Gündem

Sivas’ta Kaç Kişi Evde Bakım Hizmeti Alıyor? Vali Açıkladı!

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ilimizde kaç kişinin evde sağlık hizmeti aldığını açıkladı.

16-05-2024 10:08
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Sivas Valiliği himayelerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün organizesinde engelli bireylere yönelik program düzenlendi.

'10-16 Mayıs Engelliler Haftası' nedeniyle, Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Hamidiye Çadır Düğün Salonu'nda engelli çocuklar için etkinlik düzenlendi. Etkinliğe; Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Belediye Başkanı Adem Uzun, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Muhammet Sevinç, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Özgür Kırmızıtaş, il protokolü ile engelli çocuklar ve aileleri katıldı.

FARKINDALIK OLUŞTURUYOR

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara hitap eden Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, tüm engellilerin günlerini tebrik etti. 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının farkındalık oluşturması açısından son derece önemli olduğu ifade eden Şimşek “Şüphesiz sizlerin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece bir günle bir haftayla sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemlidir. Ancak şunu belirtmek isterim ki; içeresinde bulunduğumuz hafta sizlerin topluma kazandırılması, haklarınızın tam ve eşit şekilde sağlanması noktasında ciddi bir farkındalık oluşturuyor” dedi.

Her sağlıklı insanın yarın için bir engelli adayı olduğuna dikkat çeken Vali Şimşek “Bu bakışı tüm topluma yayabildiğimizde empati içerisinde tüm engellerin aşılabileceğine inanıyorum. Unutmayalım ki 'Eğer kusur varsa bakan gözdedir.' Lütfen birbirimize baktığımızda bedenlerimizi değil, kalplerin içindekini görmeye odaklanalım. Bugün Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 15’ini, ülkemizin ise yüzde 12’sini engelli kardeşlerimiz oluşturmaktadır. Onun için bu konu toplum olarak hepimizi ilgilendiren bir konu. Engelli kardeşlerimizin sorunları sadece belli kamu kurumlarımızın ve sadece o ailenin sorunu değil, özel sektör kuruluşlarımızın, belediyelerimizin, sivil toplum örgütlerimizin, üniversitelerimizin, iş dünyamızın da ana önceliklerinden biri olması gerekiyor. Bu anlamda engellilerin toplum hayatımıza tam ve sorunsuz bir şekilde katılımı noktasında hep birlikte çaba göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

5 BİN 383 KİŞİ EVDE BAKIM HİZMETİ ALIYOR

Engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar hemen her alanda birçok düzenlemenin hayata geçirildiğini belirten Vali Şimşek “Memnuniyetle görüyoruz ki ülkemizde olduğu gibi ilimizde de engelli vatandaşlarımız için daha yaşanılabilir bir kent olma noktasında güzel hizmetler ortaya konulmaktadır. İlimizde hâlihazırda evde bakım hizmeti alan 5 bin 383 kişi, bakım merkezlerinde kalan 997 vatandaşımız bulunmaktadır. Diğer yandan Hamidiye Millet Bahçesi bünyesindeki Engelsiz Yaşam Merkezinde çeşitli tedavi ve eğitimler sunulmakta, sosyal ve kültürel etkinliklere de yer verilmektedir. Özel gereksinimli bireylere yönelik at üzerinde ‘hipo terapi’ yöntemi ile de daha sağlıklı bireyler için çaba gösterilmektedir. Sivas için nihai hedefimiz ise tüm kurumlarımızla birlikte ‘engelsiz bir şehir’ inşa etmek, ‘sıfır engel’ ile hayatı kolaylaştırmaktır. Bu vesileyle Valilik olarak siz değerli misafirlerimizle her zaman istişare kültürü içerisinde olacağımıza, birlikte daha çok yol kat edeceğimize yürekten inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER