŞI

Suudi Arabistan'da oynanacağı açıklanan Süper Kupa mücadelesi taraftarlar tarafından yoğun tepki ile karşılaşmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında oynanacak Süper Kupa mücadelesinin Türkiye'de oynanması gerektiği vurgulanmıştı. İlk olarak Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk geçtiğimiz günlerde Süper Kupa finalinin Türkiye'de oynanması gerektiğini söyleyerek, “Cumhuriyet'in 100'üncü yılında cumhuriyetin yüzü olan Galatasaray'ın Süper Kupa'yı Türkiye'de oynamasını istiyoruz” dedi.

ALİ KOÇ AÇIKLAMA YAPTI

Geçtiğimiz Pazar günü Fenerbahçe Yüksek Divan kurulunda konuşan Fenerbahçe başkanı Ali Koç ise, “Toplantıda gündem maddelerinden bir tanesi de Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanması konusunda talepler vardı. Bu görüşüldü. Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu'nun görüşü; kupanın Türkiye'de oynanması, Cumhuriyetin 100'üncü yılında Türkiye'de oynanmasının daha güzel olacağı hatta herkesin ifade ettiği bir şey var” ifadelerini kullandı.

"CUMHURİYET'İN TEMELLERİNİN ATILDIĞI SİVAS'TA OYNATIN"

Galatasaray ve Fenerbahçe Divan Kurulu'nun Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanması yönündeki kararından sonra CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu'da yeniden çağrı yaptı. Her fırsatta Süper Kupa'nın Sivas'ta oynanması gerektiğini vrugulayan Karasu; "Anlayın artık, kupa finalini oynayacak iki büyük kulüp Suudi Arabistan'a gitmek istemiyor. TFF'ye ye çağrımı yineliyorum; hatanızdan ve inadınızdan dönün ve maçı Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas’ta oynatın! O kupa maçı Sivas’ta oynanacak!" ifadelerine yer verdi. 

 FEDERASYON SESSİZ KALIYOR!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ise gelen açıklamalar veya turnuvanın nerede oynanacağı konusunda henüz yeni bir açıklama yapmadı. Federasyon başkanı Mehmet Büyükekşi’nin kısa süre içerisinde konu ile ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

“SİVAS’TA OYNANMALI”

Sivas’ta sporun nabzını tutan Sivas İrade ailesi  olarak Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da değil, Türkiye’de Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir Sivas’ta oynanması için çağrıda bulunuyoruz. Spor kamuoyu ise Sivas Milletvekilleri ile Sivaslı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’yı konu ile ilgili girişimlerde bulunmak üzere göreve davet etti.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER