Gündem

?Eleştiriye Açığım?

?Eleştiriye Açığım?

?Eleştiriye Açığım?
20-05-2014 22:31


HABER MERKEZİ

Sivas Valisi Âlim Barut Gazetemizi ziyaret etti.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Muhittin Karahan, Yazı İşleri Müdürü Kemal Çağlayan ve yazı ailesi ile bir araya gelen Vali Barut, yerel basının önemine dikkat çekti.

Sabah göreve başladığında mutlaka yerel gazeteleri okuduğunu ve takip ettiğini belirten Vali Barut, ‘Yerel basın bir şehir için çok önemli. Gazeteler eleştirmeli, uyarıcı nitelikte haberlerle bulunduğu kentin sorunlarını dile getirmeli. Ben eleştiriye açığım. Belirli sınırları aşmadığı sürece eleştiriden hoşnut olurum. Eğer bir hatam, bir eksiğim var ise düzeltirim. Ama eleştiri hakarete varmamalı. Bu yöndeki haberleri de gazetecilik olarak görmem’ dedi.

Vali Barut’a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Kemal Çağlayan ise Sivas’taki yerel gazetelerin birleşme süreci hakkında Vali Barut’a bilgi verdi. Sivas’ta birleşme sürecinden önce 15 gazetenin bulunduğunu, bu gazetelerin İrade, Hakikat ve Memleket Gazeteleri çatısı altında birleştiğini söyleyen Çağlayan, ‘BİK’in Sivas’taki ilanlara aracılık etmesi ve gazetelerin birleşmesi ile birlikte yerel gazetelerin kalitesi arttı. Gazetelerin içeriği zenginleşirken tirajlarında da artış yaşandı’ dedi.

Bir süre Çağlayan ve Karahan ile sohbet eden Vali Barut daha sonra gazetemiz personelinin de katılımı ile selfie çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER