Asayiş

Sivas'ta Başıboş Köpek Dehşet Saçtı! Minik Kız 10 Gün Gözetim Altında Kalacak!

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde dün sabah saatlerinde başıboş köpek dehşet saçtı. Küçük kızı kolundan ve bacağından yaralayan köpek belediye ekiplerinin zor uğraşları sonucu yakalanabildi. Yaralanan çocuk 10 gün hastaneden gözetim altında tutulacak.

Sivas'ta Başıboş Köpek Dehşet Saçtı! Minik Kız 10 Gün Gözetim Altında Kalacak!
20-04-2024 10:03
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ 

Sivas’ta başıboş köpek sorun olmaya devam ediyor. Şarkışla ilçesinde sabah saatlerinde ilçe sakinlerinden Ali Pıçak’ın kızına saldıran başıboş köpek belediye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda yakalandı.

Elinden ve bacağından ısırılan minik kız 10 gün hastanede gözetim altında tutulacak. Minik kızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yakalanan köpek ise 15 gün karantinada kalacak.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER KISIRLAŞTIRILACAK!

İlçede yaşanan bu üzücü olayın ardından Hayvan Hakları Koruma Federasyonu  Başkanı Nihal Aydın Kasa ile Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin hayvanların toplanması konusunda görüşme gerçekleştirildi. Görüşme sonucunda federasyon, gönüllüler ve ilgili resmi kurumlar işbirliğinde kısırlaştırma ve tedavi ünitesi kurulması için gerekli çalışmaların en kısa süre içerisinde başlayacağını bildirdi.

Öte yandan belediyeden yapılan açıklamada kısırlaştırma bölgesi oluşturulana kadar toplanan zararsız köpeklerin doğal yaşam alanlarına tekrar bırakıldığı söylendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER