Gündem

Sevgi ve Hasret Ölüm Getirdi

Sevgi ve Hasret Ölüm Getirdi

Sevgi ve Hasret Ölüm Getirdi
04-10-2013 17:13


Emeti E.’nin çocuklarının hasretine dayanamayarak eşi ile barışmak için konukevinden ayrıldığı ve sonrasında bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı.

İRFAN ÖZŞEKER

Çiftlik evinde bıçaklanarak öldürülen Emeti E. isimli kadının kendi rızasıyla bir süreden beri kaldığı kadın konukevinden ayrıldığı açıklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Sivas’ta geçtiğimiz gün Ahırlar bölgesinde bulunan çiftlik evinde bir kadın cesedi bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Emeti E.'nin sol göğüs altından bıçaklanarak öldürüldüğünü tespit etti. Kadının çobanlık yapan 10 yıllık eşi Musa E.’nin cinayeti işlediği yolundaki bulgular ışığında cinayet şüphelisi olan Musa E.'nin yakalanması için geniş çaplı arama çalışmaları başlatılırken, Musa E. ile Emeti E.'nin sürekli kavga ettiği öğrenildi.

SEVGİ VE HASRET ÖLÜMÜ GETİRDİ

Kocası tarafından öldürüldüğü iddia edilen Emeti E.'nin eşi ile yaşadığı şiddetli geçimsizlik nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı konukevinde kaldığı öğrenildi. Şiddetli geçimsizlik nedeniyle Musa E. ile Emeti E.'nin 2 çocuğunun 4 yıl önce Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma altına alındığı ve çocukların Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çok yuvasına yerleştirildiği öğrenildi. Anne Emeti E.'nin zaman zaman çocuklarını görmek için yuvaya geldiği ve gözetim altında çocuklarını gördüğü bildirildi.

Kaldığı konukevinden kendi rızasıyla çıkan Emeti E.'nin 4 gün öncede eşiyle tartıştıktan sonra evini terk ettiği, komşularının araya girmesiyle tekrar eşi Musa E.'nin yanına döndüğü öğrenildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Cinayetin ardından valilik açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklama şu görüşlere yer verildi:

Sivas Kadın Konukevi Müdürlüğünden hizmet alıp, 27.09.2013 tarihinde Kadın Konukevi’nden ayrılan Emeti E.’nin Sivas’ta bir çiftlik evinde bıçaklanarak öldürüldüğü yönünde internette yayınlanan haberler üzerine Valiliğimizce yapılan inceleme sonunda;

Emeti E.’nin Musa ESKİ ile 30.05.2003 tarihinde evlendiği, bu evlilikten ilk çocukları Muhammet E. ve Emre E.’nin ailenin ihmali nedeniyle 2009 yılında koruma altına alınarak yaşlarına uygun bir kuruluşa yerleştirildiği,

25.12.2012 tarihinde eşi Musa E.’den fiziksel şiddet gördüğü için polise başvurarak kalacak yeri olmadığı, can güvenliği riski taşıdığı için İlimiz İhramcızade Hakkı Toprak Huzurevine getirildiği, Emeti E.’nin beyanları esas alınarak Kadın Konukevi Yönetmeliğinin 13. Maddesi gereğince başka bir ile nakli istenmiş olup, KSGM’nin 22.01.2013 tarih ve 3098 sayılı oluru ile Ordu Kadın Konukevine naklinin yapıldığı, 01.02.2013 tarihinde Ordu Kadın Konukevine kabulü yapılan Emeti E.’nin Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün 07.03.2013 tarih ve 1166 sayılı yazısı, kendi talebi ile Sivas ilinde çocukları ile birlikte kendine yeni bir düzen kurmak istemesi üzerine Sivas’a nakil talebinde bulunduğu ve 08.03.2013 tarih ve 21668 sayılı olur ile Sivas Kadın Konukevine nakillerinin yapıldığı ve kuruluş hizmetlerinden faydalanmaya başladığı,

Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne 23.08.2013 tarihinde vermiş olduğu dilekçe ile kendi isteği ile ayrılma talep ettiği, aynı tarihte ayrılışının yapıldığı 30.08.2013 tarihinde kuruluşa geri döndüğü, 27.09.2013 tarihinde Emeti E. eşi ile barıştığını ve birleşmek üzere ailesine geri dönmek istediğini, can güvenliği riskinin bulunmadığını sözlü ve dilekçe ile Kadın Konukevinden kendi rızası ile ayrılmak istediğini belirtmesi üzerine kendisine rehberlik edilmiş, olumsuzluk durumunda müracaat noktaları anlatılmış,  27.09.2013 tarihinde ise ayrılış işlemi yapılmıştır.  Kurumca 29.09.2013 tarihinde Yeni Mahalle Polis Merkezi Amirliği ve 155’e durum telefonla bildirilmiş olup, resmi yazının yazıldığı anlaşılmıştır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER