Gündem

Sivas ulaşımında bir dönem kapanıyor

Sivas ulaşımında bir dönem kapanıyor

Sivas ulaşımında bir dönem kapanıyor
31-05-2018 07:00


Fatih TABUR

Sivas´ta 2005 yılından bu yana kullanılan özel halk otobüsleri bugün son kez yolcu taşıyacak. Sivas Belediyesi´nin yakıt tüketimi, konforu ve engelli bireylerin kullanımı açısından sağlayacağı kolaylıkları göz önünde bulundurarak hayata geçirdiği otobüslerin yenilenmesi çalışmasında sona gelindi. Yarından itibaren Sivas genelinde eski halk otobüsleri faaliyet gösteremeyecek. Bu otobüslerin yerine Avrupa Birliği´nin (AB) toplu taşım kriterlerine uygun olan ve vatandaşlar tarafından oldukça beğenilen yeni otobüsler kullanılacak.

?KOOPERATİF DE ?SÜRE UZATILMASIN´ DİYOR?

Sürenin uzatılmayacağını ifade eden belediye yetkilileri, ?1 Haziran itibariyle tamamen yeni otobüsler sistemde olacak. 160 civarında otobüs geldi. Ufak tefek itirazlar olabilir ama bunlar da olacak. Yeni otobüslerden vatandaşlarımız da gayet memnun. Bazı ortaklıklarda sıkıntı olabiliyor. Ortaklardan biri yenilemek istiyor ama diğeri istemiyor. Bazıları, ?Belediye nasıl olsa böyle dedi ama yapmaz´ diye düşünebiliyor, bazıları da işin ciddiyetinde değiller. Lakin kooperatif de ?Süre uzatılmasın´ diyor. 180 otobüs çalışıyor şu anda 20 de yedek bekletiyoruz. Sıkıntı olacağını sanmıyoruz? dediler.

Geçtiğimiz aylarda konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Sami Aydın da, ?Mevcut otobüslerin yenilenmesi noktasında verdiğimiz son tarih 31 Mayıs. Neden? Çünkü bu araçların bir de üretim süreleri var, hepsi hazır depoda beklemiyor. Dolayısıyla mevcut otobüs sahipleri bizim belirlediğimiz kriterlere uyan araçlara ilişkin bağlantılarını yaptılar, yapıyorlar ve 31 Mayıs´a kadar da tamamlamış olacaklar. 1 Haziran itibariyle mevcut eski araçların tamamı sistemden çekilecek. Yani otobüs sahipleri araçlarını almamış veya yenilememiş bile olsalar yeni araçları gelene kadar eski araçlarla çalışamayacaklar? açıklamasında bulunmuştu.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER