Gündem

Carlos Sahada

Carlos Sahada

Carlos Sahada
22-08-2013 14:38


İRFAN ÖZŞEKER / ÖZEL HABER

Rus ekibi Anzhi'nin sportif direktörlüğünü yaparken sezon başı Sivasspor’un Teknik Direktörlüğüne getirilen, Peru’dan aldığı diplomasındaki sorun nedeniyle ligin ilk maçında Kayserispor’a karşı oynanan müsabakada takımını tribünden takip etmek zorunda kalan Roberto Carlos’un sorununu Türkiye Futbol Federasyonu Teknik Adamların Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı'nda yaptığı değişiklikle çözdü.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 21.08.2013 tarihli toplantısında Teknik Adamların Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı'nın 13. maddesinde değişikliğe gidilmesine karar verdi.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Türkiye'de en az 2 sezon forma giymek kaydıyla dünya futbolunda söz sahibi ülkelerinin milli takımlarında uzun süre oynayan yabancılar, Spor Toto Süper Lig Kulüpleri'nde  'yönetici' sıfatıyla sahada görev yapabilecek. Aynı zamanda bu kriterlere uygun yabancılar, takımlarını maçlara hazırlama ve yönetme hakkına sahip olacak. Böylece dünya futbolunda belirli bir seviyeye gelmiş, tecrübesi ve bilgisiyle Türk futboluna katkıda bulunabilecek kişiler, Türk Futbol Ailesi'ne katılabilecek.

Diğer yandan yabancılara tanınan bu hak, aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, futbolculuk yaşamını tamamlamış ve talimat maddesindeki kriterlere uyan kişiler için de geçerli olacak.

Bu düzenlemeye göre ayrıca, futbolda en üst liglerde yer almış ve Türk Futbolu'na 'A Milli Takım' seviyesinde hizmet etmiş kişiler, bilgi ve tecrübelerini Spor Toto Süper Lig'in altında yer alan kulüpler de dahil olmak üzere tüm seviyelere yansıtarak ülke futbolunun gelişmesine katkı sağlayacak.

Teknik Adamların Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı'nda yapılan değişiklikler şöyle:

'(4) Sözleşmenin imzalandığı tarihte FIFA Dünya Sıralaması'nda 1 ila 25. sıralarda yer alan bir ülkenin  'A' Milli Takımı'nın en az 75 müsabakasında oynamış olmak kaydıyla, Türkiye'de bir kulüpte toplam en az 2 sezon futbolcu olarak tescil edilmiş yabancı kişiler ile ilgili olarak işbu maddenin 1., 2. ve 3. fıkraları ile Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı'nın 5. maddesinin son fıkrası hükümleri uygulanmaz. Bu kişilerin aktif futbol hayatını sona erdirmiş olmaları ve en üst profesyonel ligde mücadele eden kulüplerle sözleşme imzalamış olmaları zorunludur.

(5) En az 5 yıl FIFA üyesi bir ülkenin en üst profesyonel liginde yer alan bir kulüpte tescil edilmiş, en az 25 kere 'A' Milli takımda forma giymiş ve aktif futbol hayatını sona erdirmiş olmak şartıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile ilgili olarak işbu maddenin 1., 2. ve 3. fıkraları hükümleri uygulanmaz.'

CARLOS’TAN FEDERASYONA TEŞEKKÜR

Lisans sorunu çözüme kavuşan Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos: 'Federasyonumuza gereken özveriyi, gereken çabayı gösterdiği için çok teşekkür ederim.’

Peru'dan aldığı diplomasındaki sorun nedeniyle Kayserispor maçını tribünden izlemek zorunda kalan Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, Torku Konyaspor maçında federasyonun özel izniyle teknik direktör olarak kulübede olacağını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Torku Konyaspor ile sahasında yapacağı maçın hazırlıklarını kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği idmanla sürdüren Sivasspor'da teknik direktör Carlos, antrenman sonrası açıklamalarda bulundu.

Torku Konyaspor maçında sahadaki yerini alacağını belirten Carlos, 'Federasyonumuza gereken özveriyi, gereken çabayı gösterdiği için çok teşekkür ederim. Umuyoruz aynı sıkıntıyı yaşamakta olan diğer hocalarımız için de bir örnek olup onlara da bir kolaylık sağlayacaktır' dedi. 

Carlos, pro lisans için gerekli çalışmaları başlatacağını dile getirerek, 'Kulüple federasyon arasında olan bir şey. Benim diyebileceğim bir şey yok. Federasyona gerçekten çok teşekkür ediyorum. Şu andan itibaren pro lisans için gereken çalışmaları yapacağım. Gereken irtibatları da sağlayacağım. Belki başka federasyonlar da olacak dil sebebiyle. Ama onu da en güzel şekilde nasıl çözebilirsek o şekilde çözmeye çalışacağız. Pro lisansı alacağım' diye konuştu.

Diploma sorunun hafta sonuna kadar çözüleceğini anlatan Carlos, 'Bir şekilde sahada olacağım. Federasyon kulübede olmama izin verdi. Futbolcularıma yakın olacağım. Kulübede olacağım. Şu an da özel bir izin, her şey hafta sonuna doğru ayarlanmış olacak' ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER