Gündem

Yiğido Kupa İstiyor

Yiğido Kupa İstiyor

Yiğido Kupa İstiyor
19-12-2013 18:12


OĞUZHAN SARZEP / İRFAN ÖZŞEKER

Sivasspor 2-1 Nazilli Bld.

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında evinde Nazilli Belediyespor’u konuk eden Sivasspor 0-0 biten mücadelede uzatma dakikalarında attığı gollerle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Sivasspor’un gollerini Hakan Arslan ve Cicinho atarken, Nazilli Belediyespor’un tek golünü ise Muğdat attı. Sivasspor bu sonuçla kupada guruplara kalan taraf oldu.

GOL DAKİKALARI

İlk Yarı

9. Dakikada Ani gelişen Sivasspor atağında topla bululan Timur ceza sahası son çizgide yaptığı ortayı Nazilli Belediyespor defansı topu uzaklaştırarak kornere çeldi.

15. Dakikada Sivasspor atağında Adem Koçak’ın uzak mesafeden çektiği şutu kaleci Kurtuluş parmaklarının ucuyla kornere çeldi. Kazanılan korner ataşında Kadir’in kafa vuruşunda Kurtuluş iki hamlede topu kontrol etti.

39. Dakikada Nazilli Belediyespor ceza sahası içinde kaleye yakın mesafede topla buluşan Rafik Djebbour bekletmeden şutunu çekti top üstten auta çıktı.

45. Dakikada Sivasspor atağında hızlı paslarla ceza sahası içine giren Cicinho bekletmeden topu Rafik Djebbour ile buluşturdu. Rafik Djebbour’un vuruşunda top ağlarla buluştu ancak gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci Yarı

60. Dakikada Niyazi’nin ortasında Nazilli Belediyespor defansı topu kafa ile uzaklaştırdı ardından ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Mehdi sert bir vuruş yaptı ancak top yandan auta çıktı.

70. Dakikada Sivasspor defansının arkasına sarkan Muğdat ceza sahası içine girer girmez şutunu çekti ancak Milan Borjan gole izin vermesi.

72. Dakikada Cicinho’nun kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Mehdi sert bir şut çekti ancak defansa çarpan top kalecinin bakışları arasında auta çıktı.

84. Dakikada Sivasspor’un organize gelişen atağında Burhan Eşer’in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Aatif’ın vuruşunda top auta çıktı.

Mücadele 0-0 sona erdi.

Uzatma Dakikaları

92 Dakikada Sivasspor Hakan Arslan ile 1-0 öne geçti. Ceza sahası içinde Cicinho’nun şutunda defanstan dönen top Aatif’in önünde kaldı. Aatif’ın sert şutunda kaleci Kurtuluş topu çeldi karambolde top Hakan Arslan’ın önünde kaldı ve Hakan boş kaleye topu ağlara göndererek Sivasspor’u 1-0 öne geçiren golü attı.

 101 Dakikada Nazilli Belediyespor Muğdat ile karşılaşmada durumu 1-1’e getirdi. Sivasspor defansının arkasına atılan pasta Muğdat kaleci Borjan ile karşı karşıya kaldı. Milan Borjan pozisyonda topu ıska geçince Muğdat durumu 1-1’e getiren golü attı.

115. Dakikada Sivasspor karşılaşmada yeniden öne geçti. Adem Koçak’in mükemmel pasında ceza içinde sağ çaprazda topla buluşan Cicinho bekletmeden şutunu çekti ve Sivasspor’u 2-1 öne geçiren golü attı.

Karşılaşma Sivasspor’un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

HEDEFİMİZE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK

Sivasspor Teknik Sorumlusu Lopez karşılaşma sonrası yaptığı basın toplantısında 'Hedefimize bir adım daha yaklaştık' dedi.

Sivasspor Teknik Sorumlusu Cesar Domingo Lopez, Ziraat Türkiye Kupası'nda Nazilli Belediyespor'u eleyerek hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını söyledi.

Lopez, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda 2-1 kazandıkları Nazilli Belediyespor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, zorlu maçtan galip ayrıldıklarını belirterek, 'Kupa, adım adım ilerlenen bir oyun. Bugün bir adım daha geçtik. Hedefimize bir adım daha yaklaştık' diye konuştu.

Bir basın mensubunun, kupadaki hedeflerini sorması üzerine, finale kadar yükselmek istediklerini ifade eden Lopez, kupayı kazanmayı hedeflediklerini belirtti.

MİLAN BORJAN

Sivasspor'un file bekçisi Milan Borjan ise karşılaşmanın zor geçtiğini, kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Borjan havanın soğuk olmasıyla birlikte zeminde oluşan kayganlığın performansını düşürdüğünü de sözlerine ekledi.

NAVRATİL

Savunma oyuncusu Jakub Navratil de kolay kazanabilecekleri bir maçı hataları sonucu zora soktuklarını belirterek, Nazilli Belediyespor'u mücadelesinden dolayı tebrik etti. Navratil Sivasspor’un hem kupada hem de ligde istenilen başarıyı elde edeceğini söyledi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER