Gündem

?Hızlı Tren, Hızlı Gelsin?

?Hızlı Tren, Hızlı Gelsin?

?Hızlı Tren, Hızlı Gelsin?
07-11-2013 17:36


Karayolu ulaşımında önemli çalışmalar yapılan, havayolu ulaşımında ise İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’ya uçak seferleri düzenlenen kent, hızlı trenle önce Ankara’ya, ardından İstanbul’a ulaşacak. Hızlı tren ile Sivas-Ankara arası ulaşım süresi 2 saat, Sivas-İstanbul arası ise 5 saate inecek.

KEMAL ÇAĞLAYAN / ÖZEL HABER

Ankara-Sivas yüksek hızlı demiryolu hattında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ankara-Sivas arasındaki ulaşım süresini 2 saate indirecek proje 2015 yılı sonunda ya da 2016 yılı başında hizmete girecek. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının işletmeye açılması ile birlikte İstanbul-Sivas arası ulaşım süresi ise 5 saate inecek.

Sivas-Erzincan YHT projesinin tamamlanması ile birlikte Sivas-Erzincan arasındaki ulaşım süresinin sefer düzenlenmesi halinde yaklaşık 1 saat olması bekleniyor. Bu hattın tamamlanması ile birlikte İstanbul’dan Erzincan’a ulaşımın ise yaklaşık 7 saat olacak.

Edinilen bilgiye göre Ankara-Sivas hızlı tren projesi kapsamında Yerköy-Sivas arasındaki kısımda altyapı imalat çalışmaları devam ediyor. Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattıyla 602 km uzunluğunda olan mevcut demiryolu hattı ise 405 km’ye inecek.

HIZLI VE UCUZ SEYAHAT…

Sivas-Ankara-İstanbul Hızlı Tren projesi ile birlikte kentin bu şehirlere olan ulaşımı hız kazanacak. Aynı gün içinde hızlı trenle Ankara’ya gidip gelmek mümkün olacak. Sivas-Ankara (YHT) seferlerinde uygulanacak fiyat tarifesinin seferlerin en geç aktif olacağı 2016 yılı başı itibariyle mevcut durumda olduğu gibi karayolu ulaşımına göre daha ekonomik olması bekleniyor.

HIZLI TREN YAVAŞ GELİYOR…

Sivas halkı ilk önce 2015 yılı başlarında hizmete gireceği açıklanan YHT’yi büyük bir sabırsızlıkla bekliyor. Projenin son yıllarda 2015 yılı sonu yada 2016 yılı başında tamamlanarak hizmete gireceğinin açıklandığını belirten vatandaşlar, çalışmaların biran önce tamamlanmasını istiyor.

Sivas’ın demiryolu ulaşımı ile Ankara’ya 2 saat, İstanbul’a ise 5 saatte ulaşacak olmasının çok önemli olduğunu belirten vatandaşlar, ‘Bu çok büyük bir hizmet, Allah emek veren herkesin yar ve yardımcısı olsun. İnşallah, projede aksaklık yaşanmaz ve süreç uzamaz’ ifadelerini kullandı.

HIZLI TREN İSTASYONU

Belirsizliğini koruyan bir başka konu olan Hızlı Tren İstasyonu’nun kent merkezindeki yeri ve hangi projenin uygulanacağı ile ilgili de kamuoyunun bilgilendirilmesini isteyen vatandaşlar, ‘YHT istasyonunun yeri Sivas için çok önemli. Çünkü bu kentin gelişimine büyük etki edecek bir durum. O nedenle, kente etki edecek bu konu ile ilgili nasıl bir planlama yapılıyor, YHT nereden geçecek, istasyon nerede olacak? Bunları bilmek istiyoruz’ ifadelerini kullandı.

TCDDY, YHT projesi kapsamında Sivas’ta kurulacak İstasyon için 5 ayrı proje görseli hazırlatmış, bu projelerden yapılacak anketle halkın en çok beğendiği projenin Sivas’ta uygulanacağını açıklamıştı. Anket çalışması 2012 yılı ekim ayında tamamlanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER