Gündem

Sivas'ın Mevlid-i Nebi Sevgisi Salona Sığmadı

"2023 Yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Şarkışla İlçe Müftülüğü tarafından ilçe halkına yönelik program düzenlendi.

Sivas'ın Mevlid-i Nebi Sevgisi Salona Sığmadı
01-10-2023 09:00
SİVAS
Ömer ÜN
Şarkışla Aşık Veysel Kültür Merkezinde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hafızlık ve 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerinin ezbere hadis okumalarıyla program devam etti.
Programa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya ise katılımcılara "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu bir konuşma gerçekleştirdi.
Hz. Peygamberin aile hayatından örnekler vererek konuşmasına başlayan Müftü Altunkaya, "Efendimizin ailesine karşı davranışı, bize de aile hayatımızda nasıl davranacağımız konusunda bir istikamet oluşturmaktadır. Çünkü Peygamberimiz örnek bir eş, baba örnek bir aile reisi idi. O, hanımına karşı çok nazik, çocuklarına karşı da çok şefkatli idi. O, başkalarına olduğu gibi ailesine de hiç yalan konuşmazdı. Dürüstlüğü ve doğruluğu ile herkes tarafından tanınmış, saygınlık ve itibar kazanarak “el-Emin” sıfatını almıştır." diye konuştu.
Konuşmasının devamında Hz. Peygamberin hayat ilkelerinden de bahseden Müftü Altunkaya, şu ifadelere yer verdi. “Resulullah, istişareye özel önem vermiştir konuşanı sonuna kadar dinlemiş ve çoğunluğun fikrine uymuştur. Gençlerin fikirlerine özel önem vermiştir. Birçok savaş kararı, bu istişareler ile alındığı gibi vahyin kendileri hakkında doğrudan bahsetmediği mevzularda da arkadaşlarına danışmış ve doğru gördüklerini uygulamaktan asla çekinmemiştir. Akılları birbirine bağlayarak büyük aklın görebildiğini keşfetmeye ömür boyu gayret göstermiştir. Hz. Peygamber’in hayatında da görüldüğü üzere önderlik ve istikamet sahibi olmanın önemli parametresi istişareye önem vermektir." dedi.
Programda daha sonra sahne alan baba ve oğlu Yasin ve Musab Yüksel katılımcılara ilahi dinletisinde bulundu.
Son olarak yarışmalarda dereceye giren hafız öğrencilere ve yeni hafız olan öğrencilere Müftü Altunkaya ve ilçe protokolü tarafından hafızlık belgesi ve hediye takdimi yapıldı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER